4 hónapos kisfiam jobbra-balra csapkodja a fejét alvásnál. Normális ez? (beszélgetős fórum)
Nyugodj meg, egyelőre biztosan nem lehet baja.
Látod, mennyi kicsi altatja így magát.
Ne ijedj meg ..sok gyerek csinál hasonló dolgokat...az én gyerekem pl. még ma is(7 hós)ha nehezen alszik el és már nagyon álmos nem csak a fejét hanem a kezét meg az egész testét "dobálja" pörög forog,amig el nem fárad és elalszik.
Álmában/félálmában is csinál hasonlót,de ez normális mert a motoros funkciók most alakulnak ki náluk és sokszor erre kelnek fel.
Látod...ha nem lenne normális dolog akkor a hordozóban és egyéb helyeken is csinálja..az ágyban van helye.Zolkám is pont igy van...
De ha nagyon álmos még kapargatni is szokta a kiságy szélét vagy a lepedőt..csomó nem tudatos dolog.
Nahh hossszú lettem..a lényeg ne ijedj meg.
Ha gond lenne akkor ébren is csinálná.
Részlet:65.oldal
a vizsgálatok szerint a ritmikus mozgások egy hónapos kor körül kezdődnek, és a 6. hónap táján a leggyakoribbak, majd fokozatossan csökkeni kezdnek.1 éves kor körül eltünnek a ha megmaradnak, -mentális zavarok - tünete lehet. ...
...ha ez csakis este fordul elő ,( ha például a gyermek csak akkor tud elaludni, ha fejét ide-oda lengeti) és a gyermek fejlődében és a szülő gyermek kapcsolatában semmi aggasztó jel nincs , aönmagában nem ad okot szülői pszichológiai beavatkozásra.
Szerencsések vagytok, hogy kinőtte.
Szerintem itt kezdődik a kényszermozgás. Annak meg sok oka lehet.
Ha betonon fekszik, nem túl szerencsés:)
Amúgy érdemes gyermekpszchicológust megkérdezni.
Hát... unokatesóm is csinálja. Már 5 éves, és még mindig. Engem is kiakaszt, elég ijesztő. "Ringatja magát"- mondják nagyszüleim... na persze, ez nem ringatás, ez már-már olyan mint egy roham... Szerintam lezsiibasztja, és könnyebben elalszik tőle... Ha belegondolsz, ettől valószínűleg bezsong a feje, és az elaltja...
Volt már pszichológusnál is, de teljesen normális. Csak kicsit túl van pörögve. :) Leszoktatni nem szoktatják, hogy ne érezze magát rosszul érte...
Sziasztok, lenne egy kérdésem. 4 hónapos kisfiam, mielőtt elalszik, illetve sokszor alvás közben is, amikor nem a mélyálom fázisában van, erősen csapkodja a fejét mindkét irányba. Valakinél volt hasonló? A lányom soha nem csinált ilyet és kicsit ijesztő. A doki azt mondta, kamerázzam le, de ugye nem túl egyszerű, mert általában nem megfelelőek a fényviszonyok ilyenkor. Mit lehet tenni, hogy ne csinálja? Ha valakinek csinálta, meddig csinálta? Nem minden alvásnál, pl babakocsiban, autóban (hordozóban) nem csinálja, de az ágyban, ha egyedül alszik el, szinte mindig. Most reggel is, amíg ott voltam, csinálta ezért fel is keltem mellőle, mert elaludtam vele szoptatás közben.
Segítsetek légyszi! Mi ez?
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek a kisfiamon!
- Miért nem tehetik az ovisok a takaró alá a kezüket a délutáni alvásnál?
- Tudja valaki hol lehet kapni olyan speciális párnát ami segít megelőzni az alvásnál kialakult ráncokat?
- Hogy lehet a csirkemáját ugy kirántani, hogy sütés közben az olajat ne csapkodja szép?
- Hotelben alvásnál mind a 2 vagy 3 személy adatait elkérik, vagy csak azt, aki foglalja?
- Oviban csapkodja társait 4 éves kislányom. Mitől lehet?