Csirkemáj nem romlik meg holnapig? (tudásbázis)
Ez inkább a sertésmájra igaz. Csirkemâj puhább. Simán sózom közben is, nem keményedik meg.
Jó sok fokhagymával, majorannával finom! :)
Elég abból annyi, hogy mi Bözsi nénivel jól ki tudunk jönni. de az utolsó szó mindig az enyém.
IGENIS DRÁGASÁGOM. ;-))))))DDDDDD
Én akkor sózom, amikor elkészül. Ahogy elzárom a gázt alatta azonnal. Még sohasem volt kemény.
A túlsütéstől, túlfőzéstől keményedik meg, nem a sótól. A csirkemájat szinte alig kell főzni, pár perc az egész. Amikor már nem véres, ha beleszúrsz egy villával, már el is zárhatod alatta a gáz v. kikapcsolhatod a tűzhelyet. Az étel hője még úgyis főzi kicsit. Akkor finom puha, krémes lesz.
Kóstold meg most.Ha kicsit sós lett, tegyél hozzá főtt krumplit, Gondolom valamiféle krumplival eszitek így is, úgy is. Törött is jó,de azt ne keverd bele.
Sajnos kivenni a sót már nem lehet.
Ilyen a rutin ... 😀
Megadtad a végső ízét a sóval :)
Én tudom. 😀
2 csapatról írtam 😀
Sajnos elég jól meg kell sütni, a biztonság kedvéért,csak ne legyen túl sütve, Gyakorlat kérdése.
Én azért szeretem, mert elég nehéz elrontani, nem lehet túl sütni, mint pl, sertésmájat.
Bözsi néni.
Mi tugggggggyyyyyyyyyuk mitől döglik a légy.
A ropogósra sült szalonna, az egyik legfinomabb dolog a világon, nem tudnám ellenségnek elképzelni. Talán nem halasztanám el miatta a nász éjszakát, de......
A méregtelenítő szerv remélhetőleg nem tartja magában a mérgeket. Én sem :-DDDDDD.
Ha tele lenne méreganyagokkal, be is krepálna. Ez marhaság. Lebontja a mérgeket, az alkoholt is például.
Nem tárolja!
Ha állatorvos által ellenőrzött vágásból származik a hús, abban nincs borsóka féreg. Mert egyébként már réges rég oltanak ellene. Legalábbis nálunk.
Szóval nem fekete vágásból kell húst szerezni, ill. csak megbízható helyről.
De nem is a féreg, hanem a petéje van a rostokban, ha van, azt pedig a hőkezelés elpusztítja. Ezért nem esszük a sertéshús véresen, mint a marhát, csak jól átsütve v. főzve.
Már az öreganyáink is adták a babáknak, kisgyermekeknek a B vitaminok miatt.
A másik csapatot képviselem.:)
Nem. Irgumságom 😂
Egyébként komoly vitákról olvastam, hogy dehát a máj méregtelenítő szerv, ezért tele van felhalmozott méreganyaggal. Másik csapat: na és a B vitaminok smafu?
Egy a biztos: a csirkemáj finom, majorannávval, borssal és baconbe csomagolva 😀
Erről jut az eszem helyére, hogy még nem reggeliztem, majdnem 8-óra.
További jó szórakozást mindenkinek.
További ajánlott fórumok:
- Ha ma besózom és panírozom a fagyasztóból tegnap kivett és mára felengedett husit, akkor várhatok a sütéssel még holnapig?
- Hogy lehet a csirkemáját ugy kirántani, hogy sütés közben az olajat ne csapkodja szép?
- Készíthetjük a székelykáposztát csirkemájból v. csirkehusiból?
- Ha ma este ledagasztom a kenyeret, de csak holnap sütöm meg, akkor nem romlik meg vagy ugrik össze holnapig?
- Adhatok e a 7 honapos lányomnak csirkemájat, ha igen mennyit (heti szinten)?
- Nem tudja valaki hogy csinálják a csirkemájas tölteléket a csirkemájas táskába?( fornetti, princess, ...)