Milyen ételeket főzzek, ami jó is és két napig ehető? (beszélgetés)
Amikor olvastam a vajaskenyér receptet, akkor gondolkodtam, hogy kellene egy zsíroskenyér is. Mert azért nem élet az élet, egy ilyen recept nélkül. De én nem szoktam, recepteket kiírni, most itt volt az alkalom, hogy megoszthattam. :DDDD
Még azt is megosztom, szeretek egy általam finomnak tartott teát kortyolgatni mellé, vagy utána.
Feltöltöttem neked egy egyszerűbbet is.
Szívesen.
Mától Te is igy készited igaz?
Én is elmentettem, hátha lesz időm igy megcsinálni egyszer.🤗🤗
Elmegyek a csarnokba, veszek bőrözött szalonnát. Egy vaslábost előveszek, abba rakom a zsírszalonnát, amin van egy csipetnyi hús is.
Amíg melegszik aláöntök némi vizet, hogy tuti ne ragadjon oda. Utána már engedi a zsírt tehát nem kell víz, viszont amikor majdnem kész van öntök hozzá tejet, hogy olyan piros legyen a töpörtyű 'héja', a zsír viszont kásás.
Zsíroskenyérhez külön veszek, ami nem szűrt. illetve a leszűrt apró maradványokat.
Egy edénybe teszem, és kiteszem a spájzba. Nem ragad, nem nyúlik kellemes állaga és illata van.
Aztán vagy veszek friss kenyeret, vagy sütök.
Szép szeleteket vágok és megkenem a kenyeret ízlésszerinti vastagságú zsírral.
Egy gusztusos tányérra teszem.
Köretként, jó hozzá paradicsom, nekem a koktél a kedvencem. Uborka, retek, újhagyma, lilahagyma, kovászosuborka.
Megszórhatjuk sóval, (én a Parajdit használom) őröltpaprikával, pirosarannyal, mustárral.
Amikor a szádba veszed, ressen a frisskenyér héja a fogad alatt, olvad a szádban a zsír.
Jó étvágyat hozzá!
További ajánlott fórumok:
- Írj olyan ételeket, édességeket, amelyeknek a nevében város vagy ország szerepel
- Milyen húsvéti ételeket, süteményeket készítetek? Mi lesz a húsvéti menü?
- Olcsó ételeket keresek - 15 embernek kéne megoldani a reggelit, ebédet és a vacsorát 4000 Ft-ból
- Mely ételeket jobb kerülni a terhesség alatt, illetve mik azok, amik fogyaszthatóak?
- Kerti buliba milyen ételeket ajánlotok ilyen melegben?
- Mit főzzek hétköznap? (gyorsan elkészíthető ételeket várok)