Minimál bér után 3 gyerekkel mennyi családi adókedvezmény jár? Tudnátok Nekem összeget mondani? (tudásbázis)
És ez a 2011-es:
Bruttó havi munkabér:78.000 FtÉves bruttó jövedelem:936.000 FtGyermekek száma:3Munkaadói egészségbiztosítási járulék (3%):2.340 FtMunkaadói TB járulék (24%):18.720 FtSzakképzési alap hozzájárulás (1,5%):1.170 FtMunkavállalói járulék (1,5%):1.170 FtMunkavállalói eü-i járulék (6%): 4.680 FtÁllami nyugdíjjárulék (10%):7.800 FtGYES:0 FtCsaládi adókedvezmény:99.000 FtSzámított SZJA:15.850 FtCsaládi adókedvezménnyel csökkentett SZJA:0 FtKülönadó:0 FtÖsszes adó:0 FtAdójóváírás:12.100 FtNyugdjíjárulék utáni kedvezmény:0 FtÖsszes kedvezmény:111.100 FtHavi összes levonás a bruttó bérből:13.650 FtHavi összes munkaadói járulék:22.230 FtÖsszesen havonta az államnak fizetendő:35.880 FtMunkaadó összes havi költsége:100.230 FtNettó havi munkabér:64.350 FtCsaládi pótlék:48.000 FtHavi összes nettó jövedelem:112.350 Ft
Első esetben is azért 3.750, mert a kalkulátor számol a 12.100 adójóváírással is.
Én úgy gondolom, hogy előbb az adóalapot kell csökkenteni, s utána jár csak bármilyen jóváírás.
(Elvileg ez lenne a logikus, de hozzáteszem, nem szakmám, tehát nem biztos, hogy jól gondolkodom.)
Tehát ha a jóváírással nem számolunk, akkor olyan 15-16 ezer körül van havonta.
Már a minimálbér sem adómentes.
Üssétek be bármelyik kalkulátorba, s meglátjátok.
Lehetőség volt arra, hogy ha a havi fizetésből kívánjuk érvényesíttetni, akkor januárban le kellett adni, s már februártól gyerekenként a Ti esetetekben a havi adóelőlegből -33 eFt-ot jóvá tudnak írni. Mivel minimálbéres a férjed, így nagyjából havi 15 000 Ft ot tud igénybe venni összesen a 3 gyerekre, s akkor már adójóváírást nem is kap.
Ha az adóév végén veszi igénybe egyszerre, akkor ezt májusban a cége, vagy a könyvelője levonja, s adóvisszatérítés formájában megkapja a férjed.
Természetesen csak a befizetett adó mértékének erejéig. Tehát pluszt nem kap.
3 gyerek esetén GYEREKENKÉNT 33 000 Ft!
Tehát 3 gyerekre 99 000 Ft-tal kapna többet, ha lenne annyi adója. Minimálbér után messze nincs ennyi adó havonta, sajnos.
ha megkapta, akkor jó. ..csak mert azt mondtad messze van a munkáltató-ezért mondtam a letöltést.
Ha később számfejtenek, akkor még a februári fizuval megkapja. A lényeg, hogy havonta. az kapja egy összegben, aki csak az év végén nyilatkozik
Én a családi adókedvezményről beszélek,amire azt mondták hogy 3 gyerek esetén 33000ft.
Tavaly óta van bejelentve a férjem,tehát elvileg a bevalláskor vissza kapunk valamennyit.Nem?
Mi a munkáltatótól kaptuk meg a papírokat és holnap viszi vissza a férjem.
Nem kellett külön letölteni semmit.
De még mindig nem értem.Tehát ez nem egy összeg hanem havonta jár?
De akkor az hogy lehet hogy amikor én voltam 4 órába bejelentve akkor egyben kaptam meg?
Nem értem...
És ezt egy összegben kapjuk vagy majd jobb lesz a fizuja?
Sajna az ország másik felén van a munkaügyük...
semmi:(
mivel a minimálbérből nem adózol..
utána jártam a könyvelőnél ma én is...
Minimál bér után 3 gyerekkel mennyi adókedvezmény jár?
Tudnátok Nekem összeget mondani?
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Családi adókedvezmény, hogyan is működik?
- 1 órája költözött el a férjem... hogyan élem/éljük a gyerekkel/ ezt túl...?
- Az én hibámból csalt meg a párom és hagyott el a gyerekkel! Van visszaút?
- Közös hang a felnőtt gyerekkel
- Jár-e családi adókedvezmény, ha a 3. gyerekkel a terhesség 91. napja be van töltve?
- Mennyi idő amíg a NAV utalja az adókedvezmény összegét?