Ki igényelheti a családi adókedvezményt? (tudásbázis)
Sziasztok!
Kérlek segítsetek!
Az lenne a kérdésem, hogy 2 gyerek utáni adókedvezmény, 6 órás munkaviszonynál ugyan úgy 40 ezer Ft., vagy kevesebb???
Mert a főnökasszonyom és a könyvelő azt mondják, hogy mivel 6 órában kevesebb az adóalap, így kevesebb az adókedvezmény is.
Ez igaz,vagy csak le akarnak húzni?
ma 08:30
Sziasztok! Hátha tud valaki segíteni. Kérdésem, eddig én vettem igénybe a családi adókedvezményt , de jogosúlt vagyok a 4 vagy több gyermeket szülő anyák adómentességére, lehet olyan hogy a férjem kéri a családi adókedvezményt, én meg úgyis adómentes vagyok. Tapasztalat? Köszönöm !
Sziasztok
Egyedül nevelem fiam(16)
Kapom rá a gyodot és csp
Dolgozni nem járok
Igy én nem tudom igényelni az adókedvezményt igaz?
nem, mert ilyenkor egy gyerekre jár, kettes szorzóval.
Amíg a nagy után kapod a családit.
Sok sikert!
Az egyik 13 éves,a nagylányom már 20 éves,de még kapom a családit rá,mert nappali tagozaton tanul még ott is van 1 éve,tehát jövő ilyenkor végez.
ez befolyásolja a kedvezményt?
Aha!
Ugye a gyerekek kicsik még?
Két családi, két iskolás 16 év alatt?
Ugyan már! Ez természetes! :)
aztaaa....tőlem meg vonják...és mikor említettem ezt azt mondták,hogy nekem nem jár:(
Köszi a felvilágosítást:))
ezek szerint amit eddig levontak azt majd visszaigényelhetem májusban..
Dehogynem, erre igénybe veszel 108.000Ft-ot, és nem kell adót fizetned!
17.280Ft havonta, ennyivel lesz több a nettód!
ha eddig nem kérhet,akkor majd adóbevalláskor kell igényelni vissza ami lemaradt.Igen 2 gyereknél aszem 20 ezerrel kevesebb adót vonnak.vagy 62500 adómentes a fizu,nem tudok pontos összeget.
Nálunk egy saját gyerek van aki után én kapom és élettársam a közös gyerek után kapja.Nálunk így igényeltük.
Neked kell kérni, bár a formanyomtatvány elvileg Nála van....
Amúgy az adóbevallásban jövőre ha nyilatkozol, akkor megkapod, bár gondolom, Neked most kellene a pénz.
Havi 2*62.500Ft= 125.000 Ft, lenne, tehát ha ennél kevesebb a bruttód, nem tudod igénybe venni a maximumot.
Bármelyik szülő.
Konkrétan mi érdekel?
További ajánlott fórumok:
- Családi adókedvezmény, hogyan is működik?
- Van itt olyan, akinél apuka igényli a családi adókedvezményt magzat után?
- Ki igényelheti az adókedvezményt?
- Bejegyzett élettársként a párom igényelheti az adókedvezményt nem közös gyerekek után?
- Kik igényelhetik az adókedvezményt? Egyedi eset!
- Elváltunk, apuka így igényelheti az adókedvezményt?