Milyen ételeket tudunk kirántani? (tudásbázis)
Tavuk volt, aztán onnan szedték szerintem össze a kecskebékákat, mert némelyiknek akkora combja volt mint tényleg egy kisebb csirke. Nem ilyen rendes, házi varangyos béka még mielőtt vki rosszra gondol, bár nekem akkor még annyira nem tűnt fel a különbség. :D De most már lehet megenném megint, csak hát nem olyan egyszerű beszerezni meg nem is olcsó úgy tudom.
Ami csak van a hűtőben mindent ki tudok rántani onnan.:)
Én is. Mi krecsegnek neveztük. Ugyanolyan íze van mint csirkének.
A franciáknak nagy kedvencük.
[link]
De ettem már rántott kelkáposztát is. Nem tudom volt-e már. Az vmi baromi fincsi, kelkáposztalevélbe bele van tekerve egy szelet sonka meg sajt, aztán kivan rántva az egész. Nagyon tuti!
De mi gyakran eszünk rántott galambot, az nagyon fincsi tud lenni. Pláne ha van mellé egy kis rántott karfiol is.
Én még fiatal serdült koromban rántott békacombot ettem a barátnőméknél. Hát mit ne mondjak, nem volt rossz, addig amíg el nem árulták mit eszek. :D
3. Epresturmix
tegnap 17:44
Rántott krumpli. Karikára vágod, lecsöpögteteted, és panìrozod. Házi tartárral mennyei. Szoktam csinálni.
Rántott krumpli volt már?
Legfinomabb amit életemben ettem a ki rántott medve sajt. Isteni krémes
Most, hogy kifejezetten rákerestem, többféle receptet találtam, húsosan prézli nélkül, de prézlivel is, és húsmentesen prézlivel.
Nekem pl. a rizses változat nagyon szokatlan lenne.
Én gyerekkorom óta így ismertem a rakott zöldbabot. Sok prézlivel és tejföllel. Számomra a hús elhanyagolható, szóval a volt is benne, arra nem emlékszem.
Ez a zöldbabos nyár már nagyon régen volt. Nagymama már 1973 óta nincs közöttünk.
Így tanultam anyukámtól, mindig így készítem:)
Rakott zöldbabba hova kell prézli????
zöldbab.
Nagymama megcsinálta hús nélkül is, jó sok tejföllel. Volt ugyanis egy nyár, amikor rengeteg zöldbab termett a kiskertjében.
Pedig a rakott zöldban is sok prézlivel jó, igaz, hogy nincs kisütve.
Olyasmi. Undorító!
Ott ha azzal fogadnak, kóstold meg különlegesség inkább gyomorfájást színlelek.
Etettek már velem pongyola pitypangos tyúkhúros salátát is.
A rántott akácvirágot hallottam már, a palacsintatésztába mártott, kisütött bodzavirág is régi már. De a rántott zöldbab tényleg csúcs, amolyan ropi-féle?
Anyósom képes mindent kirántani...
A rántott zöldbabnál és a rántott akácvirágnál égtem ki.
[link]
Itt kép is van a rántott pizzáról.
Hátdehát én nem trollkodni járok ide.
A kelkáposztát úgy szoktam megsütni, mint a steak-et. Akkor, amikor még nem nyílik szét, egészben lobogó forró vízbe teszem két-három percre, majd kicsöpögtetem belőle a vizet. 1-1,5 centis szeleteket vágok, és zsíron megsütöm egy vasserpenyőben. Vagy nyáron a grillsütőn. Próbáld ki, szerintem tetszeni fog. Édeskáposztából is jó.
Én egyiket sem szoktam. Utálom, ha vastag a panírja.
Írta is, hogy evett már. :)
Megesküdtem volna, hogy trollkodsz, de bakker megtaláltam a neten 🙃a kedvenc hamburgerezőm étlaját dobta ki Gugli úr.
Én az epres csokit sem szeretem, de ettől még sok ezren igen.
Én egyszer banános palacsintát. Na az is undorító. 🤮
További ajánlott fórumok: