Süteménykrízis...valamit rosszul csinálok (beszélgetős fórum)
Szerintem nem jók az arányok. Ez így volt írva a receptben?
Leírom az egyszerű muffin receptet, amit én tepsiben szoktam csinálni:
Egyik tálba:
3 tojás
20 dkg cukor
20 dkg margarin
vaniliáscukor
Másik tálba:
1/2 csomag sütőpor
20 dkg liszt
A két tálban lévőket először külön összekevered, (amiben a tojás van, kézimixerrel szoktam) majd a lisztes keveréket hozzákevered a másikhoz (azt már csak fakanállal).
Kivajazott, kilisztezett normál tepsibe teszed, rárakosgatsz pl. meggyet.
Hideg tepsibe szoktam tenni 40-45 percre, kb. 200 fokra, 40-45 perc alatt villanysütőben megsül.
Ha ez sem sikerül, rossz a sütőd!
Sok sikert!
20 dkg étcsoki
15 dkg vaj vagy Rama margarin
12 dkg liszt
25 dkg (aprószemű) barnacukor
2 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
3 tojás
Ezt a receptet sütöttem meg,a villanytűzhelyhez való tepsim van,de én nem abban sütöttem,hanem kerek tortaformában.
Tudod még arra is gondoltam, lehet,hogy nagy a tepsi és kevés a tészta.
Nem tudom,nekem az is fura volt,hogy a lisztet összekevered a cukorral és a tojásokkal .Én külön felvertem a tojásokat,a cukorral jó habosra és úgy tettem hozzá a lisztet. Kevésnek találtam a tésztát,ezért tortaformában sütöttem meg.Nem vagyok egy nagy sütögető,bontogatom a szárnyaimat:)
De lehet, hogy ez valami más, ma ennek kapcsán több oldalon böngésztem. Nem kizárt, hogy összekeveredett az infó :)
Érdekelne még, hogy mi történik, ha kihűl ez a sütemény? Csak nem kell mind azonnal befalni?
További ajánlott fórumok:
- Mit csinálok rosszul? Vagy tényleg megbuktam, mint anya?!
- Segítsetek Helga lányom hisztijét megszüntetnem!Én már mindent bevetettem!Mit csinálok rosszul?
- Mit csinálok rosszul?
- Vajon mit csinálok rosszul? Kire hallgassak? Akik tapasztaltak, és akiben bízom, vagy a gyermekorvosban?
- Mindenkinek ilyen nehéz az eleje vagy én csinálok rosszul valamit?
- 1 óra futás után a pulzusmérő órám szerint 3, 2g zsírt égettem. Ez reális? Én egy kicsit keveslem, lehet valamit rosszul csinálok?