Mokka szelet recept
50 perc
A Mokka szelet hozzávalói:
Tésztához:
4 tojás
18 dkg porcukor
1 db vaníliás cukor
25 dkg darált dió
nápolyi lap
Töltelékhez:
20 dkg vaj
18 dkg porcukor
1 db vaníliás cukor
2 tojás sárgája
5 evőkanál erős feketekávé
darabos dió
A Mokka szelet elkészítési módja:
Tészta: a tojások sárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, majd a tojások felvert habját és a diót hozzátesszük. Közepes tepsibe nápolyi lapot teszünk és a masszát rákenjük. Közepes tűznél sütjük, kihűlés után tesszük rá a krémet. (Kicsit kemény lesz a tészta, a krémtől megpuhul.) Krém: a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral a tojások sárgájával habosra kikeverjük (robotgép), majd a kávét kanalanként hozzáadjuk. A krémet a tésztára kenjük, tetejét darabos dióval megszórjuk és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap téglalap formákra vágjuk.
Nagyon finom, az egyik kedvenc süteményem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: dc5cb2df36, 2008. szept. 24. 07:56
A mokka szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.