Műbőr(kabát) felhólyagosodása (tudásbázis)
Ne keseredj el!:)
Keress fel szakembert pl. tisztítóban, akik valóban értenek a megrongálódott anyag javításában.
Nem biztos, hogy le kell mondanod egy szeretett kabátról, ha csak egy 10 forintosnyi helyen hólyagosodott fel.
Esetleg a már linkelt eljárást próbáld ki egy hasonlóan hámló cipőn.
A műbőr, (pláne kabát), ha elkezd felválni, hólyagosodni, vékonyodni stb. semmit nem lehet tenni.
Olcsó, de gagyi.
Se festeni nem lehet, se javítani, max. varrni, ha elszakad.
Egy bőrtextil kanapét azért nem hasonlítanék egy műbőr kabáthoz.
A műbőrt sokkal jobban megmunkálják, jobban hasonlít az igazihoz, míg a bőrtextil azért baromira nem.
Elvinném egy szakemberhez, talán tud segíteni. De ha már egy helyen elkezdett leválni... az csak néhány perces megoldás lesz.
Itt ugyan kanapéról írnak, de talán segít.
Szia
A műbőr kabik átlagosan 2-5 évet bírnak, használattól függően.
Nem tudom, hogy mostad, de gépben a jelzés ellenére sem ildomos betenni, mert roncsolja.
Kézzel, 30°-os vízben kinyomkodva esetleg tartósabbá tehető.
További ajánlott fórumok:
- Olyan cipőbe, aminek a belseje valódi bőr, belebüdösödhet az ember lába? Vagy csak a műbőrbe?
- Hogyan tettek ki a ház elé a fiammal kabát nélkül - avagy karácsonyi ördögök, angyalok.
- Gyomírtóztam és a combomon egy kisgyerek tenyér nagysában van egy piros folt, felhólyagosodva. Mivel kezeljem le? Tud valaki segíteni?
- Megégettem ma a kezem és felhólyagosodott, viszont nyers hússal dolgozok nap mint nap, érdemes-e munka közbe bekötnöm valamivel?
- Laminált padló enyhén felhólyagosodott a száradó ruhából kicsöpögő víztől. Hogyan menthetem meg csere nélkül?
- Fehér műbőr ruhámat befogta a fekete műbőr kabátom