Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mivel lehetne a szalakálit helyettesíteni? fórum

Mivel lehetne a szalakálit helyettesíteni? (tudásbázis)


13. dafke
2021. dec. 19. 17:19
Tescoban nézte párom, ott nem volt. A helyi bolt meg már nincs nyitva. Köszönöm a válaszokat, megcsináltam sütőporral, ha nem lesz jó is elfogy :D
12. Bless the child (válaszként erre: 11. - Banános Zselé)
2021. dec. 19. 16:15
A szódabirkarbonáttól teljesen más állagú lesz a tészta és érezni is az ízén. A szalalkáli lényege, hogy omlós-porhanyós tésztát kapsz, de nem növeli meg a "magasságát"
2021. dec. 19. 16:12
szódabikarbona, tavaly azt ajánlották nekem a boltba
10. Bless the child (válaszként erre: 9. - Dafke)
2021. dec. 19. 16:11
Szerintem semmivel nem tudod helyettesíteni. Nincs közelben egy bolt?
2021. dec. 19. 15:42
Istenem, nem sütőporom nincs. Sütőporom van. Szódapor is. Minden is. Szalalkáli nincs. Vagy szalakáli. Az nincs.
2021. dec. 19. 15:38

Épp arra gondoltam, hoxázás helyett valami értelmesebb dologra is rákeresek, erre visszahozott a hoxára.

Kedves hoxás lányok, írjátok már meg ide nekem, mi a búbánatos lópikulával készítsem el a hatlapost, ha nem rendelkezem sütőporral? Hálás köszönetem, ha adtok választ.

7. Virág47 (válaszként erre: 2. - Rozália)
2010. jún. 28. 08:43

Sajnos nem lehet a szalakálit szódabikarbónával helyettesíteni! Kipróbáltam, a tészta ehetetlen volt! Csúnya szürke színt kapott a tészta tőle, szalonnás maradt (összetapadt), rossz ízű lett és kemény. Ki kellett dobni!


Ha valaki mégis kipróbálta, leírhatná, hogy mely tésztáknál próbálta ki a szódabikarbónát! Egyébként a mézes tészta süteményeknél a szódabikarbóna KIVÁLÓ tészta-felfújtató! Ott lehet alkalmazni, de más tésztaféléknél nem valószínű, hogy bejön!

6. edek
2007. nov. 25. 10:02
Tényleg az,hogy nincs itthon.Meg a szagáért sem vagyok oda.
2007. nov. 25. 06:22
Az, hogy mi baj van vele, nem derült ki. Lehet, hogy puszta kíváncsiság, mert az ember szalakálit nem tart otthon úgy, mint pl. sütőport, főle, ha ritkán készít szalakális sütit - szerintem.
2007. nov. 24. 18:10
Mi baj van a szalalkálival? A hajfestékszag nem túl jó... Komolyan, én utálom, mert büdös, de egészségtelen is?
2007. nov. 24. 18:06
SZodaporral, sutoporral, a szalakali hamarabb feldobja a sutemenyt meg szarazan tartja, ami utolag puhul
2007. nov. 24. 14:30

Ezt egy másik portálról hoztam el:


"Ha lazítóként csak ammonkarbonátot (szalakáli) használunk, akkor a tészta világos lesz. A gyakorlat azt mutatja, hogy a legmegfelelőbb a szalakáli és a hamuzsír együttes használata. E két anyagon kívül sikeresen használhatunk nátriumhidronénkarbonátot (szódabikarbonát) is."


Ez egy cukrászkönyből lett "ollózva", de ezek szerint a szódabikarbóna is jó lehet...

1. edek
2007. nov. 24. 13:45
Mivel lehetne a szalakálit helyettesíteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook