Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sosem sikerül a fánkom! Mit csinálok rosszul? Segítsetek nekem! fórum

Sosem sikerül a fánkom! Mit csinálok rosszul? Segítsetek nekem! (tudásbázis)


1 2
44. Erika25 (válaszként erre: 41. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 23. 14:39
Köszi! Fel vagyok világosodva rumilag. :))
43. a7baea197d (válaszként erre: 41. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 20. 11:12
És a Stroh rum, ami 80% -os . :)
42. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 37. - Zebracsikó)
2009. jan. 19. 23:55
Akkor lesz szalagos a fánk ha jól van megkelve és megfelelő hőmérsékletű olajban van sütve a megkelt fánk kiemelkedik az olajból és ezért az átfordítás után is középen nem pirul meg.
41. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 40. - Erika25)
2009. jan. 19. 23:45
Az igazi rum cukornádból készül és fehér vagy sárgás színű, a piros színű rumok mind aromával készülnek, és ötféle ilyen aroma van attól függ az aroma íze hogy épp milyet kapsz. Az ún tea rum 40%-os a sütő is, van még a Casino rum ami 50%-os és a Portorico rum ami sötét vörösbarna és 60% az alkoholtartalma.
40. Erika25 (válaszként erre: 30. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 19. 23:23
Tényleg? Ezt nem is tudtam... De valahogy mégis jobb ízű a sütőrummal készült süti, mint az aromával készült. Azt hittem annak több köze van az igazi rumhoz.
39. dus (válaszként erre: 38. - A7baea197d)
2009. jan. 19. 22:11
Szívesen segítek máskor is! :)))
38. a7baea197d (válaszként erre: 36. - Dus)
2009. jan. 19. 19:22
Nagyon sokat segítettél, köszönöm! Mindenki örült, befalta a családom! :) Izgultam, hogy sikerüljön, és nagyon jó lett. Biztos, hogy kérek még segítséget tőled, ilyenkor, ha sikerélményem van, rámjön a sütögetés, és ki szeretnék próbálni olyat is amit eddig nem mertem. :) Előre megköszönöm, biztos fogok tanácsot, ötletet kérni. ;)
2009. jan. 19. 17:52

A Mindmegette.hu-n találtam ezt a friss cikket:

Mitől lesz szalagos a fánk? Fánksütés lépésről lépésre!



[link]

36. dus (válaszként erre: 35. - A7baea197d)
2009. jan. 19. 17:39

Gondoltam Rád mostanában! Hogy azóta próbálkoztál-e a fánk készítéssel?!

Nagyon örülök, hogy sikerült!

Ha bármi kérdésed lenne, írj nyugodtan! Nem hiúságból írom, de kelt tésztából profi vagyok! (A család imád mindent, ami kelt, sokat készítek ilyes fajta ételt! )

Örülök, hogy segíthettem! :)))))

2009. jan. 19. 17:34
DUS!!! Ma a recepted alapján megcsináltam a fánkom! :D Sikerült!!! Nagyon boldog vagyok! Köszi! :):):):
2009. jan. 16. 13:05
Én ugyanígy vagyok a lángossal.Sose sikerül jól.Pedig van kismillió recept.
33. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 32. - Mancikaxxx)
2009. jan. 16. 12:42
A kelesztésnek legalább annyira kell sikerülni.
2009. jan. 16. 10:25
A jó fánk titka:nagyon alaposan összedolgozni a hozzávalókat.Lehet géppel,de szerintem kézzel dagasztva finomabb.
2009. jan. 15. 22:11

Nekem ez a recept vált be:50 dkg liszt,2 kanál cukor,2 tojássárga,1 csomag szárított élesztő,3 dl tej,10 dkg vaj,pici só.

Az élesztőt felfuttatod pici tejbe, pici cukorral.3 dl tejet összemelegíted a vajjal,cukorral,tojássárgákkal.NE FORRALD!Kéz meleg legyen.A liszthez hozzáadjuk a megkelt élesztőt és fokozatosan hozzádolgozzuk a tojásos tejet.Kidolgozni és kelni hagyni.Én bármit készítek belőle fánkot, csigát, aranygaluskát.

30. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 27. - Erika25)
2009. jan. 15. 19:08
És a tearum meg a sütőrum meg a Casino meg a Portorikó rum is aromával készült egytől egyig. Azért nem érdemes sütött dolgot rummal csinálni mert az alkohol úgyis elpárolog és csak az aroma marad vissza.
2009. jan. 7. 12:43
Ma csináltam szalagos fánkot,és felraktam a receptjét!Nagyon finom lett!
28. Erika25 (válaszként erre: 25. - A7baea197d)
2009. jan. 6. 23:50
Igen, lehet, hogy úgy szólt az eredeti recept, hogy 25 dkg sima és 25 dkg rétes liszt. Tehát a kettő együtt 50 dkg lenne... majd kérdezd meg Anyukádat. Más baj nincs is azzal a recepttel. :)
27. Erika25 (válaszként erre: 26. - A7baea197d)
2009. jan. 6. 23:49
Hát az aroma az nem rum. Nincsenek meg azok a tulajdonságai, ami miatt használjuk a rumot a fánkhoz. Az csak egy mesterségesen előállított rumízű valami. :)
26. a7baea197d (válaszként erre: 23. - Erika25)
2009. jan. 6. 20:21
Köszi! Gondolom, minimális alkoholtartalma végett kell a sütőrum, ezért nem jó az aroma?
25. a7baea197d (válaszként erre: 24. - Smudlaagi54)
2009. jan. 6. 20:20
Igen, így próbáltam tegnap, de azt hiszem az összetevők arányával volt a baj :):):):
2009. jan. 6. 15:07
Amikor kiszaggatod a fánkot,még letakarva hagyd kelni kb 15-20 percig, a deszkán.Mindig a felső részével lefelé tedd az olajba.Az első felét fedő alatt süsd,a másikat már fedő nélkül.
2009. jan. 6. 14:43
A rumaroma nem jó, de a sütőrum az ugyanolyan jó, mint az igazi.
22. dus (válaszként erre: 20. - A7baea197d)
2009. jan. 5. 19:32
Oké! Várom a beszámolódat! :)))
21. a7baea197d (válaszként erre: 19. - 'szti)
2009. jan. 5. 19:25
Igen..:) Valószínű, hogy az volt a baj, kevés volt a liszt
20. a7baea197d (válaszként erre: 18. - Dus)
2009. jan. 5. 19:24
Nagyon aranyos vagy, köszönöm! És biztos, hogy élni fogok a segítségeddel! Megírom, hogy sikerült -e a fánk! :D
19. 'szti (válaszként erre: 17. - A7baea197d)
2009. jan. 5. 19:15

szerintem a te recepted 50 dkg liszttel lenne jó

és a rum sem árt, könnyít a tésztán

18. dus (válaszként erre: 17. - A7baea197d)
2009. jan. 5. 19:13
Szívesen! Nincs mit! Ha bármi kérdésed van, írj csak nyugodtan! :))
17. a7baea197d (válaszként erre: 15. - Dus)
2009. jan. 5. 19:08
Köszi!Azt gondoltam,sejtettem hogy amit csinálok, nem jó az arány, csak azt nem tudom, hogy a Mamikámnak miért sikerül? Lehet, hogy Ő rosszul írta le. Másra nemigen tudok gondolni. :)
16. a7baea197d (válaszként erre: 13. - Dus)
2009. jan. 5. 19:06
Remélem, sikerül..:) Köszönöm szépen.
15. dus (válaszként erre: 9. - Dus)
2009. jan. 5. 18:58
Ja, és ehhez az arányhoz 1 kiló liszt kell (+/- 10deka), ami legyen langyos( és a helyiség is, ahol dolgozol), mielőtt elkezdenél bármit is! (1 éjszaka a meleg konyhában)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook