Mitől lesz igazán jó a nokedli? (beszélgetős fórum)
Épp ma csináltam tojásos nokedlit.
A nokedli recept nekem 40 dkg sima liszt, 2 tojás, só (ém megkóstolom, ha kevés még teszek bele), és annyi víz, hogy nehezen keverhető tészta legyen, de azért ne legyenek lisztes részek. Ezt az adagot én 2 részben főzöm, forrásban lévő vízbe és gyorsan szaggatom, mert mire a vége kész, addigra már percekig fő a nokedli. Megkavarom, ha feljött a víz tetejére 2-3 percig még hagyom, és hideg vízbe szedem , majd pár perc után leszűröm. Én se a tésztába, se a vízbe nem teszek olajat, ha hideg vízbe teszzük, akkor nem ragad...
Végigolvastam a témát, de nem találtam a nálunk csak Pernye nokedlinek hívott "csodát"
1 pohár tejföl (kefir, joghurt, savó, sovány tejföl), persze családjda válogatja mekkora pohár) személyenként egy egész tojás, só és annyi liszt amiből nem túl kemény nokedli tészta készül. Forrásba lévő vízbe szaggatom a huzogatós készséggel. Amikor feljön a víz tetejére már kész is. Kiszedem, pár csepp olaj rá. Köretnek, akár magába is jó. Nem ragad össze, fagyasztható is. 40 éve csinálom, bármilyen liszt jó hozzá! Tejföllel lehet kicsit drága, de azért írtam az egyéb tejtermékeket!
Ne beszélj zöldséget, mert ellesik a titkaid.
Pl. én nem árulnám el azt, h a túrós tésztára kicsit több szalonnát teszek, mint minden más együttvéve.
Tehát akkor lesz belőle tésztás szalonna.
Vagy túrós szalonna.
Jó étvágyat !
mi Szeretjük a fűszeres kajákAt és szoktam beletenni borsot és vegetát is.
Nem tudom, de az enyém qrva jó. Tojás+liszt+só+víz, a főzővízbe pedig olaj. Közepes méretű szaggatón szaporán kell húzogatni.
Ha van friss petrezselyem zöldem az is mehet a tésztájába.
Nálunk is.
Tojás, só, és annyi liszt, amennyit felvesz.
(Mondjuk nálunk a nokedli sem golyószerű, a lágy tészta nyúlik a szaggatóból kissé hosszúkásra, de az vízzel van nem teljesen kikeverve.)
Kiderült, hogy ahány ház, annyi szokás.
De a végeredmény az, h jó legyen.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek, ha azt érzem, hogy soha nem leszek igazán szerelmes, az valóban így is lesz?
- Tényleg úgy lesz igazán finom a halászlé, ha lófejet is főzünk bele?
- Mitől lesz igazán finom a pizzatészta ha otthon készítem?
- A vasárnap főzött csirkepöri+nokedli jó lesz még holnap délután?
- ötleteket várok! suli bál lesz, a "bolond tombola" egy élő malac egy dobozban. Ennek keresek valami igazán frappáns és vicces nevet!
- Bőrös sertéskaraj teteje hogyan lesz igazán ropogós?