Mit tegyek? - a sütiket amibe sütőport teszek , a sütőm nem egyformán "huzza" fel? (tudásbázis)
Ugy olvastam az egyik gasztro lappban hogy a sutopor felet es szodabikarbonat tegyel ugyan felet.
Pelda;
10 g sutopor=5g sutopor+5g szodabikarbona
az én gázsütőm lassan 30 éves, képzeleheted,azon beállítani már nem sok mindent lehet , pl. hőfok (?!),de azért egész jól elboldogulok ,annyira nem esek kétségbe, milyenre fog sikerülni a tészta.Általában azért mindig jó lesz.
A tésztával kapcsolatban , hogy ne ismételjem önmagamat, nézdd már meg, mit írtam az adatlapoman.Csak semmi görcsölés!!
Sütőpapírt használj, pl. piskóta esetében,s amikor a masszát beleöntöd a formába,hablapáttal húzdd el kicsit a tésztát középről minden irányba.Ha kisült, lisztezett deszkára borítsd, nedvesítsd meg a papírt kicsit, húzd le.A kész lapot óvatosan csúsztasd ide-oda többször is a lisztezett felületen,hogy ne ragadjon le a gőztől. Ha már nem annyira forró,s meg lehet emelni,tedd rácsra,úgy hűljön ki teljesen,akkor a gőz alul-fölül szépen elmegy.
Régen egy tollpárnára tettek egy tiszta konyharuhát,és arra tették , hogy a gőz ne nyomja le, s így hűtötték ki.
Sziasztok!
Nekem is sokszor volt ez próblémám, de sikerült megoldanom. Nem mindig sikerrel, de azért megy.
Szóval: Miután beleöntöm a tepsibe, egy kicsit a széleit (mintha ki akarnám öblíteni a tepsit) az oldalára kenem kb egy-másfél centinyire.
Remélem sikerrel jársz.
Jó próbálkozást! :)))
További ajánlott fórumok:
- Lehet egyformán szeretni egy anyának a gyermekeit?
- Lehet egyformán öltöztetni a nem iker gyermekeket?
- Más-más Nekem mégis mindkettő egyformán édes
- Nem tudom, hogy lehet egyformán szeretni őket.
- Digitális v. hagyományos hőmérő? Nekem véletlen sem mérnek egyformán...
- Voltatok már hagyatéki tárgyaláson? Mi történik? Forgatókönyv szerint megy a dolog vagy spontán? Lehet, hogy nem egyformán fizetünk?