Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Csirkemáj nem romlik meg holnapig? fórum

Csirkemáj nem romlik meg holnapig? (tudásbázis)


1 2
47. Epresturmix (válaszként erre: 35. - Fórumnyitó (anonim))
2020. ápr. 22. 10:45

Ez inkább a sertésmájra igaz. Csirkemâj puhább. Simán sózom közben is, nem keményedik meg.

Jó sok fokhagymával, majorannával finom! :)

46. cc7ca607e0 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. ápr. 21. 17:50
Kiérdemeltem a seggbe rúgást, elmentem.
45. Lávli* (válaszként erre: 42. - Cc7ca607e0)
2020. ápr. 21. 17:49
😂
44. cc7ca607e0 (válaszként erre: 43. - Bözsi néni)
2020. ápr. 21. 17:48
Egyem a májadat.....:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
43. Bözsi néni (válaszként erre: 42. - Cc7ca607e0)
2020. ápr. 21. 17:43
:-DDDDDD
42. cc7ca607e0 (válaszként erre: 39. - Bözsi néni)
2020. ápr. 21. 17:41

Elég abból annyi, hogy mi Bözsi nénivel jól ki tudunk jönni. de az utolsó szó mindig az enyém.

IGENIS DRÁGASÁGOM. ;-))))))DDDDDD

41. cc7ca607e0 (válaszként erre: 39. - Bözsi néni)
2020. ápr. 21. 17:39
:-DDDDDDDDDDD
40. cc7ca607e0 (válaszként erre: 38. - Bözsi néni)
2020. ápr. 21. 17:38
Legbiztonságosabb levenni a melegről, mint pl. mielőtt a darált piros paprikát hozzá tesszük a zsír/olaj/bármi-hoz.
39. Bözsi néni (válaszként erre: 28. - Cc7ca607e0)
2020. ápr. 21. 17:37
☺🙂🙂😁 Mi tuggggyyyyyyyukk bizony!
38. Bözsi néni (válaszként erre: 35. - Fórumnyitó (anonim))
2020. ápr. 21. 17:34

Én akkor sózom, amikor elkészül. Ahogy elzárom a gázt alatta azonnal. Még sohasem volt kemény.


A túlsütéstől, túlfőzéstől keményedik meg, nem a sótól. A csirkemájat szinte alig kell főzni, pár perc az egész. Amikor már nem véres, ha beleszúrsz egy villával, már el is zárhatod alatta a gáz v. kikapcsolhatod a tűzhelyet. Az étel hője még úgyis főzi kicsit. Akkor finom puha, krémes lesz.

37. cc7ca607e0 (válaszként erre: 35. - Fórumnyitó (anonim))
2020. ápr. 21. 17:29
Az biztos hogy a májféleségek frissen a legfinomabbak, amire nem mindig van lehetőség.
36. Lávli* (válaszként erre: 35. - Fórumnyitó (anonim))
2020. ápr. 21. 17:28
Szerintem csak akkor keményedik meg, ha mikroban melegíted.
35. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 33. - Cc7ca607e0)
2020. ápr. 21. 17:26
Hajdinával, vagy bulgurral szereti a csemete. Inkább azon aggódom, hogy megkeményedik. Évtizedek óta hallom/olvasom, hogy ezt elkerülendő csak tálaláskor sózzuk. Egyébként az utóbbi 2 hónapban készítettem csak, most van rá igény :-) Mostanában meg kutyabajom tőle. Eddig sosem sóztam, csak mikor ettük (melegítés után).
34. Bözsi néni (válaszként erre: 24. - Bözsi néni)
2020. ápr. 21. 17:21
33. cc7ca607e0 (válaszként erre: 29. - Fórumnyitó (anonim))
2020. ápr. 21. 17:18

Kóstold meg most.Ha kicsit sós lett, tegyél hozzá főtt krumplit, Gondolom valamiféle krumplival eszitek így is, úgy is. Törött is jó,de azt ne keverd bele.

Sajnos kivenni a sót már nem lehet.

32. Lávli* (válaszként erre: 29. - Fórumnyitó (anonim))
2020. ápr. 21. 17:15

Ilyen a rutin ... 😀

Megadtad a végső ízét a sóval :)

31. Lávli* (válaszként erre: 26. - Bözsi néni)
2020. ápr. 21. 17:12

Én tudom. 😀

2 csapatról írtam 😀

30. cc7ca607e0 (válaszként erre: 29. - Fórumnyitó (anonim))
2020. ápr. 21. 17:04

Sajnos elég jól meg kell sütni, a biztonság kedvéért,csak ne legyen túl sütve, Gyakorlat kérdése.

Én azért szeretem, mert elég nehéz elrontani, nem lehet túl sütni, mint pl, sertésmájat.

29. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 21. - Lávli*)
2020. ápr. 21. 17:01
Nem tudom finom lesz- e. Nekiugrottam, elkészítettem. Ahogy szoktam. Elzártam a gázt, paprika-őröltbors összekeverve, rá a borsós máj ment volna. De, hogy mi jött rám, egy mokkáskanál sót is tettem alá. Majd kiderül a vallatásnál a végeredmény holnap ;-)))))
28. cc7ca607e0 (válaszként erre: 26. - Bözsi néni)
2020. ápr. 21. 16:47

Bözsi néni.

Mi tugggggggyyyyyyyyyuk mitől döglik a légy.

27. cc7ca607e0 (válaszként erre: 19. - Lávli*)
2020. ápr. 21. 16:46

A ropogósra sült szalonna, az egyik legfinomabb dolog a világon, nem tudnám ellenségnek elképzelni. Talán nem halasztanám el miatta a nász éjszakát, de......

A méregtelenítő szerv remélhetőleg nem tartja magában a mérgeket. Én sem :-DDDDDD.

26. Bözsi néni (válaszként erre: 19. - Lávli*)
2020. ápr. 21. 16:45

Ha tele lenne méreganyagokkal, be is krepálna. Ez marhaság. Lebontja a mérgeket, az alkoholt is például.

Nem tárolja!

25. Bözsi néni (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. ápr. 21. 16:42
Semmi baja nem lesz a hűtőben, nyugodtan használd holnap.
24. Bözsi néni (válaszként erre: 12. - Cc7ca607e0)
2020. ápr. 21. 16:41

Ha állatorvos által ellenőrzött vágásból származik a hús, abban nincs borsóka féreg. Mert egyébként már réges rég oltanak ellene. Legalábbis nálunk.


Szóval nem fekete vágásból kell húst szerezni, ill. csak megbízható helyről.


De nem is a féreg, hanem a petéje van a rostokban, ha van, azt pedig a hőkezelés elpusztítja. Ezért nem esszük a sertéshús véresen, mint a marhát, csak jól átsütve v. főzve.

23. Amaunet (válaszként erre: 19. - Lávli*)
2020. ápr. 21. 16:20

Már az öreganyáink is adták a babáknak, kisgyermekeknek a B vitaminok miatt.

A másik csapatot képviselem.:)

22. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Cc7ca607e0)
2020. ápr. 21. 15:09
Ha eddig nem tanultam, ezután már nem fogok. Úgy bő 50 éve mondta talán gyártásismeret-tanárom, hogy ezek Párizst írnak és Londont olvasnak. :-)))))
21. Lávli* (válaszként erre: 20. - Fórumnyitó (anonim))
2020. ápr. 21. 15:08
Finom lesz! Jó étvágyat kívánok hozzá!
20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Lávli*)
2020. ápr. 21. 15:07
Resztelt/pirított máj, zöldborsóval.
19. Lávli* (válaszként erre: 17. - Cc7ca607e0)
2020. ápr. 21. 14:56

Nem. Irgumságom 😂


Egyébként komoly vitákról olvastam, hogy dehát a máj méregtelenítő szerv, ezért tele van felhalmozott méreganyaggal. Másik csapat: na és a B vitaminok smafu?

Egy a biztos: a csirkemáj finom, majorannávval, borssal és baconbe csomagolva 😀

2020. ápr. 21. 14:54

Erről jut az eszem helyére, hogy még nem reggeliztem, majdnem 8-óra.

További jó szórakozást mindenkinek.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook