Mit tehetek ha a nevemben íratnak ki gyógyszert saját részre? (tudásbázis)
Nyilván nem sikerült semmit sem tenni.....
Így van, ahogy BMA írja. Ne halogasd, mert a végén "elévül a dolog" és még azt is letagatja, hogy ő adta ki. Elfelejti és nem fog emlékezni rá. Az asszisztensnek tudnia kell,ő megy bele a gépbe és ő is ott van amikor a beteg". Menj vissza! MOST!
valaki helyettesíti olyan nincs hogy nem...az asszisztens nyomtatja a reciket nálunk ő is szabin van?azt biztos meg tudják nézni mikor és miért irták a receptet és ha ott az asszisztens biztos tudja kinek adták oda...ha tényleg érdekel a táma akkor követeld hogy mondják meg nézzenek utána...pl ha ép akkor nyomtattak a szomszédnak is akire gyanakszol.........a dokinéninek nincs telszáma?
ITT vagyok! Sjnos a doki néni szabin van és még a jövő héten se lesz :S szóval öl az ideg :S
Kár,hogy nem írta meg mit mondott a dokija, hogy hogy került a recije a földre. ...és főleg ki által?
hivatalosan biztosan nem nem tudom....kisvárosban élek ahol a doki a telefonban rájön ha az én nevembenben nem én szólok be,nagyobb helyeken nem tudom hogy működik bár pl a nődokim aki hatalmas nagyhelyen dolgozik és milióan szülnek nála ha telefonálok hogy mittudomén Gipsz J.né vagyok,azonnal azt mondja hogy miben segitehetek kedves Esmeralda? szóval kapásból bágja a keresztnevemet,tudja ki vagyok pedig csak terheskoromban járok hozzá pl szülni meg még ezerévben egyszer...ez csak egy példa volt szóval lehet nem szabályos de mégis más minta bemegyek szimplán hogy kérek a saját nevemre egy halom mondjuk három hóra kiirható nyugtatószert meg még a Marisnak is a szomszédból jaaa,Kató néni is megkért mert fogytán neki és akkor az urának a kedves Pesta bácsinak is irjon már......előbbi példa azért elfogadható szerintem utóbbi már gáz és a doki felelőssége is.....ha egyzser előfordul még csak csak bár az is gáz de lehet ez rendszer is
Ha mondjuk xy páciens telefonál, hogy nem tud bejönni, hanem beküld érte valakit, akkor oda lehet adni?
egyébként ismerős helyen baromi könnyű nagyon sok dilibogyót összeszedni visszaéléssel meg főként:(((
no szépen visszaolvastam az elejétől és azt hittem van már megoldás eszerint nincs pedig kiváncsi lennék....
én iratok a férjemnek és apósomnak is bediktálásra taj szám nélkül,az ő tajukra irja nem az enyémre.....
én sem viszem a taj számot magammal,mondom a nevet címet és kiirja a doki.....szóval simán vissza lehet élni vele:((
ez lehet a gond nekem más miatt de irt már a doki a férjem számára de egy adagot az én és egy adag gyógyszert az apja nevére mert muszáj volt...de a szomszédnak az nagyon gáz,az orvost is minősíti azért legalább rákérdezne nálad...lehet olyan hogy valaki nincs jól és megkér valakit menjen el helyette de ha egy vadidegen irat mint most a szomszéd és tudhatná a doki ha ezeken a szereken ér azért nem vak gondolom az orvos sem....felháborító és a doki is megütheti a bokáját nagyon
dehogyis simán kiírja a doki javaslat nélkül is
...bexanaxolt - aszik :)))
Erre én is kíváncsi vagyok, mit mondhatott a doki válaszul?
Na én is épp erre gondoltam.Ha én megyek az utcán eszembe sem jutna egy sáros koszos receptet felvenni a földről.Remélem megtudja ki élt vissza a TAJ számával és az orvost is előveszik ha ez mind igaz.A mi házi orvosunk maximum a családom tagjainak ír fel gyógyszert,mert ismeri őket. Ha a szomszéd asszonynak akarnék felíratni,esze ágában sem lenne megtenni.
Ha az orvos a te nevedet felhasználva xanaxot írt fel másvalakinek, akkor bűncselekményt követett el! Mert a xanax az alprazolam nevű hatóanyaga miatt kábítószerként is használható.
Ebben az esetben felfüggeszthetik az állásából,és büntetőeljárás indulhat ellene.
Elég mafla, pedig kapna pár ft-ot a taj-szám ellenőrzésért, ha neked csinálna egy dekurzust :)
Nem pont fogamzásgárlóra gondoltam,hanem fájdalomcsillapítóra. De felírja a párom, vagy az anyukám nevére.
Valami ilyesmi van,de én sem néztem még rá soha...
Hogy érted ezt?
Ha fogamzásgátlót kérnél, felírná a 70 éves szülő nevére?
Hanem szorongásoldó, nyugtató-altató.
Tuti én is erre gondolok nem első eset lehetett! Nem tudom hogy meg lehet e nézni e valahogy igy neten keresztül??? Van az a taj dolog az oep-nél
További ajánlott fórumok: