Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit rontok el, hogy tömör a fánkom? fórum

Mit rontok el, hogy tömör a fánkom? (tudásbázis kérdés)


2012. febr. 11. 18:22
Huzatmentes helyet kell biztosítani. Mást mindent leírtatok. Alapanyagok azonos hőmérséklete...
2012. febr. 11. 18:19
CSak ügyesen! Sok sikert hozzá!:))
2012. febr. 11. 18:19
Köszönöm mindenkinek, legközelebb jobban kidagasztom!
2012. febr. 11. 18:16

hólyagosra kell dagasztani

szaggatás után is keleszteni

először fedő alatt majd anélkül sütni

2012. febr. 11. 18:16
Én alaposan megdagasztom, kelesztem. Ha szépen megkelt, deszkán átgyúrom, kinyújtom, szaggatom.Olajat forrósítok, és sütöm. Amíg felmelegszik az olaj, megkel még egyszer. Amikor beleteszem az olajba, fontos, hogy jó meleg legyen, le kell fedni fedővel. Amikor megfordítjuk, már nem kell a fedő. A jó tészta magától is átfordul, legalábbis szokott:))
2012. febr. 11. 18:16
Lehet,hogy kicsit keményre hagyod.Én fakanállal le szoktam 3* is "verni".Látszik,hogy hólyagos,aztán mikor kiszaggatom akkor is pihentetem még egy kicsit.Mindig jól sikerül:)
10. 4c07880d46 (válaszként erre: 8. - Imo)
2012. febr. 11. 18:16
Igen!
9. 4c07880d46 (válaszként erre: 7. - Andi.nagy)
2012. febr. 11. 18:16
Igen! És úgy sütöm, ahogy meg van írva, mindent igyekszem úgy csinálni. Talán tényleg nem eléggé dolgozom ki.
8. Imo (válaszként erre: 5. - 4c07880d46)
2012. febr. 11. 18:15
amit kiszaggatsz, azt a felső részével kezded sütni és sütés közben lefeded a lábost?
2012. febr. 11. 18:13
A szaggatás után is keleszted, ugye?
2012. febr. 11. 18:11

Általában a keletlen vagy nem eléggé kidlgozott tészta szokott tömör lenni. Én kézzel dagasztom.

1kg finomliszt, 5-6 tojás, 5-10 dkg margarin, 1 élesztő, cukor, pici só, tej.Ez nekem bevált, finom:)És szalagos.

2012. febr. 11. 18:10
Igen, szépen megkel. "Fáradt", úgy érted, 2-szer kell megdagasztani?
2012. febr. 11. 18:09
hideg a liszt,esetleg még rossz minőségű is.2x kell visszaverni!
2012. febr. 11. 18:09
Meg szokott kelni rendesen?
2012. febr. 11. 18:09
Bármilyen receptet használok, bármennyire kidolgozom a tésztát, örökké tömör a fánk, amit sütök! Mit rontok el?
2012. febr. 11. 18:08
Mit rontok el, hogy tömör a fánkom?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook