Mit főzzek hétköznap? (gyorsan elkészíthető ételeket várok) (tudásbázis)
Ez engem is érdekel,akkor sűrűbben nézek ide is be.
Talán akkor megoldódik majd a napi dilemmáim 1-gyike.
Tegnap pizzás tekercset - csigát csináltam és azt mondta a család , hogy ezentúl így is jöhet !
Amikor a téglalapot felszereltem -szalámi ,apróra vágott paradicsom,paprika , lilahagyma, kukorica ,sajt -feltekertem és szeletekre vágtam .- mint a kakaós csigát -kisütöttem.Ma reggel is ették , tejjel :)
Ha otthon vagyok én is. de van mikor este 7-kor már nem érdekel, vagy rendelünk, vagy szendvics...
Míg otthon voltam, nekem se volt gond a főzés :)
Bár most is imádom csinálni, csak alig van rá időm :S
Van, amikor nekem is kiesik :-DD Na akkor rendelünk egy pizzát :DDDD
Eszembe jutott még tojásos nokedli is :) Hú, meg is enném most...
Vagy készíts hamburgert sült krumplival, azt tuti értékelik a gyereke. Összevágsz egy csomó zöldséget, kisütöd a húspogácsát, addig megsül a krumpli :)
Igen :)
Gyerekek és munka mellett sok jó ötletet eltanúl az ember , muszáj :))
tejfölös újkrumpli:
az újkrumplit karikára vágva megfőzöm.
Olajban jó sok v.hagymát pirítok, sózom, borsozom, pirospaprikát szórok rá jócskán, beleöntök egy nagy tejfölt, összeforralom és ebbe hempergetem a krumplikarikákat.
Rengeteg petrezselyemmel szórom meg.
Nagyon finom, nyári étel
A megtisztított zöldborsót felkészíted , mintha husi lenne.Nokedlivel és fejessalátával nagyon finom , de lehet főtt krumplival is :))
ÉÉÉÉs pillanatok alatt kész !!!
ugyanaz, mint a porkolt, csak hus helyett borso kell bele :)
ugyanigy lehet gombaporkoltet is fozni
Megcsinálsz egy rendes pörkölt alapot és hús helyett borsót,vagy tojáspörköltnél főtt tojást raksz bele!
Nagyon finom!
(KRUMPLIS (FLUTA).
Hozzávalók:
50 dkg krumpli
só .
3 dkg vaj
1 tojás
15-20 dkg liszt
Elkészítés:
50 dkg krumplit meghámozunk, kockára vágunk, és kevés sós vízben puhára főzzük. Villával pépesre törjük (vagy persze krumplinyomóval). Hozzáadjuk a csipet sót, 1 tojást, 3dkg vajat és kb 15-20 dkg lisztet, amennyit a krumpli felvesz, hogy jól gyúrható, finom, puha tésztát kapjunk. Fél cm vastagra nyújtjuk, és rombusz alakúra vágjuk. Kevés olajban (régebben zsírban) mindkét oldalát pirosra sütjük.
Gyors, és imádni fogják a gyerekek!
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyorsan elkészíthető ételt főzhetnék ebédre?
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- Milyen ötleteitek vannak mikróban elkészíthető érelekhez, vagy akár pillanatok alatt elkészíthető ételeket?
- Tudnátok olyan süti recepteket írni nekem, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető és nem kell sütni?
- Frissen kibontott tej savanyú.Tudnátok gyorsan elkészithető receptet?
- Gyorsan elkészíthető, finom sütik receptje után érdeklődöm! Tud valaki ilyeneket?