Mit tegyek a kutyával, ha morog, mikor közelítek felé? (tudásbázis kérdés)
Szerencsére megúsztad, hogy az a "vérengző, félelmetes, fenevad nem marcangolt szét"!
Nagy veszélynek lehettél/volhattál:-) kirakva! :-)
Tisztelet érte!
"Félrebú" - valóban tiszteletre méltó a "törekvésed/vállalásod", de ha elmúlik, hiányozni fog!
Képzeljétek mi történt!
Reggel kettesben maradtunk, volt egy kis morgás, de..
Kezdem ott, hogy az a mániám, hogy az 'új' állatkát megfürdetem, mert úgy érzem magaménak, higénikusnak, stb.
Morgás ide, morgás oda, hát én eltökéltem, fürdés lesz! Lett is, meg karom vágás, meg fülpucolás!
Tudjátok mi történt? Azóta nagy a szerelem! Jön utánam, pacsit oszt, hanyatt vágja magát (has simi), kéri fel magát az ölembe! ;-)
Az utcán ugyan még fél, de szépen pisil a wc-be pelusra, de majd ez is csak változik!
<3
azt azonban érdemes megemlíteni,hogy a kutyus megjelöli a területét. nem pisil, jelöl!
szóval, hogy -szerintem!- nem nagyon van kivétel, ami erősítené a "szabályt", miden! kutyus jelöl!
az is alap, hogy kijelöl magának "menedéket", amit aztán védelmezhet!
ha a menedéken/-ben, v. aközelítő ellenfél távoltartása a cél, ezért minden "eszközt" bedob, amije van!
Ha a férjednek nem morog, akkor tőled fél! Hagyd, hogy a férjed foglalkozzon vele, mert őt fogadja el.
Ha kell intéznie a dolgát, akkor oda fog menni az ajtóhoz, és forog, mászkál. Ez jelenti, hogy ki akar menni, akkor ráadhatod a pórázt és viheted.
De ha nem muszáj, akkor inkább a férjed intézze, mert egyértelmű most már, hogy fél tőled szegény. :(
Fog mozdulni, miért ne mozdulna. Ne nézd, mert az támadást jelent számára! Ne mosolyogj, mert az is!
Nincs valamilyen játéka? Nem hoztatok neki semmit át? Kellene, hogy otthonosan érezze magát. Legyen egy hely, ahol az ő dolgai vannak, és az a sarok csak az övé legyen. Játéka sincs? Ha nincs, akkor egy jó erős műanyag/gumi játékot adj neki, ami nem volt a másik kutyusé!
És pl. ha 2 hétig nem mozdul, akkor is hagyjam?
Férjem felvette, onnantól kezdve meg azt csinálsz vele amit akarsz.. Én ezt nem értem! (és nem azért hagyja a simit, mert fél, látványosan élvezi)
Viszont, ha lerakod, újra kezdődik a 'buli'!
Szerintetek fog jelölni a lakásban?
Én viszem le sétálni, de még úgy fél, hogy semmit nem csinál..
Bevetem a kutyapelust, de arra hogyan pisil egy kan?!
Lábát emeli?! Ha igen, még a fal is olyan lesz!!
Tudom, sok a hülye kérdésem, de kan kutyával nem volt még dolgom! ;-)
Ajánlották, hogy mutasd meg a kutyusnak, hogy ki a főnök. Ez a lehető legrosszabb! Ezután bármikor közelítesz felé, ő be fog pisilni, kakilni!!!
Nem szabad erőltetni!
Beszélj hozzá kedvesen, adj neki finom falatokat, majd közelebb fog menni, és ha már ott van, akkor simogasd, becézgesd - de semmi esetre sem kapd el a grabancát!!!
Engedd, hagy ismerje meg a lakást, titeket, a másik kutyát - de ne erőltess semmit!
Főleg ne félj tőle, hisz valahogyan ki kell mutatnia szegénynek, hogy fél. Ha fél, akkor meg támad! Ezért kell NEKED kedvesen közelítened - de inkább hagyd, hogy majd ő jöjjön hozzád.
A másik kutyussal hogy jönnek ki? Az esetleg nem tanítgatja, nem ismerteti meg vele a házat, a szokásokat?
Rendes vagy, hogy befogadtad!
Épp azt akartam megkérdezni, miért nem ismerkedtetek kicsit, mielőtt magadhoz vetted, de így okafogyottá vált a kérdés :(
Szerintem nagyon megviselhette az az egyedül töltött négy nap, most meg nem érti, hol a gazdi, miért van nálatok, meg mi történik egyáltalán... Szerintem is az kellene, hogy enni, inni adsz neki, és közben megnyugtatóan beszélsz hozzá. Akkor is, ha morog. Szerintem előbb-utóbb abba fogja hagyni. És ne tegyél hirtelen mozdulatokat, ne beszélj nagyon hangosan (pl. ne kiabálj át a családod tagjainak egyik szobából a másikba), és akkor előbb-utóbb nyugi lesz.
Nem pisil oda, ahol fekszik.
Szegénynek van elég baja.
Akkor most hagyjam, hogy a könyvespolc alsó polcán feküdjön?!
Remélem nem pisili telibe a könyveket! :D
5 éves, aprócska. Én hagynám, de csak kellene egy pitit megejtenie.
Van egy 2 éves szukánk, -a megőrzött kan,- nincs gond velük.
Meddig kell vigyáznod a kutyusra? Lakásban tartod vagy szabadban? Mióta van nálad és meddig lesz? Mekkora?
Először is engedd meg neki, hogy felfedezze a helyet. Ne közelíts hozzá, amíg morog. Vizet feltétlenül adj neki, enni szerintem csak este.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan telnek a mindennapok idős, vak, süket kutyával?
- Illik-e levetetni a cipőt a vendégeddel? Illik-e kutyával érkezni vendégségbe?
- Nem szeretném, ha egy nagy testű kutyával jönnének a...
- Nyaralás kutyával
- Fedeztetés kan kutyával!
- Jön egy barátnőm ideiglenesen 2 hétre 2 kutyával, 2 kutyám mellé. Hogy szoktassam össze a fiatal kutyámat az övével?