Pár napja átmostam ecettel a mosógépet és már elkezdett büdösödni. Mitől lehet? (tudásbázis)
Nekem is volt ilyen problémám. Én is mostam ecettel a legmagasabb hőfokon 1-2 l-el még a mosószer adagolókat is.az hatott,de pár nap múlva ismét nagyon büdös volt.
Utána olvastam hogy a guminál körbe és az a cső ahol kifolyik a gépből a víz lerakódik barnás színű nyálka és az büdösödik és rohad.Én 3 hónapja kitöröltem és szétszedtem a csövet majd forró ecetes vízben áztattam majd kimostam és azóta kopogjam le semmi büdös nincs.
Bocsi kicsit hosszúra sikeredett de remélem tudtam segíteni
A mosás után 24 óráig hagyd nyitva az ajtaját,
hogy kitudjon száradni a gép, ha majd megint mosni akarsz és kinyitod akkor illatos szag árda belőle.
20%-os ecettel mostam át,és attól büdösödött be,90 fokon mostam......
a dobja,vagyis inkább az ajtaja nekem is le van mattulva:(
igen,mostanában aggasztott,hogy a mosogatóban is érzem azt a szagot,hiába tisztítom ki,lefolyótisztítóval,akkor is érzem....
a mosógép kifolyója a közös elfolyóban van vezetve a fürdőbe..
mit tegyek?
Olvasgatom a problémákat,és feltünt,hogy senki nem kérdez rá,hova is van bekötve a szennyvíz cső?
Gondold meg,hogyha a mosdó alatt a szifonba,vagy saját csatlakozóba,esetleg nem jöhet vissza a csatorna szaga?Mert nem zár tökéletesen a szelep,ami arra hivatott,hogy ne jöhessen vissza a budiszag.Szerelő vagyok,és párszor már megesett,hogy ílyen problémáért hívtak.
Köszönöm a tapasztalatokat
a szűrő tiszta,remélem hamarosan meg tudom szüntetni a szagot :(
a gép tisztításával és vízkőtelenítésével nincs gondom,azt nem értem,hogy most mitől büdös és hogyan szabaduljak meg tőle........
szerintem nem esett semmi sem a dob mögé,nem hiányzik sem zokni sem egyéb ruhanemű
a grapefruitos illóolajat ki fogom próbálni,köszi
Nem eset valami a dob mögé? (egy zokni)
Nem tud megszáradni, ezért bűzlik.
a szódabikarbóna lúgos, az ecet meg savas, így nem érdemes egyszerre a gépbe tenni, mert kioltják egymás hatását.
a legjobb természetes vízkőoldó szerintem a citromsav. nem büdös, és a töménységét te határozod meg, így sokkal erősebb, hatékonyabb, mint az ecet,aminél,ha jól tudom, 20% a maximum, és még ehhez jön a víz a mosógépbe, szóval még jobban felhígul.
nem tennék bele sima vízkőoldót,félteném ez egyéb részeit(pl műanyag,gumi)amit szétmarhat!Az ecet a legjobb természetes vízkőoldó,azért használom egyébként sokmindenre!
Mit tehetnék a már meglévő szaggal,hogy eltűnjön?
Régebben is tettem már így,de akkor nem volt semmi gond utána!
Most nem tudom mi lehet!
Az ecetezés után mostam 2 adagot,aztán 3 napig nem használtam és elkezdett durván büdösödni,pedig mindig nyitva van az ajtaja,tehát szellőzik!
Mit tehetnék?
Azóta már átmostam dosmestossal és újra ecettel,de még mindig van szaga!
További ajánlott fórumok:
- A barátom elkezdett inni, mit tegyek?
- Mivel érdemes a mosógépet tisztítani?
- Milyen mosógépet érdemes venni?
- Vakbélgyulladás? Tegnap délkörül elkezdett fájni a hasam jobb oldalt. Nem igazán lent, inkább majdnem a köldököm magasságáig fáj.
- Vásárolnál használt mosógépet?
- Mi a véleményed azokról a anyákról, akik szülés után is folytatják elkezdett tanulmányaikat? (Ezért kénytelenek néha elmenni a baba mellől.)