Milyen mosógépet érdemes venni? (tudásbázis)
igen.
A felültöltős is ennyi vízzel mosott, csak nem láttad.
A tisztulás valójában a ruhák egymáshoz dörzsölődése miatt történik meg.
Sziasztok. Felélesztem a fórumot.
Eddig felültöltős mosógépem volt, most van az első előltöltős. :) Látom, hogy mennyi vízzel mos ki. Ruhákat ha kiveszem centrifogálás után vizesek, de amikor mos, nem áznak a ruhák a vízben. Olyan, mintha nedvesen mosná ki. Ez helyénvaló?
Megérkezett a mosógép :D
Szállítás 1 nap gyors és korrekt.
Szóval a gép egy LG F1091QD
Gyönyörűen mos, nagyon halk, jó tágas programjai is jók. A gyerekzár aktiválásával akadt egy kis problémám, így írtam az LG vevőszolgálatnak, aki rekord gyorsasággal, fél órán belül választol. Így ez a probléma is megoldódott. Eddig nálam 5-ösre vizsgázott!!!
Köszönöm a hozzászólól segítségét....
Ma megkérdeztük, hogy javítható-e a mosógépünk, a csapágy csak dobbal együtt cserélhető, ami 52000 ft kerülne...
Így új mosógépet kell venni, ez nagyon nem hiányzott!!!!
a vízkőröl...
az új mosógépet már tudományosan kötöttem a hidegvizes hálózatra. vásároltam egy olasz gyártmányú fél collos csatlakozású vízkőmentesítő(inkább megelőző) szerkezetet... ebbe havonta(mosástól függően) egy zacskó vízlágyító port lell önteni, és a vízkő letudva.
szerelvényboltokban kapható több féle is, ez a legkisebb, pont mosógép elé való..a hatás jól érzékelhető.
asszem tíz ropi, plusz a por.
a szennyvízről...
évente egyszer tanácsos kihúzni a gép alján lévő szűrőt, mert igencsak gondot okozhat...
kicsit gusztustalan, nem véletlen, hogy én tisztítom...van is benne minden...gomb, fogpiszkáló, sitt, és sok sok szösz..
egyszer előfordult, hogy nem működött...mindenfélét kiírt a képernyőre, de a franc tudta..elő a gépkönyvet, és kiderült, hogy eltömődött a szűrő, már nem hajlandó üríteni..
okostelefon, okosmosógép, okosgazdi..
Mienk nem igazán tud táncolni, de mintha nem úgy állna a kád és a radiátorcső között.
Még nem megy neki, de jó lesz valamit szerezni, ne is tudjon.
Mivel felültöltős, gyakran az utsó öblítésnél, kikapcsolom. Felnyit és egy löttyintés ecet.
Nem büdi, ecet szagú a ruha. Volt olyan hogy az idényruhákat előszedve, mintha ki se mostam volna, míg az öblítőket használtam.
Nálunk van naon sittes ruha is. Ilyenkor előbb a melós kabátok, nadrágok. 2 garnitúra belefér... Előmosással..
utána szoktam a poló és egyéb kizárólag melósát...
És az a löty ecet is elég arra is hogy " fertőtlenít ", és vízkövet se engedi annyira lerakódni..
Naon sűrűn nem teszem az ecetes mosást... Ha megejtem, sima öblítéses progi, ecet 20 % - os 1 l minimum. És hagyom fél napot ázni kb.. 10 éves elmúlt, cabad neki kicsit rosdásodni.. Mert azé az van ám neki
Nekünk a hely miatt kellett a felültöltős.
És igen azért a 2 tengely csak jobban bíri..
Lejjebb írtam párszor volt széjjel.. Gari után a motor. 4.000. Ft ból megúsztuk. Tengely is elszállt, mindkettő ki lett cseréltetve, 13.000. ft..
Egy fontos : Nem volt vízköves, pedig azt a reklámból ismert dolgot sose látott.
Ecetes mosás..
Indesit volt az előző, 6,5 évet bírt,az elektronikája ment tönkre a szerelő szerint ez típushiba mert nincs védve a rázkódástól,minimum 45 ezer lett volna a javíttatása.
Most Samsung van,de nagyon meg vagyok vele elégedve,gyönyörűen mos az meg majd kiderül meddig bírja!
Nekem ilyen előre beállított programog vannak, amik elméletileg fix idejűek, de lehet, hogy az is számít ha vissza veszek a fordulatszámból vagy a hőfokból? hisz akkor tovább kell centriznie vagy mosnia
lehet azért van akkor, látod erre nem is gondoltam.
Bizony, és van pár ember akinek szintén ez a fajta van és Ők is pont így jártak vele:(
Mi is most mosógép vásárlása előtt állunk, csak én még szárítót is szeretnék venni.
Én vettem Hajdú mosógépet 3 éve. Tudni kell az újak már nem hazánkban készülnek (akkor amikor vettem még nem tudtam) 3 hónap után elszakadt az ékszíja, hogy ott kezdődött-e a baj sosem fogom megtudni, mert rá 3-4 hónapra időnként vizet találtam a fürdőszoba kövön. Nem ragozom azt hittem a valahol mellécsaptam a vizet. Kiderült elnyíródott a dob és lejárt a garancia, amikor ömleni kezdett a víz.
Elküldtem a gyárnak a fotókat és rettenetesen korrektek voltak, elszállították vissza a gyárba, nem vitatták kinek a hibájából történt a hiba. Adtak egy utalványt, hogy vásárolhatok újat. Mivel ilyen rendesek voltak, a gép szépen mosott gondoltam ezt a márkát fogom választani, de nem lehetett kapni éppen, így döntöttem az LG mellett.
Nagyon korrekt módon járt el a Hajdúsági ZRT, ilyen senkitől nem tapasztaltam még, nagyon pozitív érzéseket keltettek bennem, hálás vagyok a rugalmasságukért.
....a "nyusszifül" a legjobb...
én is ezt mondom a nejemnek...valamiért baromi ideges tőle..
höhö..
További ajánlott fórumok:
- Mosógépet szeretnénk venni a közeljövőben. Ki melyiket ajánlja?
- Középkategóriás elöltöltős mosogépet szeretnék venni. Melyik márka, típus vált be nektek?
- Most készülünk új mosógépet venni, mik a tapasztalatok, és milyen márkák vannak, ami szárít is ?
- Melyiket érdemesebb venni: mosógépet és külön szárítógépet vagy pedig egybe a kettőt mosó- és szárítógépet?
- Hogy tudom megoldani mosógép olcsó szállítását Budapestről Sopronba, vagy inkább szerintetek érdemes ott új mosógépet venni inkább?
- Inox vagy ezüstszínű elöltöltős mosógépet szeretnék venni, max. 100.000, - Ft-ig. Ki mit ajánl?