Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süteménykrízis...valamit rosszul csinálok fórum

Süteménykrízis...valamit rosszul csinálok (beszélgetős fórum)


1 2 3
71. 298b15dfdd (válaszként erre: 70. - Moonlight13)
2012. szept. 30. 10:28
Azért csináltam én is a tortaformába,isteni lett!:)
70. moonlight13 (válaszként erre: 67. - 298b15dfdd)
2012. szept. 30. 10:15
Bocs, akkor ez a recept bevált? Ha igen, akkor én is kipróbálom! Ránézésre kevésnek találtam a lisztet! :)
69. moonlight13 (válaszként erre: 67. - 298b15dfdd)
2012. szept. 30. 10:09
Bocsi, most nézem, hogy nem Te vagy a fórum indítója, de Neked sem sikerült a süti?
68. moonlight13 (válaszként erre: 67. - 298b15dfdd)
2012. szept. 30. 10:06

Szerintem nem jók az arányok. Ez így volt írva a receptben?


Leírom az egyszerű muffin receptet, amit én tepsiben szoktam csinálni:

Egyik tálba:

3 tojás

20 dkg cukor

20 dkg margarin

vaniliáscukor


Másik tálba:

1/2 csomag sütőpor

20 dkg liszt


A két tálban lévőket először külön összekevered, (amiben a tojás van, kézimixerrel szoktam) majd a lisztes keveréket hozzákevered a másikhoz (azt már csak fakanállal).

Kivajazott, kilisztezett normál tepsibe teszed, rárakosgatsz pl. meggyet.

Hideg tepsibe szoktam tenni 40-45 percre, kb. 200 fokra, 40-45 perc alatt villanysütőben megsül.


Ha ez sem sikerül, rossz a sütőd!

Sok sikert!

67. 298b15dfdd (válaszként erre: 66. - Moonlight13)
2012. szept. 29. 13:54

20 dkg étcsoki

15 dkg vaj vagy Rama margarin

12 dkg liszt

25 dkg (aprószemű) barnacukor

2 csomag vaníliás cukor

csipetnyi só

3 tojás


Ezt a receptet sütöttem meg,a villanytűzhelyhez való tepsim van,de én nem abban sütöttem,hanem kerek tortaformában.

66. moonlight13 (válaszként erre: 64. - 298b15dfdd)
2012. szept. 29. 13:04
Mekkor a tepsid? Mennyi lisztet, cukrot teszel?
65. moonlight13 (válaszként erre: 64. - 298b15dfdd)
2012. szept. 29. 13:03
Én is külön szoktam tenni először a lisztet a sütőporral, a másik tálba a margarint, tojást, cukort, vaniliás cukort. Én fel sem verem a tojásokat, csak összekeverem külön-külön a két tálban lévő anyagot. A végén a cukros-tojásos-Rámás masszához öntöm a lisztet. A normál tepsibe 20-20 dkg kell a receptem szerint mindenből, a dupla, nagy sütő tepsijéhez kétszeresét teszem. Ebbe szoktm gyümölcsöt rakosgatni. A sütésnél hideg sütőbe teszem kb. 200 fokra. Nálam kb. 40-45 perc a sütésidő. Egyébként ez a muffin receptje, de én tepsibe teszem, ezért tettem gy kicsit több alapanyagot bele.
64. 298b15dfdd (válaszként erre: 62. - Moonlight13)
2012. szept. 29. 04:00

Tudod még arra is gondoltam, lehet,hogy nagy a tepsi és kevés a tészta.

