Bonbon recept


5 tojás
5 kanál cukor
5 kanál liszt
Krémhez
15 dkg vaj
1 kávéskanál kakaó
10 dkg darált dió
darált dió a forgatáshoz
1/2 dl rum
A Bonbon elkészítési módja:
A tojások sárgáját a vajjal és cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a fehérjéből felvert habot. Megsütjük, kihűlés után kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A megmaradt széleket sziruppal leforrázzuk (15 szem kockacukor 3-4 evőkanál víz a szirup.) A vajat a kakaóval habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot, diót, valamint a szirupos piskótát. A pogácsa formákra halmokat teszünk és darált dióba megforgatjuk. A közepére egy szem meggyet rakunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: dc5cb2df36, 2008. szept. 17. 16:23
A bonbon elkészítési módja és hozzávalói.