Mit kellene tennem vagy nem tennem? (beszélgetés)
na, ezek szerint, nem én nézem nagyítóval a dolgokat, tehát, a hiba nem az én készülékemben van...... (pedig van, aki szerint igen, és én tulzom el)
Ugyan ez az én észrevételem is az általa leírtak alapján.....
te kérdezted,mit szólnék..én meg leírtam,h mit tennék.
mivel iylen helyzetben még nem voltam,ezt csak feltételezem magamról,a többi eddigi tettem alapján.
Nem vagyok mai csirke,volt már egy s más,amit meg kellett tenni,hiába volt kellemetlen,vagy kínos.
Az,h kije,v kije nem a pasi,meg kéne beszélnie a lányával(és nem azt mondani,h barát,mert annak nem küldünk pucérfotót),hogy a gyerek ne gondoljon rosszabbra,mint ami van.szerintem
Mit kellene tenned vagy nem? Semmit!
Felejtsd el,nem a te dolgod.
heló.... az, h leveleznek, és képeket küldözgetnek 1másnak, nem azt jelenti, h a szeretője.....
Amúgy más szituáció is lehetséges, amibe a gyerekedtől nem ilyen hozzáállást vársz....
De látom, h te is feltételes módban beszélsz egy esetleges hasonló szituról a saját részedről..... hát azt hiszem, így a legkönnyebb arról nyilatkozni, h mit tennél, mi lenne, ha...... Sztem ezt kár erőltetni....
Tudod, nagyanyám mindig azt mondta, amikor gyerekként válogattam, h majd a xart is megennéd, ha éheznél, és mindig a II. világháborúban, általa átéltekre utalt. Persze én mindig azt mondtam gyerekként, h én ugyan nem, soha! Nyilván felnőttként kissé másként gondolom..... És szerencsére még nem kellett átélnem ahhoz, h változzon a hozzáállásom....
én nem hoznám iylen helyzetbe a gyerekemet,hogy falazni a kelljen nekem,meg a titkos szeretőmnek.
Ha rájönne agyerek,hogy titkos dolgokat művelek,én kiteríteném a kártyáimat,mert fontosabb az én kényelmemnél az,hogy ő normális példát lásson maga előtt:vagyis ne kelljen hazudnia(vagy hallgatnia) tovább miattam,az apjának
Nőként talán ezt mondanám neked:
Mielőtt elítélsz, vedd fel a cipőmet és járd végig az utamat! Járd végig a múltamat, érezd a könnyeimet, éld át a fájdalmaimat, az örömömet. . . Tedd meg a lépéseket, amelyeket én megtettem és botladozz meg minden kövön, amelyen én megbotlottam. . . S mindegyik botlás után állj fel és menj tovább, úgy ahogy . . . tovább » . . . tovább » én tettem! Csakis ezek után ítélkezhetsz rólam, felettem! Akkor mondhatod, hogy ismersz!!!
Idővel így vagy úgy, de úgyis meg fogja tudni.
Rám nem haragudna apa, konkrétan én vagyok a mindene. :) Azt meg úgy sem fogja tudni, hogy én tudtam erről az egészről.
16 éves!Úgyis azt teszi,amit akar...
Majd tanul a saját hibájából!Fájdalmas lesz,de ezt hiába mondod meg neki előre!
Nekem is van egy 16 éves lányom.Igaz,mi jó kapcsolatban vagyunk.
Vagy menjen el bentlakásos kollégiumba...
Hátha addig a szülők megoldják az ellaposodott házasságot, mert gondolom, nem a tenger partján napoznak hónapokon át.
Nem azt mondtam, hogy apa is veszekszik rendesen, mert ez nem így van.
Apa olyankor hallgat, mintsem hogy ő is elkezdjen ordítozni állat módjára, ahogyan anyám csinálja.
Úgy látom , mi érett gondolkodású felnőtt emberek mondhatunk neki bármit , mert ő a fejébe vett valamit ! Csak azt tudnám ha nem fogadja el a jó szándékot és a felnőttek véleményét akkor miért kérdezi meg hogy mit tegyen vagy mit ne ? Hmm ...:)
Még egy mondat hozzád Yellow girl ..hidd el, hogy nem véletlenül intettünk arra, hogy ne szólj a dolgukba ..:)
Én búcsúzom , te pedig aludj arra kettőt amik itt elhangzottak :)
Gondolkodj el rajta...
Az ókori Görögországban Szókratészt nagy becsben tartották tudása miatt. Egy nap egy ismerősével futott össze az utcán, aki azt mondta:
- Szókratész, akarod tudni, hogy mit hallottam a legjobb barátodról?
- Várj egy pillanatot! - válaszolt Szókratész.
- Mielőtt bármit mondanál, szeretném, ha megfelelnél három kérdésre. Ezt hívják a tripla szűrőnek. Az első szűrő az Igazság. Teljesen megbizonyosodtál arról, hogy amit mondani akarsz, igaz?
- Nem - Válaszolta az ember. - Éppenséggel csak hallottam róla. . .
- Rendben, szóval nem igazán vagy biztos benne, hogy igaz-e vagy nem. Most próbáljuk meg a második szűrőt, a Jóság szűrőjét: az, amit mondani akarsz a barátomról, valami jó dolog?
- Nem, épp ellenkezőleg. . .
- Szóval - folytatta Szókratész - valami rosszat akarsz mondani róla, de nem vagy benne biztos, hogy igaz.
- Semmi baj, a harmadik szűrő még vissza van: a Hasznosság.
Amit mondani akarsz a barátomról, az hasznos lesz nekem?
- Nem igazán.
- Nos - vonta le a következtetést Szókratész - ha mondani akarsz nekem valamit, ami nem igaz, nem jó és nem is hasznos, miért mondanád el egyáltalán?
laknak elvált emberek együtt is,kulturáltan,ha muszáj,és nem nézik hülyének a másikat,hanem mind2 éli a saját életét:nem a legkényelmesebb,de legalább nem hazugságban élnek.
..nem úgy nézem,mintha ezt az anyut nagyon érdekelné,ha lányának mire van szüksége
!! leírta Yellow,hogy kutakodás nélkül is látta,h mit csinál az anyja.
Szerintem egy iylen e család rosszabb,mint a csonka. A gyereknek hallgatni kell a veszekedést,és pluszban falazni az anyja hazugságához,ami őt,a gyereket is felháborítja.
És az NEKED jó lenne?
Senki sem hibátlan.Te sem.A szeretet azt jelenti,hogy valakit a hibáival együtt elfogadunk.
Fogadd el így anyukádat is.Ne ítélkezz!
Nem tudhatod miért teszi.Ha mindenáron tudni akarod,akkor kérdezd meg őt,amikor csak ketten vagytok.
Lakás apué maradna, anya pénzt kapna belőle.
Anya menne a szüleihez, esetleg a pasijához, vagy barátnőjéhez. (aki szintén falaz neki)
Anyunak eddig se volt sok ideje a gyerekére, mert 2 kezemen megtudnám számolni mennyit foglalkozott velem az elmúlt években.
További ajánlott fórumok:
- Reménytelenül szeretek egy papot. Mit kellene tennem?
- Mit kellene tennem?
- Szerintetek mit kellene tennem, ha a Providentnél nem csökken a tartozásom rendes törlesztés mellett sem?
- Meg vagyok ijedve...Most mit kellene tennem?
- Mit tudok, vagy mit kellene tennem?
- Szerintetek diétával és biciklizéssel le tudok adni pár kg-t, vagy mást is kellene tennem?