Munkáltatói lakáshitel támogatás (beszélgetés)
Köszönöm szépen! Szerintem is még mindenhol csak várják, hogy hogyan is fog ez működni.
Az elmélet megvan, csak a gyakorlatot nem tudja senki.
megnéztem, hogy egészen pontosan mi van nálunk:
A cafeteria elemek várhatóan kibővülnek a korábban felvett ún. méltányos lakáshitelek törleszthetőségével.
Tekintettel arra, hogy adott esetben a méltányosság bizonyítása a vonatkozó jogszabályok szerint egy meglehetősen sok adminisztrációval járó feladat, szükség van a folyamat, ügyviteli utasítás kialakítására sőt, a cafeteria rendszer átalakítására is. A HR, a tervek szerint májusban küldi az első tájékoztatást a témában és várhatóan májustól lehetőség lesz a cafeteria összegek gyűjtésére, majd a felhalmozott összeget a rendszer szeptemberre tervezett indulásakor egy összegben lehet majd erre a célra fordítani.
háát.. nálunk ennyi.. ha van további info, mindenképp jelentkezem majd.
A lényeg, hogy még kacsintgatunk :))
Annyi helyen vagyunk egyszerre
Szerintem amire te gondolsz az az, hogy kamatmentes hitelhez juthatsz amit a munkáltatód adhat. az én munkahelyem 3 milliót adhat maximum, még nem igényeltem mert 3 év szolgálati viszony kell hozzá ami nekem még nincs meg, de élni fogok vele, persze ha kapok.
a cafetériás dolog pedig úgy tudom, hogy havi szinten kb. 10-15 ezret jelent. én asszem 200 at kapok évente, de nekem is elmegy a bérletre és szép kártyára meg mittudom még mire. arról nem is beszélve hogy mi a kártyára két részletben kapjuk az összeget szóval sokra nem megyek vele.
De annyi cafetéria nincs, ami nagy segítség lenne.
Nálunk az éves keret 250 ezer, amibe belefér a bérlet és a kajajegy, és egy kicsi még másba.
Nekem egyébként még nem sikerült megértenem ezt a típusú nem is tudom mit...
mert még a bankok is dolgoznak vele..
júniustól lehet választani cafeteria elemként az összeget, hogy ne vesszen el... de ténylegesen csak szeptembertől tudják bevezetni.. legalábbis nálunk tegnap ez jött le az intrán.
Most láttam a neten, hogy létezik ilyen, de még senkitől nem hallottam erről Rajtad kívül.
Nálatok egyébként van cafetéria?
További ajánlott fórumok:
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- Kaphat egy barátom valamilyen állami támogatást?
- Nagycsaládosnak lenni a támogatások miatt?
- A munkáltató le tudja nyúlni a támogatást amit Szép kártyára pályázott?
- A munkáltatóm támogatással fog felvenni, nettó vagy bruttó a 195 ezer?
- Miért jó a munkáltatónak ha ad iskolakezdési támogatást...?