Mitől büdös a vadi új mosógép? (tudásbázis)
könnyen a végére járhasz a dolognak:
a következő mosásnál a kieresztett vizet engedd a kádba/vödörbe, csapba, ahova tudod.
Ha illatos a végeredmény, akkor tényleg a falban van a hiba, valószínűleg a bűzelzáró
az a szifon, amibe belemegy a mosogatogep is, meg a mosogatolefolyo, abba megy a mosogep vize is.. na abba ällt vastagon a trutymo, es azt mosta ät a pärom meg ott a csöveket is. 2000 € -ert vettük ät a konyhät (ät kellett) kicsit idegesitö a dolog.
a program rendesen lemegy, azzal nincs gond.
az egyik szerelö azt mondta, hogy van valami büz elzäro, es nem mindegy, hogy ele vagy utän van bekötve a csö.
most beszeltem egy vizvezetek szerelövel, szerinte rosszul van bekötve, es ami elszivja a vizet, vagy el lehet kisse dugulva igy jobban erölködik a gep, es ezert gumi szagu.
bocsi,az ekezetekert, nincs magyar nyelv a notin
Bocsi, nem voltam aktiv... fejlemenyek:
kaptunk egy hasznält jo ällapotu gepet, nagyon örültem neki, mert egy nagyon jo ällapotu, dräga gep.... es mi a fene... ugyan ugy büdös a ruha!!!!!!!!!!!!!
kivagyok... räadäsul igy terhesen meg is hänytat ez a büz... tuti nem a geppel van a baj. a häzmester szabin, csak jöjjön vissza!
Bauknecht márkájú
Sajnos nem találom a blokkot, épp költöztünk, és nagyon sok mindent vettük akkoriban tehát van egy nagy köteg blokk, de pont a mosógépét ne találtam meg :(
egy uj mosogepnek sem szabadna, hogy barmi szaga legyen, plane a ruhaknak, nem kell ahhoz sem ecetes oblites, sem mas
a rohadt szag akkor jelentkezik, ha valahol szennyezodes van benne, ami elzarja a viz vagy mososzer vagy oblito szabad aramlasat. az adagolo reszt kellene atsikalni elsokent
de uj mosogepnel ez valami alap problema, amit garanciaban javitanuk kell
Nem tudom mi lett a géppel, de centrizés közbe elkezdett csörögni-csattogni. Valami szét esett a belsejébe...
A ruha még mindig büdös, csak nem olyan extrém módon... ma megpróbáljuk lepasszolni ezt a mosógépet
Nem fog. A tömítéseknek nem a trisó az ellensége, hanem az idő.
A használati utasítás kimondottan tanácsolja a félévente történő trisós főzőmosást. Néha ecetes vízzel is átmosom, szolgál is 38 éve. :)
A tömítések akkor is tönkremehetnek, ha alig vannak igénybe véve.
Bízzunk abban, hogy az erőfeszítéseid sikerrel járnak!
Ezzel együtt a helyedben, mivel új (gondolom garanciális) a gép, konzultálnék a szervizzel.
Lehet, hogy ők tudnak valami trükköt, ami nekünk eszünkbe se jut. Pl. a gyártásnál valami gikszer, mit tudom én.
Köszi a sok kommentet, mint ahogy írtam ecetet már próbáltam.
A ruhák meg nem azért büdösek mert kínaiak kedves spann:D
syria: igen, ezekben mind igazad van, a régi és az új mosógépemet is ,,ápolom". de ez a szag az első mosástól ott van.
Pedig az első az üresen ment 1 flakon ecettel.
Most vettem nátrium karbonátot, trisót nem találtam a dmben. Épp megy a 95fokos program, fél kilóval. Utána nyomok egy ecetest... utána kimosom a sötéteket. kiváncsi vagyok
Attól tud büdösödni a mosógép, ha a különböző adagolókban marad pici nedves mosószer, öblítő, ill. ha mosás után a gép nem tud kiszáradni rendesen.
Szinte soha nem teszem a szilárd mosószert az adagolóba, hanem a dobra öntöm, mint a folyékonyt, s az öblítőt is a dobra teszem, amikor ott van az ideje. (38 éves Minimatról beszélek, nem tudom, az újaknál bele lehet-e avatkozni a folyamatba.)
Mosás után gondosan áttörlöm a dobot és az adagolókat, mert ha vizes marad, megbüdösödhet. Ezek után még pár órát nem csukom le a fedelét.
Mindenképpen érdemes áttörölgetni azért is, hogy ne legyen vízköves.
További ajánlott fórumok:
- A mosógépben rejtélyes eset-minden kilyukad, mitől lehet?
- Mit csináljak, hogy ne legyen büdös a mosógép?
- Mosódiót használók! Segítsetek! A mosógép dobja teljesen lemattult. Olyan, mintha vízköves lenne, de nem az. Mitől lehet ez?
- Büdös a mosógép
- Pár napja átmostam ecettel a mosógépet és már elkezdett büdösödni. Mitől lehet?
- Indesit win145-ös mosógép elindul, majd szívja a vízet és rögtön le is ereszti!Mitől van ez?