MIt szólsz a holnapi BKV és MÁV sztrájkhoz? (beszélgetés)
No tessék csak igazam lesz...ezek után ne mondja senki,hogy azok a tetvek értünk sztrájkolnak!(mmint MÁV)
Éppen most hallottam a rádióban,hogy ha nem jutnak közös nevezőre a vállalattal,akkor érettségi alatt is sztrájkolni fognak.Végülis csak 20on valahány ezer fiatal aggódja magát halálra miattuk,mert akkor hogy a francban fog eljutni a vizsgája helyre!Enélkül is izgulnak eléggé szegények.
Nagy taps azoknak a seggfejeknek,akik ezt még csak megemlíteni is meg merték a médiának!
Mivel a mi adó forintjainkból támogatják a BKV-t és a MÁV-ot úgy gondolom kinyilváníthatjuk a véleményünket. A vidéken élő emberek pénzért miért kell erre a két elcsökevényesedő műintézményre, azokét az emberekét akik esetleg soha nem is utaznak a BKV-val.
Több vidéki kisfaluban nincs más közlekedési eszköz csak a MÁV, azokat az embereket ki fogja eltartani akik az Ő sztrájkjuk miatt veszítheti el az állását?
A hőbörögés alaptalan (de legalábbis nem kellően megalapozott) dolog. De itt az utasok a jogos jussukat követelik, ami jár nekik, hiszen fizettek érte - nem kapták meg a szolgáltatást. Tehát: ez nem hőbörgés.
Találják meg a BKV alkalmazottai azt a figyelemfelhívási formát, amivel más embereket nem korlátoznak és nem károsítanak! Miért kell egyáltalán a fizető utasoknak magyarázkodniok?? Nonszensz dolog, hogy a BKV emberei az adott napon egymást hergelik és kártyáznak (nem én találtam ki) munka helyett és emiatt milliónál is több ember sz.v.
Persze sztrájkolni könnyebb, mint dolgozni
Az a baj, hogy a kormány megint kisegíti a BKV-t pár milliárd forinttal (mellesleg a mi adóforintjainkból). Roppant rossz pedagógiai érzékről tesznek ezzel tanúbizonyságot, mert így most azt hiszi a sok nemminősítem sztrájkoló és mások is, hogy elég nem dolgozni (az utcán hŐbörögni) és minden vágyunk teljesül. Ha akartak pénzt adni, nem kellett volna ezzel megvárni a munkabeszüntetést!
Malefico: igen, ugyanarról beszélünk. Nem a fejenkénti 410 ft-okról van szó, hanem az összes tömegközlekedő megrövidítéséről: összességében ez már 10 milliókban - 100 milliókban mérhető összeg!
Ha nem hosszabbitjak meg a berletet, hetfon az utasok is sztrajkolnak, olvastad?
Nem mutatjak fel a berletet es jegy nelkul utaznak. Nnnaa, ez a valami
fél napos szrtájk miatt135Ft, hnapi miatt~275kb" nem uaz????
~135+275=410. Ergo, nem uaz? De.Szóval, nyugi.
Matekóra újra:
8250 ft a havi bérletem. Ezt elosztom 30-cal (az áprilisi napok számával). Ez az, amit 1 napi közlekedésért kifizetek. Mivel a BKV-nál 1,5 napig nem tudtam igénybe venni az általam kifizetett szolgáltatásokat áprilisban, ezért az előbb kapott eredményt 1,5-del kell megszorozni. Tehát egy főre lebontva valóban jelentéktelen összegről van szó: viszont emberek százezrei vesznek bérletet. És ha a 412,5 ft-ot beszorzom csak 100.000-el, akkor több, mint 40 milliót kapok. Egyszerű szorzás-osztás. (Nem ismerem pontosan, hogy hány 100.000 ember vesz bérletet, tehát a 40 milka többszöröséről van szó!!)
A fizetéshez köze van a sztrájknak, hiszen ha járatokat ritkítanak, embereket bocsátanak el, akiknak végső soron 0 ft lesz a fizetésük.
Az egész sztrájk mögött azok a mocskos anyagi dolgok állnak. Nehogymár elhiggyem, hogy azért sztrájkolnak, hogy nekem jó legyen!!!
nem a fizetésért van a sztrájk.
tájékozódj.
hál istennek üresek az utak így nem lesz akkora fennakadás a betegellátás területén ennek örüljünk.
:)
Nem 275 ft, hanem 415. 8250/30 nap X 1,5 sztrájknap=412,5
Csakhogy ez százezreknek jár!!!
Ez így már sok milliós nagyságrendű összeg!
Nevetséges, hogy a BKV-sok állítólag kiállnak a saját igazukért, de az árát nem csak nekik kell megfizetniük. Álljanak úgy ki a saját igazukért, hogy más, valóban dolgozó embernek nem okoznak kárt és kellemetlenséget!
A véradásról: lehet, hogy adnak néhány egység vért, de ez valóban nem fedezi a sztrájk miatti véradás kiesést! Ez kb. olyan, mintha valaki ellopna tőlem 1000 ft-ot, de adna egy nyalókát, jószándékát bizonyítandó.
Köszönöm a BKV-s "dolgozóknak", hogy értem is sztrájkolnak, de ha választani lehetne:
inkább dolgozzanak értem!!
Ismerem a BKV-s fizetéseket. Tudom, hogy nagyon sokan vagyunk, akik kevesebb fizetésért dolgozunk. Akkor holnap a fél ország kezdjen el sztrájkolni: akik kevesebbet keresnek egy BKV-"dolgozónál"??
Köszönöm a BKV-s "dolgozóknak", hogy értem is sztrájkolnak, de ha választani lehetne:
inkább dolgozzanak értem!!
Ismerem a BKV-s fizetéseket. Tudom, hogy nagyon sokan vagyunk, akik kevesebb fizetésért dolgozunk. Akkor holnap a fél ország kezdjen el sztrájkolni: akik kevesebbet keresnek egy BKV-"dolgozónál"??
Hát éppen ez az: a több szempont - merthogy a BKV-dolgozók CSAKIS a saját szempontjukból nézik a dolgot. Rajtuk kívül van még közel 2 millió szempont Budapesten. Kéremszépen.
Ki is hőbörög: a BKV-s dologozók-nem dolgozók, hiszen ők nem vették fel a munkát!
További ajánlott fórumok:
- Milyen "extrát" rántsak ki, a holnapi ebédhez?
- Kisfiam ma reggel fél5-kor indult a focicsapattal Kazincbarcikára. Este 10 körül érnek haza. Igazoljam a holnapi napot az iskolában?
- Csirkemáj nem romlik meg holnapig?
- Ha ma besózom és panírozom a fagyasztóból tegnap kivett és mára felengedett husit, akkor várhatok a sütéssel még holnapig?
- Csöpög a bojlerem. Felrobbanhat holnapig?
- Mit nézzek át a holnapi magyar érettségire?