Milyen ételeket ne fogyasszunk a terhesség alatt? (tudásbázis kérdés)
Semmilyen lagy sajtot nem szabad.
Hust, tojast (megmosva), csak teljesen atfove-sulve, hogy kioljuk a bakteriumokat, ami persze nincs minden tojasban, de ha van, az nagy kart okoz a magzatnal, es az anya sokszor meg sem erzi. Ugyanebbol az okbol kifolyolag semmilyen etelt, amit melegen tartva arulnak, vagy elore elkeszitett tejszines, tojasos salatakat. Felvagottbol csak szarazat (pl. szalami).
A maj nemcsak a lisztozis miatt veszelyes, de tulzott a vitamin tartalma miatt karos a magzatra. Ezt meg teherbeeses elott is jo kerulni. Kenomajas szinten kerulendo.
Ragadozo halakat tilos a higanytartalom miatt.
Es persze bizonyos herbal teak es alkohol. Koffein kis mennyisegben csak. Ebbe a csoki is belejatszik.
Én mindent ettem, amit addig, májat mértékkel, a nyers húst-tojást nem szeretem amúgy sem, félig nyersen sem.Műkaját egyébként sem szoktam.
Végül is mindent lehet enni, sőt, szoptatás alat is mértékkel, mindent ettem.
Sziasztok!
Terhesség alatt tartózkodni kell a "műkajáktól".
Porlevesek, zacskós ételek, szénsavas üdítők.
És az erős teát sem javasolják.
Sziasztok!
Én 4 hetes terhes vagyok, és lágytojást ettem reggelire 1 db-ot, és most nagyon megrémültem, hogy látom, nem szabadott volna! Szerintetek mekkora gáz ez?
Én olyan teát iszom,már egy éve, amiben 11 gyógynövény található, köztük az egyik fő összetevő a kínai fahéj.
Szomjazol tőle, tehát megtanít inni! Ez nagyon jó, főleg ha eddig nem ittál elegendő folyadékot. 30kg-onként 1 liter folyadék/ naponta
A fahejrol azt hallottam illetve olvastam, hogy verzest okozhat.
A majrol pedig azt, hogy bar egeszseges, azert csak mertekkel, mert a sok benne levo A vitamin mergezest okozhat a babanak.
A zsírt kerülni kell, és a nyers húsokat!!!
A nyers hústól olyan nyavaját lehet összeszedni ami a babára rossz hatással van, fejlődési rendellenességet okozhat.
Én mindent ettem(természetesen kivéve azokat az étkeket,amelyeket treasure is felsorolt),igazából nem is érdekelt,hogy mi az ,csak ehessek végre:-)
Még jó,hogy így csináltam,mert szoptatás alatt már alig ehettem valamit,mert mindentől fájt a fiam pocija.
Szerintem is mindent lehet enni és nagyon jó dolguk van azoknak a kismamáknak, akiknek nyárra-őszre esik a várandósságuk, mint nekem is, mert így rengeteg gyümölcsöt és zöldséget ehetek és ezek mind magyar termékek.
Ami pedig a májat illeti: nekem volt az elején egy 3 hetes periódusom, amikor is folyamatosan kívántam, tehát valószínű, hogy nem káros; a folsav miatt pedig elég fontos is, úgy gondolom.
Édességet is eszem, de csak délig, utána pedig ha nagyon kívánom, akkor csak vmi Norbis-édességet eszem.