Mit tegyek, hogy ne legyen dohos szagú a ruha a mosógépben? (beszélgetős fórum)
Minden mosás uán 24 őráig nyiva kell hagyni.
A sok ecet nem tesz jót a müanyag részeknek!
Probálj egy zárható üveget gyönyörüen kimosni és azonnal zárd le pár nap mulva látni fogod a penész meg jelenik.
Köszi. Ma rövid mosást csináltam (30 fok, 30 perc)illatosak maradtak a ruhák, a puhaságot most nem tudom ellenőrizni, mert most nem volt benne "keménységre hajlamos".
Memimemi illolaj helyett lehet öblítő az ecethez?
Ismét csak azt tudom mondani, hogy ecetes öblítés:). Nem lesz ecet szagú a ruha, csak jó puha. Nekem a régi törülközők is visszapuhultak, mióta nem használom a bolti öblítőt, csak az ecetest.
Így készítem: 1 literes üvegbe töltök fél liter 10 %-os ecetet, vagy 3 deci 20%-osat, majd felöntöm szűrt vízzel, vagy szénsavmentessel (sima csapvíz is jó), majd adok hozzá pár csepp 100%-os tisztaságú illóolajat, összerázom és kész.
Én az öblítőt ecettel keverem
Így élénk színűek, puha tapintásúak a ruhák, törölközők.
Mit csináljak, hogy jó minőségű öblítővel, ugyanazzal a mosással egyes ruhadarabok és törölközők ne legyenek kemények, ha már coccolino puhaságuak nem is lesznek.
Valahol olvastam, hogy ne az öblítős rekeszbe, hanem az utolsóba öntsem az öblítőt.
Tudom, én is azt használom öblítéshez)))
Az ecettel való takarításra gondoltam (bár igaz, nem írtam le)))
Ha régebbi a mosógép, érdemes szétszedetni és kitisztíttatni egy szerelővel. Meg fogsz döbbenni, milyen kosz, lerakódás van a műanyag részeken.
Ezt a retket nem oldja fel semmi csodaszer, sem ecet, sem más, darabonként ki kell tisztítani és újra rendben lesz a mosógéped.
Az ecet jó fertőtlenítő, megöli a gombákat, amikkel a klór tartalmú fertőtlenítő szerek nem tudnak mit kezdeni. Ráadásul környezetbarát.
Mióta bevezettem az ecetes öblítést, azóta szép tiszta a gépem, egyáltalán nem penészes még az öblítőtartály sem! :)
Köszi a tanácsokat.
Mindig nyitva van a gép ha nem mos.
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, hogy a skype beszélgetésnél ne legyen ott a párom anyukája?
- Mit tegyek, mi legyen...? :(
- Mit tegyek, hogy napközbeni elalvás ne egy cirkusz legyen?
- Szerintem túl keveset találkozunk a párommal. Mit tegyek, hogy ragaszkodóbb legyen?
- Ti mit használtok, hogy a mosógépben mosott fehér ruha ne legyen szürke?
- Mosógépbe került papírzsepi....mit tegyek?