Mivel lehetne a szalakálit helyettesíteni? (tudásbázis)
Épp arra gondoltam, hoxázás helyett valami értelmesebb dologra is rákeresek, erre visszahozott a hoxára.
Kedves hoxás lányok, írjátok már meg ide nekem, mi a búbánatos lópikulával készítsem el a hatlapost, ha nem rendelkezem sütőporral? Hálás köszönetem, ha adtok választ.
Sajnos nem lehet a szalakálit szódabikarbónával helyettesíteni! Kipróbáltam, a tészta ehetetlen volt! Csúnya szürke színt kapott a tészta tőle, szalonnás maradt (összetapadt), rossz ízű lett és kemény. Ki kellett dobni!
Ha valaki mégis kipróbálta, leírhatná, hogy mely tésztáknál próbálta ki a szódabikarbónát! Egyébként a mézes tészta süteményeknél a szódabikarbóna KIVÁLÓ tészta-felfújtató! Ott lehet alkalmazni, de más tésztaféléknél nem valószínű, hogy bejön!
Ezt egy másik portálról hoztam el:
"Ha lazítóként csak ammonkarbonátot (szalakáli) használunk, akkor a tészta világos lesz. A gyakorlat azt mutatja, hogy a legmegfelelőbb a szalakáli és a hamuzsír együttes használata. E két anyagon kívül sikeresen használhatunk nátriumhidronénkarbonátot (szódabikarbonát) is."
Ez egy cukrászkönyből lett "ollózva", de ezek szerint a szódabikarbóna is jó lehet...
További ajánlott fórumok:
- Szeretném a kenyeret kiiktatni az étkezésből, de imádom. Mivel lehetne helyettesíteni?
- Mivel lehetne helyettesíteni?
- Mi helyettesiti a szalakálit?
- Mit és mivel lehetne helyettesíteni ebben a diétában?
- Mivel lehetne helyettesíteni gyertyaöntésnél a kanócot, ha épp elfogyott?
- A szalakálit mivel lehet helyettesíteni?