Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tudtok olyan muffinreceptet, ahol garantáltan feljön a süti? Nekem sajnos szinte mindig lapos marad, főleg a csokis. fórum

Tudtok olyan muffinreceptet, ahol garantáltan feljön a süti? Nekem sajnos szinte mindig lapos marad, főleg a csokis. (tudásbázis)


2012. szept. 14. 20:57

Ez is joghurtos, de ehhez nem kell robotgép, csak fakanállal lazán összekeverni. Nem szabad sokáig keverni, mert attól sűrű lesz a tészta. Az sem baj, ha egy kicsit csomós marad.

2 pohár joghurt, 2 pohár cukor, 1 tojás --> ezeket összekeverni. Bele 4 pohár liszt, fél csomag sütőpor, ezekkel is összekeverni, majd bele 1 pohár olaj. Utána mehet bele meggy, csoki, akármi.

Gázos vagy villanysütőd van? A légkeveréses a legjobb :)

2012. szept. 14. 17:11

Barátnőmtől kaptam ezt a muffin receptet, azóta csak ezt használom:

A "pohár" a joghurtos poharat jelenti.


Muffin

1 pohár joghurt

1 pohár cukor

3 pohár liszt

2 tojás

1/2 pohár olaj

1 citrom reszelt héja

1 vaníliacukor

1 sütőpor


A tojást a cukorral, vaníliacukorral, joghurttal, olajjal összekeverem robotgéppel, hozzáadom a citromhéjat, és a sütőporral elkevert lisztet.

3/4-ig töltöm a muffinpapírral kibélelt formát, 12 db lesz belőle.

Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöm.


Ez egy variálható alaptészta, szoktam bele tenni 2 evőkanál darált mákot (ekkor 2 evőkanállal kevesebb a liszt), ilyenkor nyomkodok minden muffinba 4 szem magozott meggyet.

Vagy ugyanez darált dióval, akkor felkockázott barack befőttet nyomkodok bele.

A kedvencünk, amikor egy tábla Milkát felkockázok, és még minden kockát 6 felé vágok (kicsit pepecselős), és ezt a végén a tésztához adom (még a keverőtálban), fakanállal belekeverem óvatosan, így töltöm a muffin formákba.

20. mkriszti81 (válaszként erre: 18. - Ficánka5)
2012. szept. 14. 15:16

ez igaz - de csak ha az olajos változatot süti...


az én receptemben ezért van tej (nem víz, de lényeg, hogy folyadék a kakaó számára, és lágyabb is lesz tőle a tészta), ill. olaj helyett sütikbe nekem jobban bejön a vaj/margarin (a legtöb receptben ez is van)

19. d1eb7dd316 (válaszként erre: 17. - Álomleány)
2012. szept. 14. 15:10
Én is ezeket teszem bele, mondjuk én nem mérem a lisztet, hanem először megolvasztom a margarint, bele a tojás, a cukor (ezzel spórolni kell) és a többi, majd annyi liszt, hogy megfelelő állagú legyen. A legjobb milka csoki darabokkal. Hmmmm.....
2012. szept. 14. 15:10

Ha kakaót teszünk bármilyen tésztába, akár piskóta, vagy muffin, mindig kell hozzá tenni min. 1 evőkanál vizet. Ugyanis a kakaónak meg van az a sajátossága, hogy cupp, cupp...és azonnal magába szedi a nedvességet, ezért lesz keményebb, laposabb a süti ennek hiányában. Én a kakaó miatt még 1 ek.olajat is szoktam hozzá tenni, ha egyébként nem zsiradékos sütit sütök.


Más tanácsom:

Ha egyébként sima piskótát kakaósnak szeretnél megcsinálni, annyi lisztet vegyél vissza, amennyi kakaót teszel bele(ennek mennyisége a kakaó minőségétől függ). Egy normál adagos kakaós piskótához tegyél 2 ek.vizet, 1 ek. olajat.


Sok sikert!!!

17. Álomleány (válaszként erre: 1. - Ficusbenjamicus)
2012. szept. 14. 14:46

Nekem ez jött be, és fejből mennek a hozzávalók, mert nagyon egyszerű:

400 gr liszt

4 tojás

250 gr porcukor

250 gr margarin

1 sütőpor

1 vaníliás cukor


Egy pici tejjel szoktam lágyítani a tésztát. Ehhez én gyümölcsdarabokat szoktam keverni, de raktam már hozzá kakaóport (annyit, amíg a színe szerintem jó lett)

16. fildus
2012. szept. 14. 14:25

"A legegyszerűbb muffin" recept by nosalty. Nekem is hasonló gondjaim voltak, de ezzel a recepttel mindig szépen feljön!


Hozzávalók (12 darabhoz):

- 2 bögre liszt

- 1 bögre cukor

- 1 bögre tej

- 1/2 bögre étolaj

- 1 egész tojás

- 1 csomag vaniliás cukor

- 1 csomag sütőpor


A bögre, nálam 2 dl-s. A sütőt előmelegítjük. A formákba papírt rakunk

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. A formákba tesszük 3/4-ig és 180 fokon kb. 20-25 percre készre sütjük.


Ötlet: lehet bele tenni a tetejére meggyet, lekvárt, csokit és akkor máris feldobódik az egyszerű recept :-)

15. agis (válaszként erre: 7. - Ficusbenjamicus)
2012. szept. 14. 14:21
Igen.
2012. szept. 14. 14:21

Ami még fontos a muffinnál: ne legyen magasabb a hőfok, mert akkor könnyen szétreped, és páncélossá válik a teteje.

Ha kisült azonnal kiveszem a tepsiből és rácson hűtöm ki, így nem nedvesedik be az alja :)

2012. szept. 14. 14:17

Ez viszonylag egyszerű :) Engem egyszer kínáltak meg vele, azonnal kértem a receptet, mert előtte soha nem sikerült a muffinom. Azért imádom, mert ezt könnyű összeállítani. És általában van hozzávaló is itthon:


Természetesen a mennyiségeket úgy alakítod, ahogy szeretnéd, ez egy nagyobb tepsire elég, vagy két adag a 12-es formában.



- 8 dl liszt

- 2 dl cukor

- 2 púpos mokkáskanál szódabikarbóna (vagy sütőpor, de nekem a legszebb akkor, amikor 1-1 kanállal vegyesen teszem)

- 8 evőkanál kakaópor

- 2 dl étolaj

- 4 dl tej

- 4 tojás

- 10 evőkanál lekvár

- 1 tábla akármilyen csoki (nem krémmel töltött)


A lisztet, cukrot, sütőport, kakaót összekeverem. A tojást a tejben elkeverem, úgy adom a többi hozzávalóhoz, beleöntöm az olajat és a lekvárt is, majd jól elkeverem géppel. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm (vagy kis papírkába a formába) és előmelegített sütőben 150 fokon pontosan 60 perc alatt szépre sül. Ha papírkákban sütöd kevesebb a sütési idő (kb 30 perc)

A csoki: belekeverheted a tésztába az elején a száraz hozzávalókkal, de így le fog süllyedni az aljára. Persze így is finom, és olyan muffinosan ragacsos, de én jobban szeretem az apró csokidarabkákat a tetejére szórni, és akkor nem süllyed bele, hanem a tetején olvad szét és még szép is :)

Fontos: ha papírkában sütöd, szinte tele kell tölteni a tésztával, mert különben tényleg lapos lesz a teteje .

Ezt a receptet szoktam még megbolondítani meggyel, isteni!!!!! Azt is épp csak belenyomom a végén a tetejébe, pl a második adag formába muffinonként 3 szem meggyet :) Csináltam már fehér csokival is, nagy sikert aratott, és kókusszal is :)))

Persze ha sikerül rájössz te is, hogy csak a képzelet szab határt!

Egyszer kell egy tuti muffin-receptet találni, utána függővé válsz :) Én az lettem, és már nagyon sokan kérték ezt a receptet.

Számolj be mindenképp utána, hogy sikerült és milyen recept vált be !

2012. szept. 14. 14:05

Én ezt szoktam megsütni és mindig szép lesz :)

25 dkg liszt

1 kk. szódabikarbóna

1 kk. sütőpor

csokidarabkák (elhagyható)

2 ek. kakaópor (elhagyható)

1 tojás

12,5 dkg cukor

1 cs vaniliás cukor

1 dl ojaj

1 dl író (ha nincs, jó helyette natúr joghurt, vagy tejbe egy icipici ecet keverve)


Az első öt hozzávalót összekeverem. Külön tálban felverem kézzel a tojást, hozzákeverem a cukrokat, az olajat és írót. Ha elkevertem, hozzáöntöm a lisztes keverékhez, jól összekutyulom és utána adagolható formába. Ha esetleg nincs kapszlid otthon, olajjal kend ki a forma összes lyukát és utána rakd bele a masszát. 180 fokon 20 perc alatt kész van.

2012. szept. 14. 14:00

nálunk nagy sikere van az aszalt gyümölcsösnek is:


szárazak:

10 dkg liszt

5 dkg cukor

1 sütőpor

kb 10 dkg aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, mazsola és vörös áfonya a legjobbak)


folyékonyak:

10 dkg vaj/margarin

1 tojás

5 dkg cukor

0,7 dl tej (önts ki kb 2 dl-t, de fokozatosan add hozzá, figyeld mennyire lesz folyós a massza)

aromák ízlés szerint (rum, mandula, vérnarancs, vilmoskörte, amiket én szoktam) CSÍNJÁN velük!


tetejére díszítés


elkészítés: ahogy előbb írtam, külön összekeverni a folyékonyakat és a szárazakat, majd a szárazat önteni a folyékonyhoz


Karácsonykor: 1-1 kávéskanál őrölt szegfűszeg + fahéj a szárazak közé, még finomabbá teszi ;)

10. ficusbenjamicus (válaszként erre: 9. - Mkriszti81)
2012. szept. 14. 13:55
Köszi!
2012. szept. 14. 13:54

kakaós:


22dkg liszt

15 dkg cukor

4dkg kakaópor (2 púpozott ek.)

1 vaníliáscukor

1 sütőpor

12,5dkg vaj vagy margarin (=fél Ráma)

1 tojás

2,5dl tej langyosan

tetejére díszítés (pl színes tortadara, cukorka)


1. Először a szárazakat összekeverni (liszt, a cukor FELE, kakaópor, vaníliás cukor, sütőpor).

2. vajat sütőben megolvasztani, kikenni vele a formákat (ha papírkákban sütöd, akkor nem kell)

3. tejet meglangyosítani

4. másik tálban olvadt vaj + cukor MÁSIK FELE + tojás + langyos tej összekeverni

5. szárazat hozzáönteni a folyékonyhoz, összekeverni masszává

6. formákba rakni(3/4-ig legyen masszával, ill. a papírka magasságában)

7. tetejére cukrot vagy más díszítést szórni

8. nagyon forró sütőbe tenni - majd azonnal takarékra levenni! kb 20-25 perc alatt feljön, tűpróbával ellenőrizni, hogy kész-e

8. ficusbenjamicus (válaszként erre: 5. - Gömbi.)
2012. szept. 14. 13:53
Igen, küldjetek légyszi minél több receptet, és ha lehet, minél egyszerűbbeket :-))) Köszi
7. ficusbenjamicus (válaszként erre: 4. - Agis)
2012. szept. 14. 13:44
Hú, ez jól hangzik! Köszi! Van is itthon házi lekvár. Ez 12 db-os formára elég?
6. zebracsikó (válaszként erre: 3. - Ficusbenjamicus)
2012. szept. 14. 13:44

a nosalty oldalon keress muffinokat, én onnan sütöttem már jópárszor


és ott vannak kommentek a receptek alatt, ahol leírják a tapasztalataikat a háziasszonok

2012. szept. 14. 13:43
Írjak neked olyat amit akár kis papírban, akár tepsiben sütsz jó lesz? Én tepsiben szoktam, és utána felvágom, de papírkában is próbáltam már :) Nekem sikerült! Nagyon sokszor megsütöttem már.
4. agis
2012. szept. 14. 13:42

15 dkg cukor

15 dkg liszt

1 cs sutoport

15 dkg lekvar

15 dkg vaj

5 dkg natur kakaopor

2 tojas


Eddig mindig feljott es tokeletesen sikerult. A lekvar baracktol kezdve eper, meggy, de szilva is lehet. Mas lesz a vegeredmeny ize:)

2012. szept. 14. 13:41
Igen, de szerintem valahogy nem jó a recept... A neten annyi recept van amúgy, de most tényleg olyan receptet szeretnék találni, amit valaki már többször sütött, és még soha nem csalódott.. (Jól kell kinéznie a sütinek, mert vendégségbe viszem...)
2012. szept. 14. 13:38

nekem mindegyikkel feljött eddig!


sütőport használsz??

2012. szept. 14. 13:36
Tudtok olyan muffinreceptet, ahol garantáltan feljön a süti? Nekem sajnos szinte mindig lapos marad, főleg a csokis.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook