Mit tehetek ha nem utalják a családi adókedvezményt már két hónapja? (tudásbázis)
Ezek után egyáltalán van munkaszerződésed? Be vagy jelentve?
Ha meg ilyen a munkáltatód, ezt eddig is tudtad, nem értem, hogy miért kérted a családi adókedvezményt? Egyszerűbb lett volna, ha úgy nyilatkozol, hogy nem kéred figyelembe venni se ezt, se az adójóváírást. Egy év múlva pedig magad készíted el az adóbevallást az idei évről és akkor megkapod, ami jár. Már ha jár egyáltalán ezek után, mert már abban sem vagyok biztos, hogy bejelentve dolgozol, vagy ha igen, akkor annyiért, amennyiről te tudsz...
ez van a szürkegazdaságban
megegyeznek egy zsebbe összegben, a többit meg fizeti a munkáltató
Szia!
Ha úgy gondolod, hogy a céged lenyúlja az adókedvezményt. akkor legjobb ha úgy nyilatkozol, hogy nem veszed igénybe, aztán könyvelővel készítetted el az éves adóbevallást (kb. 2000Ft) és ekkor visszaigényeled az adókedvezményt. Később jutsz a pénzedhez, de legalább biztosan. Már februárban megcsináltathatod és akkor márciusban kapod meg egyben.
Sziasztok!
Sajnos a könyvelő nem számfejti és nem mondja meg a pontos összeget mennyit kell utalni a főnöknek. Tudjuk mennyi járna 15.400 ft.De ugrálni nem nagyon merünk mert a végén nem lesz munkabér amiből megkaphatnánk a kedvezményt. És legjobban attól félek hogy csak nem utalják át és közben a szja-ból levonják. Magyarul zsebre teszik. És ezt hogy bizonyítom a következő évi bevallásnál.
Ha meg tényleg a könyvelő nem veszi figyelembe(Na de miért?) a béred kiszámításánál akkor a munkaadódnak kéne intézkednie.
Biztos be vagy jelentve?
Az adókedvezményt nem utalják, hanem a kedvezmény mértékével kevesebb adót vonnak a bruttó béredből.
Nem lehet hogy a béred annyira alacsony hogy nem tudod igénybe venni a családi adókedvezményt?
Pontosan!
Ha nincs adóbefizetés egyáltalán, vagy csak kevés, akkor nincs miből visszakapni.
szia!
szerintem a munkáltatónak kellene intézkednie ez ügyben.
További ajánlott fórumok:
- Családi adókedvezmény, hogyan is működik?
- Van itt olyan, akinél apuka igényli a családi adókedvezményt magzat után?
- Családi adókedvezmény
- 2012-ben egy gyerek után járó családi adókedvezményt GYÁS-on, majd áprilistól GYED-en ki tudom használni?
- Családi adókedvezmény a magzat után - hogyan lehet igényelni?
- Tehetek valamit, ha a munkáltatóm hibázott és emiatt a családi adókedvezményt a férjem és én is megkaptuk?