Mit rontok el, hogy tömör a fánkom? (tudásbázis kérdés)
16. Ncilány
2012. febr. 11. 18:22
Huzatmentes helyet kell biztosítani. Mást mindent leírtatok. Alapanyagok azonos hőmérséklete...
15. c7a878c6b5
2012. febr. 11. 18:19
CSak ügyesen! Sok sikert hozzá!:))
14. 4c07880d46
2012. febr. 11. 18:19
Köszönöm mindenkinek, legközelebb jobban kidagasztom!
13. zebracsikó
2012. febr. 11. 18:16
hólyagosra kell dagasztani
szaggatás után is keleszteni
először fedő alatt majd anélkül sütni
12. c7a878c6b5
2012. febr. 11. 18:16
Én alaposan megdagasztom, kelesztem. Ha szépen megkelt, deszkán átgyúrom, kinyújtom, szaggatom.Olajat forrósítok, és sütöm. Amíg felmelegszik az olaj, megkel még egyszer. Amikor beleteszem az olajba, fontos, hogy jó meleg legyen, le kell fedni fedővel. Amikor megfordítjuk, már nem kell a fedő. A jó tészta magától is átfordul, legalábbis szokott:))
11. Lolita63
2012. febr. 11. 18:16
Lehet,hogy kicsit keményre hagyod.Én fakanállal le szoktam 3* is "verni".Látszik,hogy hólyagos,aztán mikor kiszaggatom akkor is pihentetem még egy kicsit.Mindig jól sikerül:)
10. 4c07880d46 (válaszként erre: 8. - Imo)
2012. febr. 11. 18:16
Igen!
9. 4c07880d46 (válaszként erre: 7. - Andi.nagy)
2012. febr. 11. 18:16
Igen! És úgy sütöm, ahogy meg van írva, mindent igyekszem úgy csinálni. Talán tényleg nem eléggé dolgozom ki.
8. Imo (válaszként erre: 5. - 4c07880d46)
2012. febr. 11. 18:15
amit kiszaggatsz, azt a felső részével kezded sütni és sütés közben lefeded a lábost?
7. andi.nagy
2012. febr. 11. 18:13
A szaggatás után is keleszted, ugye?
6. c7a878c6b5
2012. febr. 11. 18:11
Általában a keletlen vagy nem eléggé kidlgozott tészta szokott tömör lenni. Én kézzel dagasztom.
1kg finomliszt, 5-6 tojás, 5-10 dkg margarin, 1 élesztő, cukor, pici só, tej.Ez nekem bevált, finom:)És szalagos.
5. 4c07880d46
2012. febr. 11. 18:10
Igen, szépen megkel. "Fáradt", úgy érted, 2-szer kell megdagasztani?
4. Fáradt*
2012. febr. 11. 18:09
hideg a liszt,esetleg még rossz minőségű is.2x kell visszaverni!
3. andi.nagy
2012. febr. 11. 18:09
Meg szokott kelni rendesen?
2. 4c07880d46
2012. febr. 11. 18:09
Bármilyen receptet használok, bármennyire kidolgozom a tésztát, örökké tömör a fánk, amit sütök! Mit rontok el?
1. 4c07880d46
2012. febr. 11. 18:08
Mit rontok el, hogy tömör a fánkom?
További ajánlott fórumok:
- Mit rontok el? Nem kell meg a pogácsa, sem a lángos - Segítsetek.
- Mit rontok el a rizs főzésénél?
- Sosem sikerül a fánkom! Mit csinálok rosszul? Segítsetek nekem!
- Miért esik össze a tészta ha kiveszem a sütőből? Mit rontok el?
- Hogyan tudnék elaludni?Párszor nem ment a frontok miatt, azóta bennem van már este 8kor hogy megint nem fog sikerülni, éjfélig olvasgatok de
- Mit rontok el, hogy velem így viselkedik?