Mit tudsz a teljes koponya besugárzásról? Káros, vagy hasznos? (tudásbázis)
Köszönöm, nagyon aranyos vagy, jólesik.
Én meg a receptjeidet,ügyes vagy!
Rendszeresen olvasom naplód bejegyzéseit. Erőt, kitartást, türelmet kívánok neked, s bízom benne, hogy még számos szeretetben eltöltött nyugodt év áll előttetek!
Vége a sugár kezelésknek, még 2 kemó van.Eddig jól bírta, de most gyenge,fáj a gerince, lába, alig bír menni. Itthol van, elég türelmetlen, de remélem az itthoni környezet, a gondoskodásom átsegíti a nehézségeken.
Ügyesek vagytok! gondolok Rátok :)
Ja és még a gránátalmát el is felejtettem.A gyümölcsöt is eszi, de a levet issza főleg.
Köszönjük a jó kívánságokat, hétvégére lehet haza engedik 2 napra.
Szia! sok mindennnel próbálkozunk.Vitanax PX4(patkónyelvgomba kivonattal, 120 db.)Barackmag, áfonya, tökmag, LucidTomov kapszula, dr,CHen patikájából-ez a kemo és sugár mellékhatását csökkenti. Cékla és buzafülé, frissen és búzacsíra, E és C vitamin, Algapor kétféle.Még leírni is sok. Ezt egy férfival megetetni, csak az unokám tudta elérni, ne morogjon, itt volt 2 hétig, tőle mindent elfogad. Most még hányingere sem volt.Kapja a nutri dobozos étrendkiegészítőt, és erősítő gyógyszereket. Nagyon akar gyógyulni és szívós, pedig csak 57 kg(65 volt)Szeptemberben nézi meg a doki a fejét ujra, most a tüdőt sugarazzák.Reménykedünk, mert ez egy nagyon alttomos betegség, kiujul időnként.Jó, hogy a sugarat választottuk.
Gyógyulást,kítartást kívánok!!!
Szia! ez igen, ügyesek vagytok.
Kap valami gyógyszert, ami stabilizálja a helyzetet? mit mond a doki, mit lehet még tenni?
A koponya sugár jelentős mértékben csökkentette a daganatok nagyságát.Semmilyen rossz hatást nem tapasztaltunk. Reméljük nem alakúl ki ujabb.
Jobbulást! és kitartást mindkettőtöknek.
Jobbulást kívánok, és kitartást, mert biztos, hogy lelkileg is megviseli az egész.
Bizony az egész koponyát. Már túl vagyunk rajta, a haja kihullott, nehezen nő, le is borotváltuk, hogy egyformán nőjön. Sajnos most a tüdő sugárzása következik, állítólag onnan szóródott a koponyába. Nagyon gyenge, most 2 hetet itthon pihen, sokat alszik, nincs étvágya.Tömöm a vitaminokkal, cékla, gránátalma,búzafűlé, táplálék kiegészítők, mindennel próbálkozunk.Reménykedünk a gyógyulásban.Köszönöm a jó tanácsokat és az együttérzést mindenkinek.
Nekem sem sikerült, de így már elértem és nagyon sok hasznos dolgot találtam, köszönet. N naplómba időnként leirom a történéseket. Még jól vagyunk, jól viseli a sugár és kemo kezeléseket.
Csak most vettem észre, amikor bepróbáltam a linket.
Most látlak:
A link közepén (betegsegKonyvProp erties) van egy felesleges szóköz, azt ki kell venni.
Köszönöm gerna, keresem is.
A Dr.Info 88. fejezetében olvashattok erről részletesen:
[link]
Jobbulást kívánok!
Igazán aranyosak vagytok, férjemről van szó. Koponya mütéte volt 2 hete.És több áttét is van. Egy még gammakésre vár, és több kicsi. Nagyon félünk roncsolja az ép sejteket is.És , hogy teljes koponya besugárzás, ez a riasztó. eddig csak a lokális, helyi sugárzásról halottam. Kevés az esélyünk a gyógyulásra így megpróbáljuk. Köszönöm a véleményeket, és majd jelentkezem
Azt azért el kell ismerni, hogy nem csak romboló sugárzás létezik.
Nem kell rögtön a katasztrófára gondolni, ha meghallod azt a szót, hogy "sugárzás"!
Van gyógyító hatású sugár is. És ebben az esetben is ezt fogják alkalmazni.
Semmilyen sugárzás nem jó,de ha szükséges akkor meg kell ejteni!
Értem, erre nem gondoltam. Jaj szegény! Drukkolok neki.
Jó a dologban, hogy a sugárkezelés nem fáj.
Annyit tudok, hogy a sugárzás a gyenge sejteket pusztítja el, ami egészséges, azt nem.
Biztos, hogy csak annyira kis mennyiséget kap, nehogy az ép terület megsérüljön.
Áttétek megelőzésére szokták csinálni, vagy: ha sok áttét van, elszórva. A második esetben nem vitás, hogy bele kell vágni... talán az elsőben is.
Bocs, de a TELJES koponyát sugározzák? Nem csak egy tumort, vagy hasonló valamit? Jól értelmezem?
Merjük-e elkezdeni? Nem káros az agyra? A még egészséges sejtekre ilyen hatása van? Segítsetek, ha ismertek olyat, aki kapott már ilyet.
Mit tudsz a teljes koponya besugárzásról? Káros, vagy hasznos?
További ajánlott fórumok: