Mit jelent a kézbesítési vélelem? (beszélgetés)
Mikor nem vetted át a tértivevényes levelet és visszament a tértivevény a feladóhoz, akkor a feladó kezdeményezte a jegyzőnél a kézbesítés vélelmezését.
Gyakorlatilag úgy tekintik a továbbiakban a levél tartalmát, mintha arról időben értesültél volna.
Tehát, ha most valamiről lemaradtál, senkit nem okolhatsz miatta, mert a feladó mindent elkövetett, hogy tájékoztasson.
Teljesen mindegy, átveszed vagy nem veszed át az értesítést, teljesen mindegy, hogy esetleg valami ügyben határozat születik és te az ellen tiltakozni szeretnél azon az alapon, hogy nem kaptál értesítést: ennek a kifogásnak már lőttek.
Vagyis a jog úgy veszi, hogy ez az értesítő már eljutott hozzád, akár átvetted, akár nem!
Nem jelentem meg a hagyatéki tárgyaláson. Nem mentem el az értesítővel a postára, és nem vettem át azt, amit a közjegyzőtől kaptam (Hagyatéki tárgyalással kapcsolatos dolog), de megkaptam azt, amit a közjegyző küldött (ez már a második hivatalos papír volt). Az egyik papír hátoldalán ez állt:TÁJÉKOZTATÓ KÉZBESÍTÉSI VÉLELEM
BEÁLLTÁRÓL (A Polgári Perrendtartás Szabályai) és pontokba volt szedve, hogy mik azok. Még nem voltam ilyen helyzetben. Ez nagy gond?