Melyik az az étel (gyümölcs, zöldség) ami puffadást okoz és mi az ami garantáltan nem? (tudásbázis)
A magok nekem is bejöttek hányinger ellen. Na meg a jéghideg italok....
És ha csak lenyelnék néhány szem köménymagot az segítene? :))))
En is nagyon szenvedtem az elejen,tudom,hogy mit erzel,nekem a sav felragta a nyelocsovem,sirtam a fajdalomtol. Leirom,hogy nekem mi segitett...
Reggel mikor felkeltem,ittam egy pohar szensavmentes asvanyvizet,utana kukoricapelyhet ettem,vmint porkoletlen,sotlan magokat... napraforgomagot,tokmagot,foldimogyorot,mandulat. Mikor ezt keztem el csinalni,a reggeli ha..as kimaradt,ra egy orara ehettem egyebet is... Most 11 hetes vagyok,es egyre jobb,kiveve a szagokat,azoktol halok meg...:-)
Remelem segithettem...
Nekem a cseresznye sem jött be, nagyon szenvedek.
Szerintetek van olyan gyógyszer amit terhesek is szedhetnek?
Még csak 8 hetes vagyok :))))
Sziasztok,
A zöldség és gyümölcsben lévő szénhidrátok és illóolajak okozzák a puffadást.
Van egy-két trükk, amivel esetleg ezt el tudod kerülni, de csak ha főződ:
1. Ne fedő alatt tedd, mert az illóolajok el tudnak távozni.
2. Ha mégis fedőt kell használni, akkor a lecsapódott vizet a fedőről ne csorgasd bele.
3. Esetleg öntsd le az első főző vizet.
De szerintem, ez mindenkinél más, ezért nincs rá igazán recept, én csak ezt tudtam, remélem segítet.
Szioka!
Csatlakozom az elottem szolohoz,valoban ezek a zoldsegfelek puffasztanak,en rizi-bizit csinaltam,es ugy minden ok volt. Gyumolcs a korten kivul a narancs,citrom ami engem bant,vmint a banan,ami ugye megfogja a gyomrot. Nekem a cseresznye a legjobb. Ket hete minden nap megeszek kb fel kg...:-)
Mekkora terhes vagy?
Szia!
Ezt jó lenne nekem is tudni, ugyanis én már lassan mindentől puffadok.A bab, borsó, karalábé, krafiol, káposzta...stb mind puffaszt!! gyümölcsről én csak a körtét tudom mondani, engem az 100% ban!
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyümölcsöt / zöldséget ettél ma?
- Melyek a lúgosító ételek, zöldségek, gyümölcsök?
- Írjunk gyümölcsöket, zöldségeket szóláncban
- Naponta 5 féle zöldség, gyümölcs - Neked sikerült?
- Jön a nyár és jönnek a gyümölcsök és persze a zöldségek. Mit szerettek?
- Cukorbetegek, ti hogyan esztek "naponta 3-szor zöldséget, gyümölcsöt", amikor a gyümi tele van cukorral?