Mit tehetek, ha a bank leemelt a számláról pénzt, amiről nincs szerződés aláírva? (tudásbázis)
Garázdaság.
Én sem feltételezem, hogy nem mond igazat a fórumindító, de elképzelhetőnek tartom, hogy valami mást emeltek le a számláról.
Én viszont abban a feltételezésben fogalmaztam a hozzászólásomat, hogy a téma elindítója igazat ír!
Sajnos hibák a legjobb helyen, egy bankban is előfordulhatnak, és van olyan bank, amelyiknél én sem tapasztaltam különösebben ügyfélbarát viselkedést.
Egyébként pedig egy bank PR-tevékenységekért is felelős munkatársa voltam hosszú évekig, és a mi bankfiókjainkban bizony nagyon nem szerettük a bankfiókban kialakuló hangoskodást, ezt tehát mindenképpen igyekszenek a munkatársak elkerülni, és a vitát az ügyféllel csendben, leginkább éppen a fiókvezető irodájában rendezni.
Egyébként pedig, mi is lenne az általad ilyen esetre beígért feljelentés jogi alapja? Melyik törvény, melyik paragrafusára hivatkoznál a feljelentésedben? Már ha a bank vezetősége és jogászai ezt megengednék neked, a feltételezett fiókvezetőnek! És ha már PR-tevékenység: Miért is vinnéd a bank nevét egy ilyen szintű ügy miatt bíróságra? Jó kis téma lenne az újságíróknak!
Csapjon nagy patáliát a fiók közepén mert azt utálják?
Nevetséges. Ha én lennék ott a fiók vezető, akkor simán kivezettetném a biztonsági őrrel és fel is jelenteném a kedves ügyfelet.
Biztos vagyok benne, hogy nem jogtalanul vették le a pénzt, hanem van valami tartozása a fórumindítónak vagy mégiscsak alá lett írva az a szerződés ha pont annyi amiről beszéltek és ezért lett leemelve e pénz.
Előbb tisztázni kellene, hogy mitől csökkent a számla egyenlege aztán lehet patáliát csapni, bár felesleges, hiszen, ha valóban nem az ügyfél megbízása alapján történt a pénz levétele, akkor visszateszik x időn belül.
Egy banknál nem lehetséges szóbeli megállapodást kötni az ügyféllel!!! Ott szerződési szabályok vannak, kész szerződési formulákkal, az ügyintéző azt köteles alkalmazni!
Ezt a "magyarázatot" tehát nyugodtan elvethetjük a történtekre.
A reklamációra pedig teljesen helyesen írja tuxy: papíron, írásban és hivatalosan átvetetve! Ja, és nem a hibát elkövető ügyintézővel! Ragaszkodni kell, hogy a fiókvezetővel tárgyalhasson a károsult ügyfél!! Ha ezt nem akarják lehetővé tenni, akkor nyugodtan rendezz jó hangos patáliát a fiók közepén, azt nagyon utálja minden bank! Utána pedig, ha visszahelyezték a jogtalanul levett pénzt a számládra, akkor megint csak tuxy útmutatása szerint: számlát megszüntetni, másik bankba menni!
Mit?
Visszaadják, ha jogtalanul vonták le. Nem tarthatják meg.
Nekem is volt már rá példa.
Igen, ez a kérdés.
Lehet levont valamit, de nem hiszem, hogy az előtakarékosságot, hiszen ahhoz szerződést kell aláírnod.
Ha jogtalanul vontak le valamit, akkor azt visszakapod.
Tévedés!
Ha a kártyádon minuszban vagy, mert tartozásod van és teszem fel a bank eddig havi 20-at levett, megteheti, 25-el vonja, mert a kártya limite beszűkűlt.
Ebben az esetben jogszerű.
Ha nincs aláírva szerződés akkor természetes, hogy nem vonhatják le!!
Biztos visszakapod!
További ajánlott fórumok:
- Családot keresek, eltartási szerződést kötnék
- Kölcsönadok egy hatalmas összeget, írassak ügyvédi szerződést?
- Eltartási szerződést kötnék
- Munkaszerződés nélkül mit tehetek?
- GYED-en vagyok, munkáltatóm szerződést szeretne módosítani, mit tehetek?
- A Human Invest Consulting-el kötöttetek felnőttképzési szerződést? Mit tehetek, ha nem tudom fizetni a tandíjat (évet halasztottam )?