Munkaügyben jártas itt valaki? (tudásbázis)
Este megnézem, de nálunk 30%-át megkapják pluszba a bérükhöz.
Építő ipari cégnél dolgozom én is adminisztrátorként :)
Szia!
Jajj béna vagyok elfelejetettem kiírni, meert csengettek és utána pedig nem a szobába jöttem visza.
Szóval: A párom dolgozik egy építőipari cégnél és az utóbbi néhány évben rendszeresen a lakóhelyünktől nagyon távol dolgozik, konkrétan mindig az ország másik végében. Csak hétvégére jön haza lassan, vagy mindig péntek, szombat, vasárnap viszik őket dolgozni.
Valaki most azt mondta neki, hogy ha a lakóhelyétől több mint 30 km-re dolgozik, ill. nem tudja a családjával tölteni az estéket / van két pici gyerekünk is / akkor a bére mellé jár neki valami napi fix összeg, azért mert a családja nélkül ilyen messzire kényszerül dolgozni.
Ez valóban így van? Ha igen mennyi jár neki és ezt lehet e visszamenőleg is kérni? / csak mert 3 éve folyik ez így és rendszeresen persze/
Ha igaz ez, akkor tudnál segíteni, hogy mi az a rendelet vagy törvény amire hivatkozhat a főnökénél, mert a főnöke azt mondta, hogy Ő nem tud ilyenről és nincs is ideje utánajárni, én viszont nem tudom hogy hol keressem egyáltalán.
Köszi szépen előre is a segítséged.