Mitől marad magas a muffin teteje? (tudásbázis)
Az enyém jóra sül,de kell neki 25 perc.Megnyugodtam,hogy nem a sütőmmel van baj,mert Stahl muffinja is 25percig sül 175fokon.
Azon csodálkoztam,hogy van aki itt a fórumon csak 10 percig süti.Ajánlottam,hogy süsse kicsit tovább,akkor magas marad,nem esik össze,de azt írta,hogy akkor megég.
Nekem gázsütőm van, és 4-es fokozaton szoktam sütni a puha kevert tésztákat.
Ha nem tudod megállapítani, mikor sült készre, vegyél egy fogpiszkálót, és szúrd bele a süti közepébe. Ha nem ragad rá semmi, vagy ami ráragadt, már megsült, akkor van készen.
A megadott mennyiségből 24-35 db lesz attól függően, mennyire rakom meg a formát.
Ebből hány db lesz?
Most látom,15percet írsz sütésnek.Volt aki tizet.
Elbizonytalanodtam,lehet hogy sütője válogatja?
Van egy sütőhőmérőm,ki fogom próbálni,megvan-e benne a 175fok?
Vagy más világosabbra szereti?Az is lehet.Akkor ne süssétek 25 percig.
Pudingos muffin
Először a tölteléket főzöm meg.
Fél csomag puding elég hozzá,2dl tej és 1-2 evőkanál cukor.
10dkg vaj
15dkg cukorral kikeverve/géppel szoktam/
3 tojás egyesével belekeverve
1 csomag vaníliás cukor/nem szoktam tenni/
15dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
összekeverni a vajas cuccal
Amikor kakaósat szeretnék,akkor 1dkg liszt helyett 1dkg holland kakaóport teszek.
Ilyenkor vaníliás pudingot főzök.
Amikor a külseje vaníliás,akkor csokipudingot teszek bele.Lehet variálni ízlés szerint.
A muffin formákba egy-egy evőkanál masszát teszek,csinálok egy kis mélyedést a tésztába,rá egy kanál puding,majd befedem a maradék tésztával.
175 fokon,25 perc.
Én mindig használok muffinpapírt.
Jó,beírom.Többször kipróbált recept,évek óta rendszeresen sütöm.
Sajtos,sonkás muffin
2tojás
2dl,illetve 1pohár tejföl/Danont szoktam/
10dkg olvasztott vaj/nem használok margarint/
25dkg liszt 1 sütőporral keverve
só /mehet bele bors,szerecsendió,ételíz/
ha kisebb a tojás,kemény vagy kevesebb a tejföl, egy gondolatnyi tej
10dkg sonka apróra vágva /legutóbb sörsonkát tettem,de lehet kapni a Lidiben háromszög alakú konzervet,az is jó/
10dkg trappista sajt szintén apróra vágva /eredetileg ementáli jellegű van a receptben/
A sajtot és a sonkát a végén kell belekeverni.
A tetejére kevés reszelt sajt és mehet az előmelegített sütőbe.
Nekem 175 fokon 25 perc alatt sül meg.
Csokis
40 deka liszt fél csomag sütőporral elkeverve
25-30 deka cukor (ízlés szerint)
10-12 deka vaj vagy margarin (olajjal nem finom)
2 egész tojás
2 evőkanál rum aroma
5 deka kakaópor
1 kis tábla csoki húskopfolóval szétverve (kissé darabos legyen)
mogyoró vagy diódarabok (elhagyható)
Az egészet összekavarjuk annyi tejjel, hogy sűrű galuska keménységű legyen, és 15-20 percig sütjük. Nálam még sosem esett össze.
Ibi!
Ezek a muffinok nagyon felkeltették az érdeklődésemet.:) A recepteteket nem tudnád esetleg ide bemásolni? Vagy a linket priviben elküldeni? Szívesen kipróbálnám őket!
Én ma is sütöttem pudinggal töltöttet,175fokon 25 percig volt benn a villanysütőben,nem légkeverésen.Nem égett meg,szép magas lett.
Pár napja a sajtos-sonkásomnak is 25perc kellett.
Nekem normál méretű a muffin formám,12db-os és papírt használok bele.
1 bögre liszt
0,5 bögre cukor
0,5 bögre tej
4 evőkanál olaj
1 vaniliáscukor
0,5 csomag sütőpor
1 tojás
Összekeverem,bármivel lehet ízesiteni.
Kb 20 percig sütőm. Nekem magas, nem esik össze.
Az én muffinom mindig összeesik, ha kiveszem a sütőből! Mit kéne tenne vagy beletennem, hoyg olyan szép gomba formájuk legyen??
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak ezzel a nagy mértékű hajhullással? Szinte teljesen kopasz a fejem teteje
- Miért állt össze a habarás csomókba a meggylevesem tetején?
- Tudtok olyan muffinreceptet, ahol garantáltan feljön a süti? Nekem sajnos szinte mindig lapos marad, főleg a csokis.
- Van olyan édesítőszer, amit süteménybe is lehet használni és megmarad az édes íz magas hőfokon való sütés után is?
- Borzas Kata receptet szeretnék kérni! Nem a túróst, hanem aminek diós-lekváros a tölteléke, és a tetejére van reszelve a maradék tészta.
- Ha sterilizalok egy mellszivot, rateszem a tetejet, meddig marad steril?