Mit gondoltok a mai világrol? (beszélgetés)
Tők érdekes ez a gondolatsor.
Ha visszafelé gondolkodnál ,akkor nem lenne semmi gondod.
Ha nem néznéd a tévét,nem tudnál pl a catrina hurrikánról,ha nem olvasnál újságot ,akkor nem tudnál a magyarországi hírekről,ha nem hallgatnád meg a szomszédasszonyodat sem ,akkor azt sem tudnád ,hogy a Józsi félre kefél.
Végkifejlet:
A te világod,a tiéd.Olyan amit gondolsz róla.
Egészen szimpatikus ez a mai világunk.
mondjuk az nem tetszik benne, hogy arra akarnak a "gazdagok" rávenni,hogy minél többet vegyünk fogyasszunk, mert ez szerintem rányomja a bélyegét az emberi kapcsolatokra is. Szóval amikor az emberek gyorsan feladják a kapcsolataikat egy újabb, csillogóbb kedvéért az azért kiábrándító. Viszont ha ezt sikerül elkerülni és ráébrednek az igazi értékekre, akkor szerethetőek az embertársaim:)
Szegény bolygónkat sajnálom, de szerintem megoldja....
Mennem kell, de én másra gondoltam.
Ebben egyetértek.
persze biztos van olyan is. De akkor benne ezek a tulajdonsagok meg is voltak, es most jobban felszinre jottek.Masreszrol pedig ez csak a tunet, az emberek a maganyossagba menekulnek, mert... es itt johetne egy csomo dolog,pl tarsadalmi elvarasok, legyel szep, legyel sovany stb.
Megjegyzem kulon hangsulyoztam, hogy engem nem a targyak hatnak meg annyira, hanem az emberi agykapacitas, ami minderre kepes.
A dolgokat tudni kell jol hasznalni.
ok, lehet, hogy naiv vagyok, de szerintem az emberi ertek valahogy allando.
En szerintem barhova megy (vagy ment volna regen) az ember, az igazi alapertekek megvannak.
A csalad egysege (nem papirfuggo!), a baratok fontossaga stb.
Csak a mikent valtozik szerintem, es nem feltetlenul rossz iranyba.
Én pont ezeknek nem örülök.
Az emberi érték?
Itt beszélgetünk..., Én is...
En is azt gondolom, hogy ha valakinek a vilaggal van baja, annak magaval van baja. Es ez nem baj, mert igy csak a sajat kis eleten kell valtoztatni, megis megszepul az egesz vilag.
Szerintem minden kornak megvoltak a szepsegei es szornyusegei. Amiert nekem ez a kor nagyon tetszik az az iszonyatos sebessegu tudomanyos es technikai fejlodes ami zajlik (aminek persze megvannak a hatulutoi is)
A vilag olyan leptekkel halad, hogy mar egy egyszeru halandonak is nehez lepest tartani vele.
Mobil telefon, blackburry, Smartphone/Iphone. (nem emlitve skype es hasonlok)
Videofelvevo, dvd, blu ray, stb.
Intelligens mosogepek, robotporszivok.
Es nem maga a termek a lenyeg, hanem valoban a bennuk levo intelligancia, ami vegulis tolunk szarmazik.
Sokszor bele sem gondolunk mennyire hozzajarulunk mi is a vilag fejlodesehez. Szamitogepes rendszereket, interfeszeket feljesztunk, karbantartunk, hasznalunk.
Es persze nem utoljara hagyva az internetet. Minden elerheto, iszonyat mennyisegu tudast lehet felhalmozni, kenyelmesen, akar otthon a meleg szobaban.
En szemely szerint orulok, hogy mindennek reszese vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Mit gondoltok a muszlim nőkröl?
- Mit gondoltok azokról akiket férjük, párjuk szeretőjük tart el?
- Mit gondoltok szülőként arról a tanítónéniről, akinek az alkarján tetoválás(ok) van(nak)?
- A gyerekkori elhanyagolás hatásai, mit gondoltok erről?
- Komoly kérdés. Mit gondoltok ezekről a párbeszédekről? (szeretet)