Nem tudunk összeköltözni (beszélgetős fórum)
Régen se volt máshogy. Ha volt pénzed tagadni kellett, különben lapáttal se tudtad elzargatni a szerencsevadászt.
Férjem régen egy nőt se hozott haza, tartott fent egy egyszobás lakást "ilyen" célból.
Már fél éve "összejártunk" mikor először elhozott ide, ahol most is lakunk.
Tegnap dobtam el egy ilyent.
Ki volt töltve a csekk. Nem horrobilis összegre, de mit képzelnek...
Igazad van.
Anno volt egy kolléganőm, jó eszű csaj, szomszédos kis községből járt be minden nap. Csak hát az arca még csak szép volt, de amúgy igazi "nagygazda lánya" beleszületett a gazdasági életbe, járása, tartása, beszéde... és már közel volt a 30-hoz, és kilátásba sem volt egy udvarló sem. Pedig nagyon szeretett volna már családot, gyerekeket, stb.
Mondtam neki: vegyen egy lakást itt bent a városban, akkor nem kell neki naponta ingázni, és maradna több ideje eljárni olyan helyekre, ahol tud ismerkedni.
Kb. másfél évvel később találkoztunk, tolt egy babakocsit. Ahogy megvette a lakást, beköltözött, nem sokkal később már "tiszta véletlenül megismerkedett egy elvált férfivel", összeházasodtak, és most együtt örülnek a babának. És azóta is számtalanszor gondolatban megköszöni a tanácsomat. Jó volt hallani.
Újabb 2 év, a kicsit már maga mellett vezette: elváltak, kiderült, hogy egy durva, erőszakos... volt a férje, és ha nincs észen, még a lakást is elviszi a feje fölül. Észen kell lenni, mert ezek szerint lehet, hogy nem őbelé szeretett az elvált férfi, hanem az ő lakásába!!
Nagyon észen kell lenni a mai világban. Egy perc alatt kiszaladhat a lábunk alól a biztosnak tűnő talaj. Amit valaki 40+ éves korára összehozott értéket, ha elveszik, nem igazán fogja tudni ismét végigcsinálni.
És itt most nem csak a munkahelyről, bankokról beszélek, hanem egyre többet lehet hallani, hogy élettársi kapcsolat során úszik el a különvagyon. Vigyázni kell a biztonságra.
Valóban! Hol van FI?
Visszanéztem, már tegnap sem írt egy sort sem, tegnap előtt este volt az utolsó bejegyzése.
Lehet, hogy nem ilyen lelombozó válaszokat várt tőlünk?
Volt egy exem, 2 hetente jott a kisfia hozzank. Amikor megismerkedtunk, o is alberletben lakott, en is. Kesobb kerestunk egy kozos albit.
Hat még jo, hogy nagyobb dolgokba, vasarlasokba nem bonyolodtunk egyutt...
Nem volt elég a 2 szobas alberlet, ugyhogy 3 szobas lakast vettunk ki.
De neki az egyik szoba kellett dolgozonak, a masik a gyereknek. Ebbe a 2 szobaba en nem mehettem be, csak takaritani (uristen, de hulye voltam)
Aludni a nappaliban aludtunk, o ott tévezett este, szoval ha mast akartam csinalni, akkor egy 3 szobas lakasban, aminek a berleti dijanak a felet en fizettem, a konyhaasztal volt a helyem 😯😯😯😯😯
Hamarosan dobbantottam....
Hál Istennek fogalmam sincs. De azt hallom az ismerősöktől, kollégáktól, hogy kitolják a futamidőt és már a matematikailag kifizetett ingatlanra még dupla annyi visszafizetendőjük van, mert eddig csak a kamatot fizették.
Pl. felvett 10 éve 10 millát egy új épitésű lakásra, 10 éve fizeti (már a 10 millát beletolta) és most jött ki az elszámolása, hogy még 10 évig fizetnie kell és van még közel 10 milla hitele. Számomra hihetetlen, de ezt mondják és többen is.
Hogy lehet ezt megengedni? Hány hitelkárosult van? Van erről statisztika? És arról, hogy hányan dobták el az életüket elkeseredésükbe? Olyat tudok akitől elvették a lakását, házát és albiban él. A fenn maradó hiteléről nem tudok, remélem ilyenkor nem kell fizetnie, hanem azzal, hogy elvették a tulajdonát vége a fizetésnek és nullán van. De azt is hallottam, hogy ez nem igy van.
Szóval 40 pluszosan 30 milla hitelt felvenni öngyilkosság. Főleg a párom fiáért aki még talán 1-2 évig alszik ott havi egyszer.
Egyébként hol a FI? Mit lehet tudni a pasiról? Mije van?
Most olvastam vissza, a pasi gyereke az anyukájával él. Tehát az a bizonyos plusz szoba max. csak a láthatási időszakban lenne használva.
Akkor már sokkal egyszerűbb egy emeletes ágyat berakni a saját gyerkőc szobájába, mint 30, kamattal akár 40 milliós hitelbe beleugrani!!!
Ha ez így a pasinak és gyerkőcének nem felel meg, akkor nyissa ki ő a pénztárcáját, és ne a FI buxájában kotorásszon!
További ajánlott fórumok:
- 7 éve járunk, szeretnék esküvőt, de a barátom nem, csak összeköltözés után, valamikor. Mit tegyek, ha ennyire elutasító?
- Ti így belemennétek az összeköltözésbe?
- Mennyire ajánlatos két generáció összeköltözése? Összeköltöznétek idős szüleitekkel?
- Mi az, ami rávehet egy pasit az összeköltözésre?
- Távkapcsolatban nagyobb szabadságot akar, pedig nemsokára összeköltözünk. Hogy viselkedjek?
- Egy éves kapcsolat után felvettetem az összeköltözést, erre a párom szakított velem egy hét múlva