Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mitől lesz igazán finom a pizzatészta ha otthon készítem? fórum

Mitől lesz igazán finom a pizzatészta ha otthon készítem? (beszélgetés)


2015. aug. 24. 20:06
Pizzatészta pizzériából : 1kg liszt, 0,5l víz, 1ek cukor, 2dkg só, 0,5dl olaj, 7g élesztő. 5db 32cm-es pizza lesz belőle. A tésztát hűtőben kell tárolni legalább egy napig ,de több napig eláll ,zárt műanyag dobozban.
2012. okt. 11. 16:23

Én az olaj mellett teszek a tésztába fűszereket is. magában csak paradicsomszósszal is tuti utána.

De ki hogy csinálja. Én simán élesztővel gyúrom.

2012. jan. 9. 09:59
Szerintem attól a szeretettől, amit anyu beletesz:P
2012. jan. 9. 09:52

én liszt,só és kovászból készítem( az élesztőt tejben futtatom),nem teszek bele olajat,bár az biztos puhítja.

amire rájöttem: forró,220 fokos sütőbe teszem,kb 20 perc.

és a tésztát egyáltalán nem gyúrom sokáig,ellenkezőleg,csak amíg összeáll,és jó rugalmas,nyúlós marad,így még másnap is puha marad.

a feltétet rögtön ráteszem,mikor a sütőbe kerül,és kb fél centisre nyújtom.

24. judyt640 (válaszként erre: 23. - Timicicaanyuka)
2012. jan. 8. 19:47
Mindig nézegettem a metróban van 5kg kiszerelésben pizza liszt ezek szerint ez lehet a 00 as liszt amiröl irnak a cikkben.kifogom próbálni ,+a tepsi melegitése is jó ötlet.Köszi
2012. jan. 8. 18:23

Olvasd el ezt:

[link]

2012. jan. 8. 17:39
én olívaolajjal csinálom és tejjel futtatom fel az élesztőt, itt tetszik
2012. jan. 8. 17:36
Én nagyon sok pizzát sütök és nagyon szereti a család.Soha nem lesz azért olyan a tészta mint a pizzériában,mert ott adalék anyagokat is tesznek bele mint a kenyérbe,de azért leirom én hogy készitem.Az adag egy gáztepsibe való közepes vastagságu tészta.50dkg finom liszt jó minöségü,2,5dl langyos viz,0,5dlolaj oliva,csipet cukor,fél cs élesztö,csapott ek só,pizza füszerkeverék a tésztába.Vagy kenyérsütögépben,vagy kézzel kidolgozom 1 órát hagyom kelni,ha gyorsan kell keleszteni akkor a sütöben 50 fokon gyorsan megkel.A szósz 1 paradicsomot összevágok apróra abba pizza krémet,fokhagymát reszelek,füszerkeveréket teszek bele.A tésztát kinyujtom ha van idö még letakarva kelesztem.Megkenem a szósszal,arra teszem a sajtot,rrá a magyaros feltétet .A sütésnél a lényeg hogy a legmagasabb höfokon süssd meg akkor nem ázik el.Többek között azért is nem olyan a mi pizzánk mint a pizzériáért mert a sütönk nemtudja azt a höfokot .
20. katómama (válaszként erre: 19. - Katómama)
2012. jan. 8. 16:52

ja, és kolbász-, paradicsom karikák, kukorica, csipős paprika, sajt volt a feltét

de bármit rakhatsz rá, amit szerettek

2012. jan. 8. 16:44

Sziasztok, én ezt csináltam a múltkor, fele mennyiséggel, mit mondjak, isteni lett.(3-an jóllaktunk)

Annyival kiegészíteném, hogy tettem a tésztába is, meg a szószba is 2-3 db áttört fokhagymát, meg szárított tárkonyt, oregánót is.

Érdemes kipróbálni, eddig ez vált be leginkább

[link]

2012. jan. 8. 16:34
Nekünk nagyon vasak a sütőnk, de nem szárad ki, frissen ropogós, ha áll akkor kicsit puhul, másnapra se lesz száraz. Néha csináljuk török pida tésztából, abba kis joghurtot teszünk, pár kanállal, lehet az is ízlene nektek.
2012. jan. 8. 16:27
Nagyon köszönöm az eddig érkezett válaszokat! :) nemsokára neki kezdek. Előbb olvastam az egyik oldalon,hogy minél véknyabb a tészta,annál jobban kiszárad,mert a házi sütők nem melegszenek annyira fel, mint a pizzéria "speciális" sütői/kemencéi. De nem tudok mit csinálni,ha a vastagat meg nem szeretem.
16. e85d563ad5 (válaszként erre: 14. - E85d563ad5)
2012. jan. 8. 16:22

bocs, a só kimaradt :)


Az kb 1tk.

2012. jan. 8. 16:22
Nálunk is van benne olaj és szuper vékony a tészta, a sütő meg a lehető legmelegebb. A pizza sütő kemencék is kb. 300 fokosak legalább, így nem szárad ki, nem ázik el, hamar megvan és isteni finom:)
2012. jan. 8. 16:19

Nekem még másnap is puha a tésztája, és nagyon egyszerű elkészíteni, még sohasem ázott el.


Hozzávalók a tésztához:

60 dkg liszt

kb 2dl langyos víz (amennyit a liszt felvesz)

fél élesztő

kb 3cl-1/2dl olaj

1tk cukor


Kép, elkészítés a naplóm 20. bejegyzésében van. Egyenlőre csak a végeredmény, de ha legközelebb készítem, akkor a menetéről is teszek fel.

2012. jan. 8. 16:19
Az eredeti pizzatészta vékonyabb, mint amilyet nálunk csinálnak.
2012. jan. 8. 16:06
*helyett
2012. jan. 8. 16:05
Akkor azzal rontottam el,hogy nem tettem bele olajat? olíva hejett jó a napraforgó?
2012. jan. 8. 16:04
Én rakok bele törtkrumplit a tésztába:-) Ettől finom puha lesz.
2012. jan. 8. 16:01

Én úgy szoktam csinálni,hogy:

50 dkg liszt

2 ek olaj

1/4 l víz

1 cs élesztő

1 nagy csipet só

1 gondolatnyi cukor a vízbe,hogy az élesztő szépen felfusson...


Ezt összegyúrom, hagyom 1-2 órát és sütöm, van,hogy nekem is elázik,de nem nagyon van rá panasz itthon gyorsan elfogy :)

A tepsibe én nem teszek olajat alá, így is szépen megsül és kicsúszik a tányérra :)

ez az adag két kerek pizzához elég, mi nem szeretjük nagyon vastagon a tésztát...

Remélem tudtam segíteni :)

2012. jan. 8. 16:01

Liszt, a közepébe kicsi langyos víz, cukor, élesztő. Az élesztőt megfuttatod majd sót és annyi langyos vizet teszel hozzá, hogy közepes keménységű tésztát nyerj, ha jól kidolgoztad tegyél bele egy kanálnyi olajat és ezzel is dolgozd össze, majd hagyd, langyos helyen míg megkel.

Ezt a receptet használom kb. 15 éve, bármit próbáltam nem ízlett. Ezt egy olasz pizzás könyvben találtam régen.

2012. jan. 8. 16:00
A tésztába is teszek kis olajat és sütőpapíron sütöm. (Azon is nyújtom!)
2012. jan. 8. 16:00
Oregánót,kevéske majorannát és bazsalikomot teszek a tésztába. Mi imádjuk, a szószt is mi készítjük.
5. 9f98008a3b (válaszként erre: 2. - 9f98008a3b)
2012. jan. 8. 15:59

Uhh!

Kimaradt a tésztából az olaj.

2012. jan. 8. 15:59

Oregánót is szoktam a tésztába keverni, tejet pedig nem.

Ha összekevertem, hagyom picit állni, hogy megkeljen a tészta.

Nagyon vékonyra szoktam kinyújtani, és lassú tűzön sütöm.

3. lov.ildi (válaszként erre: 1. - Bella90)
2012. jan. 8. 15:59

Szia!


Én mindig teszek a tésztába olívaolajat.

Rengeteg olyan recept van,amelyhez kell az olívaolaj.

Próbálj ki egy olyan receptet.

Az én tésztám mindig finom.)

2012. jan. 8. 15:58

Én teszek a tésztába fűszereket: oregano, bazsalikom, fehér bors, és elősütöm a tésztát kb.13-15 percig, utána ketchup, oregáno, feltét, reszelt sajt, és sütés.


Eddig mindenkinek ízlett.


Ó igen!

Zsírozott, lisztezett tepsiben sütöm.

2012. jan. 8. 15:54
Alapdolgokat teszek bele: liszt,élesztő,víz,só,cukor,néha tej..és nem értem,miért nem olyan mint a pizzériákban. Általában száraz,ha meg nem sütöm elég ideig a feltét meg a szósz átáztatja és a tészta teteje nyers marad, az alja meg kőkemény. Csináltam már úgy is,hogy pár percig sütöttem magában a tésztát,úgy hogy meg szurkáltam a tetejét és csak utána jött a feltét.De így sem sikerült. Olajjal szoktam kikenni a tepsi alját,lehet azért pirul. de ha nem kenem akkor odatapad. Segítség!! Mit rontok el? Mit csináljak,hogy normális legyen?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook