Mit szerettek a Karácsonyban? (beszélgetés)
Boldog karácsonyt!!..))
olyan boldog vagyok...este megyek az éjféli misére..)
legyen áldott a szenteste mindenkinek!!!
legyetek a szeretteitekkel..
Ünnepeld meg a karácsonyt a magad módja szerint, nekem pedig engedd meg, hogy én is a magam módja szerint ünnepeljem meg!
Charles Dickens
Majonézes-lilahagymás kukoricasaláta
Hozzávalók:
1 doboz morzsolt kukoricakonzerv
2 kis fej (nem csípős) lilahagyma
3-4 evőkanál majonéz
1-2 evőkanál tejföl
1-2 evőkanál száraz fehérbor
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
só
őrölt fehérbors
Elkészítés:
A kukoricakonzervet felbontom, leszűröm, a gyenge lilahagymákat felkarikázom. A majonézt elkeverem a tejföllel, a borral és az olívaolajjal, tetszés szerint sózom, borsozom.
Az így kapott öntetbe adom a lecsepegtetett kukoricát és a lilahagyma karikákat, egy keverőkanállal összeforgatom, fogyasztásig hagyom összeérni a hűtőben.
vagy lilahagyma lekvár is finom jó a pulykához is és a kacsához is
Karamellizált lilahagyma vagy lilahagymalekvár
Hozzávalók:
4-5 nagy fej lilahagyma
3-4 evőkanál méz
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olaj (jobb az olívaolaj)
1 dl vörösbor
só
bors
cukor
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, vékonyra karikázzuk, és gyűrűire szedjük. Magas falú serpenyőben a mézet világosbarnára karamellizáljuk, és a hagymát beleszórjuk. Addig kevergetjük, míg a hagyma kissé összeesik. Az ecetet, a bort és az olajat egy edényben összekeverjük, a hagymára öntjük, és erős tűzön 10 percig főzzük. Oda kell rá figyelni, mert könnyen odakaphat. Sóval, cukorral ízesítjük, csipetnyi borssal fűszerezzük. Hideg vagy frissen sültek mellé forrón kínáljuk.
azt megköszönöm, ha elküldöd.
A többieknek köszi a tippeket.
:)
Sajna a férjem nem nagyon van oda a zöldségekért, elég keveset szeret közülük...de igyekszem majd valami számára is érdemes salátát összedobni.
Szia,
nálunk is a krumpli a fő köret egész évben, ezért karácsonykor próbálok variálni. Bevallom őszintén, a férjem (krumpliimádó) nem igazán értékeli. De a gyerekek igen.
Tehát...ünnepi köret...vajas, petrezselymes zöldborsó... morzsás, tejfölös kelbimbó... karamellizált bébirépa...nyers káposztasaláta...kukorica...
Hű nekem még csak a hús főétel (gesztenyés pulyka) és a sütemény (citromos ricotta torta) a biztos, a többiről foglamam sincs.
Valamilyen köret ötlet a pulkya mellé, valaki?
már kigondoltam a menüt.
Leves: Sütőtök krémleves
Második: Kaszinó tojás, tormás sonkatekercs, majonézes krumpli fehér és lila hagymával, ( ez most új találmányom) baconos csirkemell torta és majd lesz egy kis rántott karfiol ( 25-26-án gondoltam rántott húst itthonra ha kell majd)
Sütik: Bejgli, méz- kókusz kocka, limes túrótorta, mézes puszedli. ja és sós csavart sós -szezámmagos
Semmi extra, rum kell bele, víz, illetve különböző fűszerek: fahéj, szegfűszeg, citromlé és persze cukor.
Nagyon finom.
Csajok!
Örülök Nektek!♥
Jó lesz ez, látom.:)
Még nem tudom, de azt igen, hogy a barinőmnél diós kifliket.
Még nem tudom, de ha kigondoltam, megosztom Veled.♥
Sok süti lesz, azt már most tudom. ;)
Mi grogot csináltunk tavaly, de idén puncs lesz.
Ilyenkor direkt vmi gagyi, vagy aranyos filmet is megnézünk, amit előzetesen hosszas megfontolás után kiválasztottunk.
Iden a Házibulira nosztalgiázunk.
Leginkább a hangulatát, bent meleg, kint hideg, együtt vagyunk stb.
Már várom.
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- NAGY FOGYÁS! 2011 karácsonyig lefogyunk!
- Mit szerettek a legjobban a karácsonyban?