Mely ételeket jobb kerülni a terhesség alatt, illetve mik azok, amik fogyaszthatóak? (tudásbázis kérdés)
Remélem gyorsan túl leszel ezen a hányós korszakon!
Sokat számít a ch diéta, el lehet kerülni vele a gyógyszert, vagy inzulint. Nem is kell rágondolni,hogy akár cukros is lehetsz :) ..de jobb félni,mint megijedni.
Igazad van kevertem a toxoplazmózissal.
Én azért azt gondolom jobb félni, mint megijedni.
Miért élném meg betegségként? Köszönöm, kedves tőled. Pont olvasgatok, és a húst is írják a toxémiánál.. Biztos rossz helyen olvasgatok.
Számomra nem nagy lemondással jár a nyere hús, nyers tojás, stb...
Ha minden igaz, akkor a terhesség előrehaladtával úgy is le kell mondanomsok mindenről, hiszen az elsővel is cukros voltam. Talán most sem úszom meg.
Nem írtam, hogy edd meg, én sem szeretem, viszont családomban, ismerőseim között van aki szereti,friss otthon darált húsból megették,és kutyabajuk nem lett. Ezeket azért nem ajánlják, mert még véletlenül 2-3 napja ott álló darált húsból készítenék el egyesek.
A toxémia után meg nemártana utána olvasnod.
Aggódás mentes babavárást Neked is, ha betegségként éled meg, ha nem.
Hallottál már konkrétan olyanról, hogy valaki friss hústól, tojástól beteg lett?...mert én nem, ha csak nem allergiás valamire, de logikusan, nem várandósan sem eszik olyat, amire allergiás.
A terhességi toxémiát meg nem az étel okozza, jesszusom, mennyire nem vagy tájékozott. 1, lehet immunológiai eredetű
2, Másodlagos terhesség toxémia esetén a boholyfelszín sejtjeinek pusztulását az alapbetegség (magasvérnyomás, vesebetegség, cukorbetegség stb.) okozza.
Nyers húst, nyers tojást és az az tartalmazó ételeket kerülni kell. Pl-ul a tiramisut is sok helyen készítik így.
Sokan írják, hogy a terhesség nem betegség, hanem állapot. Nem gondolom, hogy azért mert valaki 9 hónapig nem eszik tükörtojást, attól ő már elkényeztett, mert terhes... Valaki itt már leírta, hogy a terhességi toxémia miatt ajánlatos kerülni...
Vagy esetleg a tükörtojást jó alaposan mindkét oldalon át kell sütni...
Én most a 6. hét végen vagyok, és biztos nem fogok ilyeneket enni, valószínűleg a terhesség végén a felvágottakat is fogom kerülni, mert rengeteg só van bennük és a vizesedés miatt jó lenne kerülni.
Illetve ajánlatos még kerülni a lágy sajtokat és a tengeri herkentyűket (rák, kagyló, polip).
Hat, hja... A magyar lakossag extra keves halat eszik. En imadom! Gyerek is :) Apa szgeny a " szagat" sem birja :(
De heti 1x igyexem enni, ha belefer 2, de kagylot pl.nem kivantam terhesseg alatt vhogy :)
A mérget be merném venni, hogy a fiad nem azért allergiás, mert a várandósságod alatt epret ettél.
Hagyjunk már fel az ilyen hülye összekapcsolásokkal!
Ha beirod a gugliba, az osszes feljovo oldalon kifejtik, hgy miert (femina, netbaby, medicalonline, babaszoba, stb.)
Az esetleges liszterozis ill.toxoplazmozis miatt.
A halhus oke, persze nem nyersen es a nem tengerben elo halakra gondoltam :) ezert irtam direkt "tenger gyumolcsinek"
:) Ezért megrázom magam, és tovább lépek.
És eszem a jobbnál jobb házi és saját finomságainkat. És ... zsíron főzök, hisz a Dvitamin felszívódásához arra van szükség, és napozok, mértékkel, de napozok, mert az igen is, egészséges. Nem vagyok elég nagy paraszt, a szó legjobb értelmében, de azért paraszti ésszel meg vagyok áldva, ami látszik az egészséges családomon is. Úgy hogy, nem idegeskedek, mert az tényleg árt az egészségnek, de a szépségnek is. Én meg sokáig szép akarok maradni;-)
... te gonoszságból írnál? Ahhoz nem vagy elég gonosz, úgy hogy elhiszem:)
Én nem vagyok étel biológus. De azt figyeltem meg, hogy olajjal főzésnél ragadnak az edények,míg a zsírnál nem. Azon gondolkodtam, ha az edényre ráragad, ( nem 100 X felhasználva) akkor az tuti a belekre is rárakodik, tapad. Ezen gondolkodtam, már úgy 10 éve, és lám a múltkor olvastam egy orvosi cikket, hogy az olaj dili Amerikából indult ki, úgy hogy meghamisították az adatokat, az olaj biznisz miatt. A cikkben azt taglalták, hogy a zsír egészségesebb. Lásd, mangalica zsír, majdnem kinyiffantották őket a földfelszínéről, és egészséges a zsírjuk.
Tudod a mikróról is megy körbe a neten, hogy még a magok sem kelnek ki a mikróban melegített, forralt víztől. Kipróbáltam 3x és egyformán csírázott ki, a csapvízben, gázon forralt és mikróban forralt vízben a búza. Egyszerre is. A margarinról is azt írják nem is penészesedik meg, de igen, csak idő kérdése.
Mit egyek a margarin helyett?
Persze én nem vagyok kismama, de én még szeretem is...
Köszönöm :-)
Hát igen nagyon sokat olvasok mindenről én mondjuk nem is szeretem azt, hogy valakitől hallottam, hogy az nem jó ne edd...majd előbb utánna nézek ha van tudományos bizonyíték rá akkor ok elfogadom.
Nagyon odafigyelek az egészséges táplálkozásra a babócám érdekében :-) ő csak nőjön :-)
- Zsiradékszegény ételek
Zsír és vaj helyett inkább a növényi olajok, és a margarin domináljon, azokat is csak mértékkel.
GRATULÁLOK!!!!
Legjobb úton halad megdögleni, aki ezt betartja!
Komolyan, inkább megyek erről a fórumról, mert ennek semmi értelme!
Jó étvágyat a mérgekhez!
Bizony, egy baba sok mindenre gyógyír. :) Boldog babavárást Neked is!
Egyébként sosem szerettem a tejet, de hallottam mát több orvostól, hogy kell a jó csontképződéshez. Nálam a sajt jött be, a tejnek az illatától is hányingerem van. Kaja dilik jönnek, mennek. Elmúlik x idő, aztán cáfolják, a hiper-szuper megdönthetetlennek vélt téziseket.
Nem csodálom. Ő valóban orvos volt. Nem gyógyító! Na itt kezdődnek a problémák:)))
És még azt mondják, hogy a hülyeség nem válogat. Dehogy nem! Nem is akárhogyan:)))