Mit lehet tenni, ha a párom olyan, mint az apám (akit gyűlölök)? (beszélgetés)
2016.majusaban irta, hogy szakitott vele. ;)
Bar regi topik, de hatha valakinek hasznos lehet, aki majd olvassa ezt a forumot:
Sokszor segit nekem a kovetkezo par mondat, de meg csak a vege jutott el igazan a tudatomig.
Draga Szuleim!
Koszonom neketek az eletem. Koszonok mindent amit kaptam es azt is amit nem kaptam meg, pedig azt hittem, hogy nekem az jar.
Most megyek, megkeresem magamnak ezeket a vilagban es kihozom magambol a legjobbat.
(Bert Hellinger, aki a csaladallitast "feltalalta")
A szuleinktol azt kaptuk, amit ok akkor a legjobbnak lattak. Tobbet nem tudtak volna. Valoszinu o/ok is azt adtak amit kaptak, mert nem tudtak, hogy lehet ezt maskepp is.
Hasonlo cipoben jarok, tobbek kozott ez is az egyik oka annak, hogy vege lett egy 5 eves kapcsolatomnak.
4.depresszios periodusomban vagyok jelenleg es elotte sosem voltam ilyen depresszios, szorongos. Anyamtol azt lattam, hogy nem szall ki egy olyan hazassagbol, ahol megalazzak, megverik es lealacsonyitjak.
Vannak bizonyos elemek, amikben parom hasonlit apamra, megutni hala az egnek sosem utott meg.
Mind a kettejuknel az elfolytasokbol es a rossz peldakbol erednek a "hibaik".
Eddig is sejtettem, hogy apam haragja es duhe nem az anyam es 2 gyereke ellen szolt. Viszont 2 hete egy csaladallitas alkalmaval valoban igazsagot nyert a sejtesem.
(Sokan tul ezoterikusnak es spiritualisnak tarthatjak a csaladallitast. Nagyon szkeptikus voltam vele en is, de amit a sajat szememmel tapasztaltam az teljes mertekben meggyozott.)
Gondoltam megosztom eme par sort, mert ha mas is jar ilyen cipoben es olvassa ezt a topicot, akkor hatha segitseg lehet neki. ;)
A minta,amit otthonról hoztál.
Szakíts.
Ennyi.
Akinek az apja pl. alkoholista, a társa is az lesz.
Akinek az anyja gyûlöli a szexualitást, ônmagának is problémája van azzal.
Így mûködik a tudatalatti.
Önmagadnak nem vagy elég jó.
Ha neked panaszkodnak az tetszik??
Változtasd meg magad,ne a másikkal foglalkozz.
Többen javasolták, hogy először zárd le magadban a múltat, old fel a feloldhatatlannak tűnő kérdéseket és csak azután akarj jó párkapcsolatot.
A Mérgező szülőket olvasod? Ha nem, akkor azt olvasd el! A gyűlölet, a harag a legjobban visszafelé, tehát rád hat, ezért veszélyes, nem tudsz tőle előrelépni.
Ez az a pillanat, amikor ideje lenne a saját lábadra állni, felépíteni egy ép személyiséget és utána választani kapcsolatot.
Ép, boldog párkapcsolata csak ép, boldog személyiségnek lehet.
Biztos nem véletlenül használta pont ezt a szót.
Igen, lehet gyűlölni, sok bántalmazó szülő van, akik kivívják és meg is érdemlik.
Hát, először is, ez a gondolat - hogy nem vagy elég jó - a tiéd. Tehát neked magadban kell feloldanod.
Másodsorban, míg fel nem dolgozod és el nem fogadod a szülőktől, főleg az ellenkező nemű szülőtől elszenvedett sérelmeket, addig mindig olyan partnert és egyéb helyzeteket vonzasz be, ahol ugyanazt kapod, éled meg.
Ha sz@r volt a gyerekkorod, azt fel kell dolgozni, máskülönben nem lesz jó párkapcsolatod.
Ha az apádat gyűlölöd és a párod olyan mint az apád, akkor már meg is van a válasz. Tudod te is.
Miért vagy még vele?
Úgy akarod leélni az életedet, hogy őt is megutálod?
Felesleges időhúzás, lépj.
Sok sikert.
Szerinted minden pasi ugyanolyan, vagy van Szőkeherceg is? Kyra16, 2007-10-07 14:12
mindegyik ugyanolyan [21] Csík [Lista]
van Szőkeherceg [179] Csík [Lista]
mindegyik ugyanolyan és nincs Szőkeherceg sem :P [172] Csík [Lista]
Ezt a szavazást kihagyom! [55] - [Lista]
Szavazatok száma: 372
-----
Ha számodra nem ő a Szőkeherceg akkor nincs min gondolkozni...
egy bizonyos mértékig jó, ha az ember meg akar felelni a másiknak, de aztán már zavaró, sőt gyűlöletkeltő is lehet!
Ha idegesíted, akkor túllépted az egészséges határt, vagy alapból lobbanékony.
Tökéletes partner nincs, olyan van, aki hajlandó a kompromisszumokra, aki megbocsátja a butaságaidat, és cserébe képes vagy te magad is megbocsátani!!!
Ha nem tudsz valakit elfogadni tokkal-vonóval úgy, ahogy van, jobb, ha lépsz tovább.
Itt írta valaki: "Ne gyártsatok magatoknak poklokat."
Szia! A nevelés természetesen befolyásol gyermekkorban, valószínű hagynak bennünk nyomokat is, de aki erős és akar is, az nem néz vissza, hanem kialakítja a saját életét, nem nyafog a múlton, mert azt már meg nem történté tenni nem lehet. Előre kell nézni és építeni a jelent és a jövőt, ahogy nekünk jobb.
A pároddal meg szakíts, ha zavar. Ezen is csak Te tudsz segíteni, keress olyat, aki megfelel.
Sok sikert hozzá!
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni a körömgomba ellen?
- Mit lehet tenni, ha a 8 éve meglévő párom nagyon szerelmes még mindig belém, de én már "csak" szeretem.Kihűlt ami volt.
- Nem fürdik a párom! Mit lehetne tenni?
- Párom kedvenc pulcsiját a napon szárítottam, és egy része megfakult, mit lehet tenni?
- Mit lehet tenni, ha a párom Rubik Ernőt szeretné díszvendégnek az esküvőnkre én pedig nem?
- Segítség! Mit lehetne tenni a párom kisfiával?