Hogy lehet a csirkemáját ugy kirántani, hogy sütés közben az olajat ne csapkodja szép? (tudásbázis)
Nagyon sok jó hozzászólást írtatok,de a megoldás nálam van.
Sokszor sütöttem már és egy titka van amit most megosztok veletek....önzetlenűl:)
Drágáim,konyhatündérek!!!
A varázsszó panír!
Ha jól van bepanírozva a máj,nincsaz az isten,hogy csapkodjon,hisz nem érintkezik az olajjal.
Ez arra is magyarázat,hogy az egyik kedves hozzászólónak egyszer csapkodott egyszer nem.
Valószínű hogyaz első estben véletlenűl jól bepanírozta.
Próbáljátok ki jó vastagon panírozni,estleg kétszer mint a sajtot!
Liszt,tojás,morzsa,tojás,morzsa.
Remélem segítettem és még az is megszereti a májat aki eddig e miatt nem szerette.
úúúúú, én igy fogom csinálni :)
Imádom a rántott májat :)
Én gyengéden kloffolom a májat, azóta nem csapkod.
Megijedt???
Először is, mint minden májat, így ezt is be kell tenni egy jó adag tejbe, magyarul, hogy ellepje, amikor megmosod és letisztítod. Ha legalább fél órát üdült a tejcsiben, akkor kiszeded, letörlöd papirtörlővel, besózod !!!, igen itt és nyersen, majd míg áll előkészülsz. megmelegíted az olajat, jó forróra, majd lehúzod a tűzről és kicsit hűlni hagyod, hogy elmenjen a forrósága és utána lassan belecsúsztatod a rántani kész májat. Szinte egy-két perc mulva alányúlsz és megfordítod, majd lefeded, de nem kell teljesen. Pár perc elteltével úgy vedd le a fedőt, hogy ne csöpögjön bele a víz, ami a tetején összegyűlt, mert ez csapkod nagyon.
Szúrni soha nem szabad, mert akkor spriccel ki belőle a folyadék és a vér, emiatt csapkod.
Segít még az is, ha az olajba teszel egy kevés vajat még a kezdetén, ettől mindenféle sütés csapkodásmentessé válik. De só is jó az oljaba.
Lehet kapni a sütőedényre való nyeles szitaszerű fedőt, az valamelyest lefogja az olajat.
Én egyébként olyan edényben szoktam süni, ami mély (igy ellepi az olaj és nem kell megfordítani) és kiemelő szűrő van benne és ezt a szitaszűrőt teszem a tetejére.
(gazdaságtalan, mert az összes olajat kiöntöm, ugyanis vér sül ki bele)
Ha meg kevés olajba sütöd, akkor forgatni kell, és amikor a szűrőfedelet felemeled, akkor fröccsenhet.
Szóval ritkán szoktam sütni, de akkor az olajellepős formában:)
További ajánlott fórumok:
- Milyen ételeket tudunk kirántani?
- Előre megfőztem csirkecombokat, lefagyasztottam, ma kiengedném és szeretném kirántani. Érdemes vele próbálkozni?
- 4 hónapos kisfiam jobbra-balra csapkodja a fejét alvásnál. Normális ez?
- Készíthetjük a székelykáposztát csirkemájból v. csirkehusiból?
- Adhatok e a 7 honapos lányomnak csirkemájat, ha igen mennyit (heti szinten)?
- Oviban csapkodja társait 4 éves kislányom. Mitől lehet?