Most vettem észre, hogy nagyon fehér a nyelvem! Mitől lehet? (tudásbázis)
Nem vagyok orvos, ezért soha nem venném a bátorságot, hogy feketén-fehéren leírjam valamiről, hogy márpedig az úgy van.
Ha candidától fehér a nyelve, akkor azt dörzsölgetheti ítéletnapig is, de nem fog lejönni.
Ennyi.
Folyadékhiányod van.Ne csak akkor igyál,ha szomjas vagy.Ha eddig 2 liter folyadékot ittál,igyál 2 és felet 3-at.Pár nap és rendbejösz.
Nem vagy candidás,különben,meg ha az lenne a nyelveden akkor azt meg szájpenésznek hívják,és nagy fehér foszlányok lennének a szájüregedben,ami dörzsöléssel lejön.Ha ilyened nincs akkor nem került túlsúlyban a szervezetedben a candida gomba.
Ennyi.
Mi az, hogy "ott lent"?
A nyelve fent van..(mindenkinek).
Attól, hogy a nyelve fehér bárkinek is, még nem kell nőgyógyászatilag candidásnak lenni, bár nem kell sok idő, hogy az legyen.
Nem azt mondom, hogy bárkit is döglődni hagynak, de vannak olyan települések más országokban, ahol nincs csak úgy háziorvos...
Spec én Erdélyben jártam ilyen helyen...
Ott neked kell megoldani a problémádat, nincs háziorvos, aki kijön 200km-ről, hogy megnézze a fehér nyelved!
Itt mi Mo.-on kicsit kezdünk elkényelmesedni....
(bár azért megkérdezném Zalában vagy BAZ megyében egy eldugott településen, hogy ott hová mehetsz gyorsan fehér nyelvvel...)
Szerbiában hagyják döglődni,csak akkor nem,ha elmegy az ember az orvoshoz. DE ÉN MÁR VOLTAM!
És a kérdés feltevése után néztem meg,hogy milyen tünetek vannak még! Nem tudom,miért kell itt ezen veszekedni.
Hát basszus ebből az indító kérdésből mit vársz, hogy segítsünk?:
"Fehér a nyelvem, mitől lehet?"
wáááááá
Na, akkor meg ne kérdezz senkit, ha így tudod. Mi honnan tudjuk, hogy candidás vagy ott lent?! Azért kérdeztük a háziorvost!
Szia!
Nem akarok beleszólni, de Szabadkán lehet, hogy van ilyen!!!!
Az nem Mo!
???
Nincs háziorvosotok?
Olyan nincs. Illetve van. Ha nem fizetitek a TB-t.
Ha mégis van, akkor meg szánd rá az időt, és fáradj el hozzá.
Persze csak akkor, ha valóban fontos a gyógyulásod, melyért tenni is hajlandó vagy, és nem csak távbeszélgetni akarsz róla.
Az 1 nagyon kevés, a 2 is. Minimum 2 és sokszor 3 kéne legyen a válasz.
Már megbocsáss, de olyan, hogy nincs háziorvosunk, nincs. Eleve tartoztok valakihez. Még ha a legkisebb faluban is laktok, akkor is.
Azt értsd meg, hogy ha bármilyen más jel is utal a candidára, akkor sem biztos, hogy a nyelved is ugyanaz. Lehet, hogy candida/és még más is.
Naponta min.1 litert iszok,de sokszor van 2 liter is.
Más candidára utaló jelek is vannak. Nincs háziorvosunk.
Nem vagyok beteg(illetve nem tudok róla),nem ettem az elmúlt órákban joghurtot,tejfölt,nem fogyókúrázom,nem cigizem. Gyanakodtam a candidára,valószínűleg az lesz. Nem tudom,mi óta,mert egyrészt úgy gondoltam,hogy ez normális,másrészt hát azért pár hete biztos.
Köszönöm mindenkinek a választ!
Ha megint egyensúlyban leszek,ami a candidát illeti,akkor elmúlik a fehér lepedék?
Ha nem lehet lemosni, akkor betegségek tünete.
Nekem akkor volt ilyen, amikor Candidás voltam.
További ajánlott fórumok:
- Vettem egy húst, nagyon fura, szerintetek? Leírom milyen
- Tejföl helyett véletlenül Délibábfölt vettem, nagyon rossz lesz ettől a leves?
- Vettem a turkálóban egy nagyon jó felsőt, de itthon vettem észre, hogy van rajta egy folt. Mit tehetnék, valami folttisztító?
- Bárányhimlős a lányom szerda óta. Pénteken a füle mögött egy pici csomót vettem észre. Ez normális? Nagyon aggódok.
- Fehér, lepedékes a nyelvem és nagyon ég.Mi lehet az oka?
- Körmeimen most vettem észre hogy nagyon barázdáltak ez vitaminhiány lehet?