Mivel tudnám eltüntetni az állott szagot a ruhákból? (tudásbázis)
Azt hiszem mostmar jok lesznek. Nalunk alig sut a nap, tegnap is egesz nap esett, igy nehez 'napon szaritani' pedig tenyleg segit.
Szodabikarbonaval meg dupla mosoporral mostam, ezettel meg kis rendes oblitovel oblitettem, most kint vannak es egyelore egesz jo illatuk van, de majd csak akkor konyvelem el sikerkent, ha szarazon sem lesz allott szaguk.
Sikerült kicsit javítani a helyzeten?
Vagy büdik még a ruhák?
Jó illatú mosószerrel, esetleg + előmosással újra kimosnám és ecettel öblíteném ki.
Sok szerencsét kívánok!
De feltétlenül muszáj tudni, hogy miért volt bezárva a kimosott ruha?
Nem az volt a kérdés...
És számít a válaszadáshoz az ok, hogy miért voltak bezárva??
mindegy, nem?
lehet, hogy sürgősen kórházba kellett szállítani vagy egyszerűen benne felejtette s elutaztak
ecettel öblíteni kell, nem a mosószerhez adni
egyébként én valószínűleg nagy mennyiségű szódabikarbónával előmosnék
sok mosószerrel mosnék és ecettel öblítenék ilyen esetben
egymás után többször is
Hú, ez nekem is nagyon aktuális, tegnap késő este kellett elindítanom a sokadik mosást, és sajnos elaludtam, hajnali kettőkor vettem ki őket, vagyis csak pár órát álltak a mosógépben kicentrifugázva, és állott szaguk van:(:(:(
A fehéreket ilyen esetben hypózom, aztán új mosás a leghosszabb programmal, magas hőfokon. De most ezekkel színesekkel nem tudom, mit csináljak.
Írták az ecetet, de szerintem ebben az esetben tuti, hogy egy csomó gomba okozhatja a szagot (penészgomba), a gomba ellen pedig erősebb a hipó. Ha tudod magas hőfokon mosni, és fehérek, akkor tehetsz a mosáshoz higítatlan hipót, ha színesek, akkor higítva és alacsonyabb hőfokon.
Válogathatsz még a többi gombaölő/fertőtlenítő mosószerek között is, pl napisan (ha ismered), és a mosógépet üresen js átmosnám hipóval, utána pedig egy ideig vízkőoldó adalék.
A vízkő jó táptalaj az összes többinek is (bacik, gombák). Ez a többi cuccodat is bebüdösítheti. Ja, és nem tenném szárítógépbe sem egy ideig ezeket a bebüdösödött cuccokat, mert a gombaspórákat szétszórják a gépben.
Én kis ecetet mindig adok a mosógélhez...
Te is adjál hozzá, és úgy mosd ki újra...
Gondolom nem birta kivenni.
Nekem a parom cuccai edzes utan mindig borzaszto szaguak, eros , hosszu programmal jon csak ki.
Vafy rakj szodabikarbonat a mososzer melle, es/ vagy ecetet oblitonek.
További ajánlott fórumok:
- Szemölcsök rossz helyen - Hogyan tudnám én eltüntetni őket vagy kihez forduljak vele?
- Hogyan tudnám egyszerűen eltűntetni a hasamról a felesleget?
- Nagyon leégtem, tiszta piros vagyok, mivel tudnám eltűntetni?
- A hasam kicsit hurkás. Hogyan tudnám eltüntetni?
- Hogyan tudnám gyermekem testéről eltűntetni a melegpöttyöket?
- Babaruhákból hogy tudom a foltokat eltüntetni?