Nem tudom,nekem az is fura volt,hogy a lisztet összekevered a cukorral és a tojásokkal .Én külön felvertem a tojásokat,a cukorral jó habosra és úgy tettem hozzá a lisztet. Kevésnek találtam a tésztát,ezért tortaformában sütöttem meg.Nem vagyok egy nagy sütögető,bontogatom a szárnyaimat:)

63. moonlight13 (válaszként erre: 52. - Globus)
2012. szept. 28. 20:17
én is mindent úgy sütök.
62. moonlight13 (válaszként erre: 10. - 298b15dfdd)
2012. szept. 28. 19:59
Én meg 200 fokon, és nagyon finom lesz! Akkor lehet, hogy tényleg az a gond ott, hogy kis lángon sül. És egyáltalán akkor mennyi ideig sül?
2012. szept. 26. 12:41
Nem lett kemény,de nagyon tömény nasi!:)
60. 298b15dfdd (válaszként erre: 1. - Lolita_88)
2012. szept. 26. 10:34
Most sütöm,kíváncsi vagyok,hogy sikerül-e?:)
59. 04d410066e (válaszként erre: 57. - Lolita_88)
2012. szept. 25. 12:00
Az enyém nem keményedik meg, csak melegen fincsibb.
58. 04d410066e (válaszként erre: 56. - Globus)
2012. szept. 25. 12:00
Igen, mikrózni szoktam én is.
57. lolita_88 (válaszként erre: 54. - Globus)
2012. szept. 24. 20:17
az enyémet forrón kell befalni,mert mire kihűl,addigra megkeményedik :)))
56. globus (válaszként erre: 55. - 04d410066e)
2012. szept. 24. 19:44
Ha készen van, kihűl, eszünk belőle, a maradékot mikrózni lehet? Hétvégén vendéglőben ettünk, azt melegen tálalták.
2012. szept. 24. 19:35
A brownienak mindegy, hogy hideg, vagy meleg a sütő, egyáltalán nem kényes, csak hideg sütőbe téve tovább kell sütni.
54. globus (válaszként erre: 52. - Globus)
2012. szept. 24. 18:41

De lehet, hogy ez valami más, ma ennek kapcsán több oldalon böngésztem. Nem kizárt, hogy összekeveredett az infó :)

Érdekelne még, hogy mi történik, ha kihűl ez a sütemény? Csak nem kell mind azonnal befalni?

53. 04d410066e (válaszként erre: 46. - Globus)
2012. szept. 24. 18:40
Én csináltam már fehérből, meg barnából is, és nem éreztem különbséget. :)
52. globus (válaszként erre: 51. - 74f8c12b8e)
2012. szept. 24. 18:39
Valaki írta, hogy hidegbe, és 200 fokra kapcsolja.
2012. szept. 24. 18:28
Nem tudom,jól figyeltem-e,de arról nem volt szó,hogy előmelegített sütőbe teszed-e,vagy még hidegbe.Én ezen buktáztam sokat régebben
50. lolita_88 (válaszként erre: 38. - 04d410066e)
2012. szept. 24. 17:59
ez tetszik :)))nyami.de egyenlőre nem álmodozom róla :D
49. globus (válaszként erre: 46. - Globus)
2012. szept. 24. 17:59
"au bain marie" lehet a kulcsszó, ezen áll, vagy bukik :D
48. lolita_88 (válaszként erre: 45. - 9f98008a3b)
2012. szept. 24. 17:58
mondjuk ha beáztatom,akkor nem lesz olyan fojtós :)))
47. 9f98008a3b (válaszként erre: 44. - Lolita_88)
2012. szept. 24. 17:57
Saját cukrászod lenne... :)
46. globus (válaszként erre: 38. - 04d410066e)
2012. szept. 24. 17:57
A barna cukor kötelező?
45. 9f98008a3b (válaszként erre: 39. - Ujlany)
2012. szept. 24. 17:57
És majd cserébe Rátok hagyja a házát.... :)
44. lolita_88 (válaszként erre: 41. - 9f98008a3b)
2012. szept. 24. 17:57
milyen jól keresnék vele :)
43. lolita_88 (válaszként erre: 39. - Ujlany)
2012. szept. 24. 17:56
:D:D:D
42. ujlany (válaszként erre: 37. - Lolita_88)
2012. szept. 24. 17:55
ez utobit a boltok hutopultjabol szoktam kiemelni:-))))
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook