Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mitől marad magas a muffin teteje? fórum

Mitől marad magas a muffin teteje? (tudásbázis)


2012. febr. 28. 12:43
Él még a fórum?
22. SF (válaszként erre: 21. - Gy.Ibi)
2009. nov. 18. 11:55
Lehet, hogy tényleg megég neki. Talán nincs beállítva a sütője, vagy még nem tapasztalta ki. Majd megtanulják, és egyszer csak azt vesszük észre, hogy le is pipálták a főzőtudományunkat!:-))
21. Gy.Ibi (válaszként erre: 20. - SF)
2009. nov. 18. 11:27

Az enyém jóra sül,de kell neki 25 perc.Megnyugodtam,hogy nem a sütőmmel van baj,mert Stahl muffinja is 25percig sül 175fokon.

Azon csodálkoztam,hogy van aki itt a fórumon csak 10 percig süti.Ajánlottam,hogy süsse kicsit tovább,akkor magas marad,nem esik össze,de azt írta,hogy akkor megég.

20. SF (válaszként erre: 19. - Gy.Ibi)
2009. nov. 18. 10:58

Nekem gázsütőm van, és 4-es fokozaton szoktam sütni a puha kevert tésztákat.

Ha nem tudod megállapítani, mikor sült készre, vegyél egy fogpiszkálót, és szúrd bele a süti közepébe. Ha nem ragad rá semmi, vagy ami ráragadt, már megsült, akkor van készen.

A megadott mennyiségből 24-35 db lesz attól függően, mennyire rakom meg a formát.

19. Gy.Ibi (válaszként erre: 14. - SF)
2009. nov. 17. 23:03

Ebből hány db lesz?

Most látom,15percet írsz sütésnek.Volt aki tizet.

Elbizonytalanodtam,lehet hogy sütője válogatja?

Van egy sütőhőmérőm,ki fogom próbálni,megvan-e benne a 175fok?

Vagy más világosabbra szereti?Az is lehet.Akkor ne süssétek 25 percig.

18. mandula23 (válaszként erre: 17. - Gy.Ibi)
2009. nov. 17. 22:53
Köszönöm ezt a receptet is, stílusosan küldtem egy muffint cserébe! :) Jó éjt!
17. Gy.Ibi
2009. nov. 17. 22:47

Pudingos muffin

Először a tölteléket főzöm meg.

Fél csomag puding elég hozzá,2dl tej és 1-2 evőkanál cukor.

10dkg vaj

15dkg cukorral kikeverve/géppel szoktam/

3 tojás egyesével belekeverve

1 csomag vaníliás cukor/nem szoktam tenni/

15dkg liszt

2 teáskanál sütőpor

összekeverni a vajas cuccal

Amikor kakaósat szeretnék,akkor 1dkg liszt helyett 1dkg holland kakaóport teszek.

Ilyenkor vaníliás pudingot főzök.

Amikor a külseje vaníliás,akkor csokipudingot teszek bele.Lehet variálni ízlés szerint.

A muffin formákba egy-egy evőkanál masszát teszek,csinálok egy kis mélyedést a tésztába,rá egy kanál puding,majd befedem a maradék tésztával.

175 fokon,25 perc.

Én mindig használok muffinpapírt.

16. mandula23 (válaszként erre: 15. - Gy.Ibi)
2009. nov. 17. 22:42
Hmm..nagyon jól hangzik, rövid úton kipróbálom! :)Köszönöm, hogy beírtad!!
15. Gy.Ibi (válaszként erre: 13. - Mandula23)
2009. nov. 17. 22:27

Jó,beírom.Többször kipróbált recept,évek óta rendszeresen sütöm.

Sajtos,sonkás muffin

2tojás

2dl,illetve 1pohár tejföl/Danont szoktam/

10dkg olvasztott vaj/nem használok margarint/

25dkg liszt 1 sütőporral keverve

só /mehet bele bors,szerecsendió,ételíz/

ha kisebb a tojás,kemény vagy kevesebb a tejföl, egy gondolatnyi tej

10dkg sonka apróra vágva /legutóbb sörsonkát tettem,de lehet kapni a Lidiben háromszög alakú konzervet,az is jó/

10dkg trappista sajt szintén apróra vágva /eredetileg ementáli jellegű van a receptben/

A sajtot és a sonkát a végén kell belekeverni.

A tetejére kevés reszelt sajt és mehet az előmelegített sütőbe.

Nekem 175 fokon 25 perc alatt sül meg.

14. SF
2009. nov. 17. 21:41

Csokis


40 deka liszt fél csomag sütőporral elkeverve

25-30 deka cukor (ízlés szerint)

10-12 deka vaj vagy margarin (olajjal nem finom)

2 egész tojás

2 evőkanál rum aroma

5 deka kakaópor

1 kis tábla csoki húskopfolóval szétverve (kissé darabos legyen)

mogyoró vagy diódarabok (elhagyható)


Az egészet összekavarjuk annyi tejjel, hogy sűrű galuska keménységű legyen, és 15-20 percig sütjük. Nálam még sosem esett össze.

13. mandula23 (válaszként erre: 11. - Gy.Ibi)
2009. nov. 17. 21:32

Ibi!

Ezek a muffinok nagyon felkeltették az érdeklődésemet.:) A recepteteket nem tudnád esetleg ide bemásolni? Vagy a linket priviben elküldeni? Szívesen kipróbálnám őket!

12. Gy.Ibi (válaszként erre: 10. - G1977g)
2009. nov. 17. 19:31
Én először a nedveseket szoktam,aztán a sütőporral elkevert lisztet esetleg kakaót.
11. Gy.Ibi (válaszként erre: 9. - Weberkitti)
2009. nov. 17. 19:28

Én ma is sütöttem pudinggal töltöttet,175fokon 25 percig volt benn a villanysütőben,nem légkeverésen.Nem égett meg,szép magas lett.

Pár napja a sajtos-sonkásomnak is 25perc kellett.

Nekem normál méretű a muffin formám,12db-os és papírt használok bele.

10. g1977g (válaszként erre: 8. - Csutika100)
2009. nov. 17. 15:14
szia! egyszerre kell ezeket a hozzávalókat összekeverni, vagy külön a nedveseket, külön a szárazakat és utána egybe az egészet?
9. weberkitti (válaszként erre: 7. - Gy.Ibi)
2009. nov. 17. 14:23
Akkor megég!
2009. szept. 30. 14:32

1 bögre liszt

0,5 bögre cukor

0,5 bögre tej

4 evőkanál olaj

1 vaniliáscukor

0,5 csomag sütőpor

1 tojás

Összekeverem,bármivel lehet ízesiteni.

Kb 20 percig sütőm. Nekem magas, nem esik össze.

7. Gy.Ibi (válaszként erre: 3. - Weberkitti)
2009. szept. 29. 18:20
Megnéztem a recepted,ott 10perc van írva sütésidőnek.Szerintem az nagyon kevés,minimum15-20perc kell.
2009. szept. 29. 07:48
Én nem csak sütőport teszek bele, hanem szódabikarbónát is. Fele fele arányban. Mindig gyönyörű magas lesz. Én Stahl könyvből szedtem a receptet.
2009. szept. 29. 00:12
Jó a recepted?Én 180fokon szoktam sütni 25-30 percig.
4. moncsicsi83 (válaszként erre: 3. - Weberkitti)
2009. szept. 28. 23:36
Nem veszed ki hamar a sütőből?
2009. szept. 28. 23:26

Az én muffinom mindig összeesik, ha kiveszem a sütőből! Mit kéne tenne vagy beletennem, hoyg olyan szép gomba formájuk legyen??


Köszi

2009. szept. 28. 23:26
:) Ez jó kérdés. Páromé mindig magas marad, nem tudom mit csinál. Előmelegített sütő és nem nyitunk rá?
2009. szept. 28. 23:25
Mitől marad magas a muffin teteje?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook