Mit tudunk a "fagyöngyről" ? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Mit tudunk a "fagyöngyről" ?
Régen "meggyőződéssel vallották,hogy fokozza a nemzőképességet és gyógyítja a fogfájást"?
Még jó hogy erről nem tudtam,mert ezen élnénk a párommal már egy ideje.Hiába próbálkozunk a babával nem jön össze:( és a fogammal is kínlódok hetek óta.Szegénykém ihatná állandóan a fagyöngy teát.:)))Biztos díjazná.;)
Ezen kivűl Karácsonykor ezzel díszítek, Új Évkor ez alatt megcsókolod szeretteidet, vagy át mész alatta, boldogság, szeretet, egészség lesz az eredmény.
Hozzánk Karácsonykor fagyöngy alatt érkezel!!
Akár hiszitek akár nem, de a fagyöngy egy parazita élösködö, -igaz egy nagyon gyönyörü élösködö.
Ha a fa megbetegszik, akkor jönnek elö ezek a parazita kinövések, amugy a fával nagyon jót teszünk, ha ezeket eltávolitjuk róla, csak egy baj van ezzel, hogy a fagyöngy az utobbi években természetileg le van védve, én személy szerint nem értem, - mert ha ezzel segitünk, akkor mért kell még is védeni. Talán azért mer kevés a beteg fa, amin ez kifejlödött és ezért kell a védelem???
Ebból nagyon jó gyógyszereket állitanak elö pl: - mell rákra és - sziv panaszokra, nagyon jó.
Ami egy fának rossz az nem biztos, hogy nekünk embereknek talán mégis segithet. : )))
Történelmi érdekesség:
a kelták papjainak szent növénye volt és több betegséget gyógykezeltek vele.
A fáma szerint újhold hatodik napján egy fehér ruhába öltözött druida felmászott a tölgyfára és aranysarlóval vágta le a fagyöngyöt. Úgy kellett lehoznia, hogy nem érhetett a földhöz.
Ki tudja, mi igaz az egészből? De szép rítusnak tűnik.
Régen azt hitték, boszorkányűző hatása van :) és meggyőződésssel vallották, hogy fokozza a nemzőképességet és gyógyítja a fogfájást. Valószínűleg azért tulajdonítottak neki természetfeletti erőt, mert egész télen zöld maradt, mésrészt csak ritkán vagy sohasem került kapcsolatba a talajjal!
Ugrás a teljes írásra: Mit tudunk a "fagyöngyről" ?
További ajánlott fórumok:
- Számoljunk római számokban ameddig tudunk.
- Mi a csudát tudunk a világról?
- Otthonunkban tudunk előállítani lúgos vizet drága gépek megvétele nélkül?
- Aggódom. Két nagyon kicsi gyerekünk van és csak gázzal tudunk fűteni, mi lesz ha elfogy a gáz? Ti mit tennétek?
- Nem tudunk összeköltözni
- Milyen ételeket tudunk kirántani?