Családi adókedvezmény (beszélgetés)
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy egy ismerősöm egyedülállóként veszi fel a családi pótlékot.A párja minden hónapban igenyelte a 2 gyermekük után a családi adókedvezményt.Együtt laknak,nem házasok,hivatalosan nem élettársak,emelt szintű családit kap egyedülállókènt.
Lehet ebből bajuk?
Biztos így van, csak nekem a főnököm meg a könyvelője azt hajtogatja, hogy nem jár a 40 ezres adókedvezmény, mert 6 órában dolgozom, így kevesebb az adóalap....
Azért köszönöm a válaszokat!
Az adókedvezmény a befizetett adótól függ, nem a 4-6-8 órás munkaviszonytól.
Ha van annyi befizetett adód/járulékod, akkor megkapod a 2 gyerekre járó havi 40 ezres jóváírást.
28-as hozzászólásodra válaszoltam.
Mire akartál, akkor választ kapni?
A lehúzásra?
Erre válaszoltam. Ha az általad befizetett adó van 40 ezer/hó, akkor meg kell kapd a 40 ezret a 2 gyerekre, ha kevesebb, akkor nem.
Az adó befizetése és adókedvezmény igénybevétele nem függ a bejelentett óraszámoktól, csak is az összeg számít! A bruttó fizetés 15%-a!
Az adókedvezmény a befizetett adó erejéig jár.
Ha csak 20 eFt adót fizetsz, havonta, akkor ennyit kaphatsz vissza.
riszta2021
ma 11:09
Sziasztok!
Kérlek segítsetek!
Az lenne a kérdésem, hogy 2 gyerek utáni adókedvezmény, 6 órás munkaviszonynál ugyan úgy 40 ezer Ft., vagy kevesebb???
Mert a főnökasszonyom és a könyvelő azt mondják, hogy mivel 6 órában kevesebb az adóalap, így kevesebb az adókedvezmény is.
Ez igaz,vagy csak le akarnak húzni?
Na most durrant el az agyam... A Navnal ma megcsinálta egy hölgy a bevallást...4 gyerek ugye párom én jövedelmem együtt 8 milla... Párom kap vissza nekem meg azt mondja nem igényelhető semmit a párom kimeritette a keretet??? Wtf???? Azt aztán hogy tavaly ennél kevesebbel mind a ketten kaptunk vissza. Nekem 1 Ft a vissza igényelhető összeg 🤔🤔🤷♀️ 1 Ft.
Úgy hogy év közben semmit nem vettünk igénybe.
Sziasztok
Valaki tudna segíteni ugyfelkapun h kell be adni az adóbevallást?köszönöm
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Ên február 7 -en küldtem be a adóbevallásom kb mikorra várható vissza a pénz.
Számlàra kértem köszönöm a választ
# 2019.01.12. 21:19
Üdvözlök Mindenkit! Családi adokedvezménnyel kapcsolatban kellene egy kis segitség.Élettársammal közösen nevelünk két gyermeket,egy közös és egy a sajátom.év közben januártól júliusig én vettem igénybe a családi adokedvezményt két gyermekre(116670 gyermekenként).augusztustól-decemberig élettársam igényelte meg közös gyermekünk után(66670)a saját gyermekem után családi pótlék augusztus végéig járt,ö utána augusztusra a családi adokedvezményt nem vettük igénybe,utána létszámba beszámit eltartottként mivel nappali tagozaton tanul,viszont szeptembertöl-decemberig nem lett az adokedvezménynél beszámitva.ehhez kellene egy kis segitség hogy az év végi adóbevallásnál ezt hogy kell feltüntetnünk.megoszthatom az adókedvezményt az élettárssammal,ha igen akkor a megosztáshoz mely hónapokat kell beírni,vagy pedig küülön kell feltüntetnünk a gyermekeket ugy, hogy én csak jan.-juliusig irom be mindkettöt az élettársam pedig csak aug.-decemberig a saját(közös) gyermeket.ez nem egészen érthetö számomra ehhez szeretnék segitséget kérni,mivel nem tudtuk felhasználni az egész évre járó kedvezményt és most szeretnénk visszaigényelni.Köszönöm a segitséget
Ha megmondod a számokat, akkor megmondom neked a pontos összeget.
Amire szükség van:
- munkáltató által levont adó,
Első körben ez is elég lesz.
Ha ez az összeg kevesebb, mint ami jár, akkor jönnek a járulékok.
Nyugdíj és TB járulék befizetés.
Ez is rajta van az egyik papírodon.
Évközben semmit nem vettem igénybe ! A számok között elveszek ! De holnap akkor majd rá fekszem
Köszönöm :)
Pont most tanultam ezt. :) De kiszámolni egyszerűbb, mint leírni a számolás menetét.
Igaza van az előttem szólónak: biztos találsz kalkulátort a neten.
További ajánlott fórumok:
- Családi adókedvezmény, hogyan is működik?
- Van itt olyan, akinél apuka igényli a családi adókedvezményt magzat után?
- 2012-ben egy gyerek után járó családi adókedvezményt GYÁS-on, majd áprilistól GYED-en ki tudom használni?
- Családi adókedvezmény a magzat után - hogyan lehet igényelni?
- Minimál bér után 3 gyerekkel mennyi családi adókedvezmény jár? Tudnátok Nekem összeget mondani?
- Ki igényelheti a családi adókedvezményt?