Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy lehet a csirkemáját ugy kirántani, hogy sütés közben az olajat ne csapkodja szép? fórum

Hogy lehet a csirkemáját ugy kirántani, hogy sütés közben az olajat ne csapkodja szép? (tudásbázis)


25. 298b15dfdd (válaszként erre: 24. - Gevi1931)
2012. aug. 29. 06:39
Kipróbálom,még nem sütöttem így!:)
2012. aug. 28. 22:40
A csirke májat először ahogy kiolvadt, lobogóforró vizbe beledobni, azonnal levenni a lángot, és utánna kissé száritani majd sózzuk, borsozzuk, sokkal jobban lehet panirozni és lehet sütni.
2009. dec. 21. 16:34
Tejbe aztatni a majat,bepanirozni,es fedo alatt sutni.Biztos nem frocsog majd.
2009. dec. 21. 16:26
Ha nem panírozod, akkor a szalvétával jól fel kell itatni róla a nedvességet. Ez a máj sütésének titka, ez vonatkozik a resztelt májra is...
2009. okt. 29. 15:43

Nagyon sok jó hozzászólást írtatok,de a megoldás nálam van.

Sokszor sütöttem már és egy titka van amit most megosztok veletek....önzetlenűl:)

Drágáim,konyhatündérek!!!

A varázsszó panír!

Ha jól van bepanírozva a máj,nincsaz az isten,hogy csapkodjon,hisz nem érintkezik az olajjal.

Ez arra is magyarázat,hogy az egyik kedves hozzászólónak egyszer csapkodott egyszer nem.

Valószínű hogyaz első estben véletlenűl jól bepanírozta.

Próbáljátok ki jó vastagon panírozni,estleg kétszer mint a sajtot!

Liszt,tojás,morzsa,tojás,morzsa.

Remélem segítettem és még az is megszereti a májat aki eddig e miatt nem szerette.

20. supin (válaszként erre: 19. - Kyrie)
2009. ápr. 17. 09:38
Ettől omlósabb,puhább.
19. kyrie (válaszként erre: 9. - Katinkaboszi)
2009. ápr. 17. 08:54
Miért kell a tej? Én sose szoktam, de ha úgy jobb, majd kipróbálom.
2008. dec. 14. 21:44
Szia!Én mindig mindenféle rántott husit,beleértve a májat is,takarék lángon sütök ki.Így biztos átsül(bár ez a máj esetében nem sok idő:)),és nem is fröcsköl.
2008. okt. 12. 23:58
csatlakozom az előző véleményhez.
16. ilus74
2008. szept. 25. 13:35
Jól fel kell itatni róla a vizet,és fedő alatt kell sütni,ennyi az egész!
15. 874eb11dfd (válaszként erre: 9. - Katinkaboszi)
2008. aug. 3. 16:25

úúúúú, én igy fogom csinálni :)

Imádom a rántott májat :)

2008. aug. 3. 16:05
fedő alatt közepes erősséggel..
13. potyek
2008. aug. 3. 16:03
Én tegnapelőtt sütöttem egy rakás rántott májat és mivel nagyon rég csináltam,úgy rákapott a családom,hogy tegnap is azt kellett készítenem.Az elsőnél semmi bajom nem volt,a rántott hússal,cukkinivel úgy kisült,hogy észre sem vettem.Tegnap viszont úgy csapkodott,hogy még a mennyezetről is csepegett az olaj,az ujjamat is megégette,a ruhám olajfoltjairól nem is beszélve!Az egész estémet elrontotta ez a sütés.Azóta azon gondolkodom,hogy a két sütés között mi volt a különbség????
12. 53cc09e608 (válaszként erre: 6. - Kitta73)
2008. márc. 19. 13:41
Nincs mit a fiam szakács ! :)) Tőle tanultam én is ! :)) A lényege ,hogy lassan süljön és ,ne legyen túl forró az olaj ! :))
2008. márc. 19. 06:57
Kisebbre vedd a lángot,és vigyázz,hogy ne legyen vizes a máj!
2008. márc. 18. 23:11

Én gyengéden kloffolom a májat, azóta nem csapkod.


Megijedt???

2008. márc. 18. 22:12

Először is, mint minden májat, így ezt is be kell tenni egy jó adag tejbe, magyarul, hogy ellepje, amikor megmosod és letisztítod. Ha legalább fél órát üdült a tejcsiben, akkor kiszeded, letörlöd papirtörlővel, besózod !!!, igen itt és nyersen, majd míg áll előkészülsz. megmelegíted az olajat, jó forróra, majd lehúzod a tűzről és kicsit hűlni hagyod, hogy elmenjen a forrósága és utána lassan belecsúsztatod a rántani kész májat. Szinte egy-két perc mulva alányúlsz és megfordítod, majd lefeded, de nem kell teljesen. Pár perc elteltével úgy vedd le a fedőt, hogy ne csöpögjön bele a víz, ami a tetején összegyűlt, mert ez csapkod nagyon.

Szúrni soha nem szabad, mert akkor spriccel ki belőle a folyadék és a vér, emiatt csapkod.

Segít még az is, ha az olajba teszel egy kevés vajat még a kezdetén, ettől mindenféle sütés csapkodásmentessé válik. De só is jó az oljaba.

2008. márc. 18. 18:17
Nálam volt már olyan máj rántás,hogy újra kellett festeni a konyhát.Utálom csinálni,de a család szereti.Én meg nem enném,húst sem nagyon eszek,de mikor rántom teljesen elmegy tőle a kedvem.
2008. márc. 18. 14:08
Én úgy szoktam, hogy előre megbökdösöm villával jó alaposan, de az a tapasztalatom, hogy néha akármit csinálsz vele köpköd. A múltkor a pulykamáj akkorát szólt, hogy fél napig takarítottam utána, még a falat is összeolajozta. Szerintem tehát nincs biztos tipp, de a sok olajos is jónak tűnik.
6. kitta73 (válaszként erre: 5. - 53cc09e608)
2008. márc. 16. 09:59
Tegnap kiprobáltam és sikerült,kisütöttem a májat fröccskölés nélkül.köszönöm:-)))
2008. márc. 14. 12:23
Ien és megtudom úgy sütni ...de lassan sütöm ,nem hevítem fel túlzottan az olajat .Nem teszek rá fedőt sem .. csak szitafedőt , esetleg ha egy véletlenül szét megy ..de ha fordítod csak alá nyújl ..ne bökjed meg a májat mert akkor szétmegy !
2008. márc. 14. 12:19
Én mindig fedőt teszek a serpenyőre.
2008. márc. 14. 09:51
Köszönöm van ilyen edényem,megprobálom.Nagyon utálom csinálni,de a család nagyon szereti.
2008. márc. 14. 09:47

Lehet kapni a sütőedényre való nyeles szitaszerű fedőt, az valamelyest lefogja az olajat.


Én egyébként olyan edényben szoktam süni, ami mély (igy ellepi az olaj és nem kell megfordítani) és kiemelő szűrő van benne és ezt a szitaszűrőt teszem a tetejére.


(gazdaságtalan, mert az összes olajat kiöntöm, ugyanis vér sül ki bele)


Ha meg kevés olajba sütöd, akkor forgatni kell, és amikor a szűrőfedelet felemeled, akkor fröccsenhet.


Szóval ritkán szoktam sütni, de akkor az olajellepős formában:)

2008. márc. 14. 09:39
Hogy lehet a csirkemáját ugy kirántani, hogy sütés közben az olajat ne csapkodja szép?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook