1 óra futás után a pulzusmérő órám szerint 3, 2g zsírt égettem. Ez reális? Én egy kicsit keveslem, lehet valamit rosszul csinálok? (tudásbázis)
Nem fikáztam,csak véletlenül pont ez a munkám,lehet picit jobban értem a dolgom.
Amúgy én is futok,pulzusmérővel,ezért merészeltem írni.Nem tudtam,hogy csak hátsót nyalni lehet,őszinte véleményt írni nem...
Az sem mindegy, hogy hogyan futsz.
Ha kifulladsz mert nem kap a szervezeted elég oxigént, akkor nincs kellő mértékű zsírégetés.
Az állóképességed attól még javul, de a zsírbontás szempontjából nem hatékony.
ne vitatkozz velem, tökéletesen tisztában vagyok a biokémiai folyamatokkal!
a glikogén raktárak kb 20-25 perc alatt kiürülnek, utána nyúl optimális esetben a zsírokhoz.rosszabb esetben az izmot kezdi el bontani, pláne ha túl intenzív a mozgás...
és igen, 150-200g zsír elfogy!mivel az optimális heti fogyás fél és 1 kg között van. heti 6 edzéssel ez kijön, számolj kicsit, utána fikázz
Ekkora marhaságot rég hallottam...150-200 gramm???
Először a szervezet kiüríti az izmokban lévő glikogént,innen nyer energiát.Erre pontos adatot nehéz írni,hogy mennyi az annyi.Majd ezt követően nyúl a zsírraktárakhoz,amikor már innen nem nyer több energiát.
200 g zsír az 1800 kcal.1800kcal-t egy 60 kilós ember kb 3 órás tempós futással(11-12km/h)használ fel.
És ennek csak kb a fele zsír,a fentebb említett folyamatok miatt.
1kg zsír 9000 kalória...
ez alapján lehet számolni, pluszban azt is vedd utána, hogy mozgás után még egy ideig égeti a zsírt a szervezet.
úgyhogy ha tippelnem kellene normális, aerob jellegű 1 órás mozgás után olyan 150-200g körüli zsír ég el...
ranita ügyes voltál, de ez nem elég. holnap bizony újra kell futnod
valami ilyesmit? :D
További ajánlott fórumok:
- Miért nem sikerül a gyantázás, ha mindent az előirás szerint csinálok?
- Hol és milyen pulzusmérő órát érdemes venni? Tapasztalatok?
- Használt már valaki "one body" (Tescos) pulzusmérős órát? Megéri megvenni?
- Mi a véleményetek a pulzusmérő óráról?
- A vízipálmám leveleinek a végei sorra elszáradnak, szerintetek mit csinálok rosszul?
- 12 dpo -nál ha csinálok este tesztet szerintetek kimutatja a babát?