Miért jó a munkáltatónak ha ad iskolakezdési támogatást...? (beszélgetős fórum)
Sajna az iskolakezdési támogatás is a béren kívüli juttatások körébe tartozik.
Adható, de nem köteles adni.
Sokan a jogszabály változásokat úgy értelmezték, hogy már az idén is járulék köteles.
Hát akkor meg egyszerűen nem AKAR adni, ennyi a magyarázat.
De én már semmin nem csodálkozom.
Két fő az akit támogathatna...
Egy sikeres jól menő vállalkozás, és nem igazán mondhatom, hogy annyira jól fizetne, hogy még ezt se adja... Mindegy...
Csak nem értem, hogy ami tavaly még okés volt, az idén már nyűg neki... Nem akkora nagy összeg, többet elkölt minden más le nem írható és el nem számolható dologra. :-(
Miért lenne jó neki?
Azt neki ki kell fizetnie, és senkitől nem kapja vissza. Esetleg majd év végén az árbevételéből leírhatja és csökken valaemnnyire az adója.
De ez az összeg neki MOST költség. És ha adja, mindenkinek adnia kell a cégnél, akinek erre jogosító gyermeke van.
Mert az, hogy nekünk miért jó, azt tudom... Kis segítség a nagy pénzkiadás közben...De neki? Lesz valami hátránya abból, ha adja?
Idén párom főnöke arra hivatkozva, hogy nem éri meg neki, nem kapta meg a támogatást. Nálatok hogy van ez? Kaptatok?
További ajánlott fórumok:
- Honnan tudhatom meg, hogy az iskolakezdési támogatást igényelték-e a nevemben?
- A munkáltató le tudja nyúlni a támogatást amit Szép kártyára pályázott?
- Hallottad, hogy gyes alatt is jár az iskolakezdési támogatás?És akár mindkét szülő igényelheti?
- Kinek jár és mik a feltételei az iskolakezdési támogatásnak?
- A munkáltatóm támogatással fog felvenni, nettó vagy bruttó a 195 ezer?
- Kinek jár iskolakezdési támogatás?