Mit gondoltok arról hogy 5napról 3napra csökkent a szülés utáni kórházban tartózkodás?Szerintetek jó vagy rossz? (beszélgetés)
Londonban szültem, mert itt élünk. Itt aznap haza engednek: persze ha este nyolckor szül valaki, akkor másnap reggel. Szülés előtt azt gondoltam, ez borzasztó. Visszagondolva viszont jó. Sokkal kellemesebb otthon, mint a kórházban, ahol millió ember és pihenni sem lehet nyugodtan.
Ez mióta van így!? Én 20 hónapja szültem Baján (spontán, minden probléma nélkül), de ott 5 nap után engedtek csak el, pedig már másnap mentem volna... :)
Én kedden szültem pénteken kezdődött a fejfájás, de simán elviselhető volt. Nekem annó a térműtétemnél csaeszték el, ahgy kihoztak a műtőből a növérek felültettk, nem kívánom senkinek. 3 napig hánytam a fájdalomtól és sírtam, pedig jól bírom a fájdalmat egyébként.
Pár napig, de egyre jobb lett...írok privit...
Remélem, nekem most se lesz, nem akarom tudni milyen ez a fejfájás. :S
Nem is lehet elmulasztani? és meddig tartott?
Pénteken volt a császár, hétfőn jött a fejfájás, nem kívánom senkinek...De ettől függetlenül hazamentünk.:S
Igen, a dokim is mesélt ilyet, hogy az egyik páciensénél benéztek valamit a nővérek és felkeltették 6 óra után :S Nem áldja a nevüket az anyuka, az biztos, állítólag nagyon rosszul volt miatta.
Az volt. Spinális fejfájás stb...
Én vasárnap éjjel szűltem,és kedd reggel otton is voltam:-)))
Igen ezért jobb az eda. 6 óra múlva már fel lehet kelni.
Nem a császár miatt nem lehet felkelni, hanem az érzéstelenítés miatt.
Durva, hogy ennyien vagytok, akik szültek és nem is tudják, hogy pontosan mi történt velük vagy mi miért történik.
Pesten 3 nap a császárosoknak is ! Én a Margitba szültem császárral és kiengedtek 3 nap után, péntek este szültem és vasárnap este már otthon voltunk! Műtét után pedig 6 óra múlva már zuhanyoztam és saját lábon mentem át az újszülött osztályra !!!
Bár nagyon utálok kórházban lenni, de ki szeret?
Nem kockáztatnám sem a babám, sem a saját egészségemet azzal, hogy otthon szüljek, nekem ez a meglátásom. Azt a pár napot csak ki lehet bírni ...
Én is császáros voltak majd 6 hónapja a csajszimmal, nálunk 24óra fekvés van utána, szinte mozdulatlanul és 7 nap a kórház.
az az epidurális érzéstelenítés.
Hat óra után felkelhettem, zuhanyoztam...
Nekem is ezt mondta a doki, mármint , hgoy nem mindegy milyen érzéstelenítőt adnak a kismamának, mert spinálisnál, ahogy te is írod 24 óráig a fejedet sem emelheted fel.
Annak idején vakbélműtétnél is ilyet kaptam, és akkor sem lehetett felkelni és fejet felemelni 24 órán keresztül.
Orosházán úgy tudom 4-5 nap, én három hét múlva szülök, a védőnőm annnyit mondott csak erről, hogy ha minden rendben a babával és a kismamának is meg volt az első széklete és vele is minden rendben akkor mehetnek haza.
A spinális érzéstelenítést követően 24 órán át a fejedet sem emelheted fel. Nemhogy fölkelj.
Eddig is 72 óra volt, csak császárosoknak több.
Hát engem nem rázott meg. Pedig nagyon nehezen szúrtak meg a gerincem, majdnem egy óráig tartott amíg megszúrtak, el is ájultam közben egy pillanatra egy 45ös talpnyi lilafolt volt a hátamon után, de ez nem zavart abban hogy felkeljek. A seb fájdogált, de kibírható.
Nekem elsősorban keresztben van a baba. Két hete még farfekvéses volt, de azóta amióta keresztben van, olyan mintha egy nagyobb válfa lenne a hasamban:)
Alul lapos fent meg púpos.:)
Egyébként ha nem fordul be, akkor tuti a császár? Nekem megengednék a simát, ha nem lett volna már egy császár. Tehát nekem nem önmagában a farfekvés miatt esélyes a császár.
:DD
Nálunk "csak" alig bírták megállítani a rota-vírust, szerintem ez lehet az ok. Én nem bánom, hogy így van, ne is jöjjenek be 15-en kiabálni, ugyebár... :)
egyébként nálunk is; ezzel kötik a látogatót a látogatási idő betartásához, hogy meghatározták, hogy naponta mettől meddig van "real-babamozi"... amúgy meg minek is szédölögnének ott a látogatók; a gyerek vonzza a közönséget :)
Nálunk a babát csak üvegen keresztül nézheti meg a látogató.
Kórháza válogatja; nálunk meg van határozva, hogy egy nap mettől meddig van a látogatás. Főleg hogy vannak 6ágyas kórtermek is és azért a szülészet mégis csak "intim" dolog, pl ne mászkáljon egy éppen a szoptatást tanuló anya körül 8 idegen pasi. És a látogatók intelligensebbje nem is megy be a kórterembe pont ezek okán, valamint hogy a "friss" anyák pihenni is tudjanak.
Hát még reménykedem, hogy befordul.
Én ezt sem értem, hgoy a látogatókat miért engedik be a szobákba. Ez fertőzésveszély mind az anyákra mind a kicsikre nézve.
További ajánlott fórumok: