Mit eszik a mai szegény ember? (beszélgetős fórum)
Ez eszembe sem jutott: kerti parti keretében sültkrumpli. JÓ!!!
Na és? Van víz. :)
A mennyiséget rátok bízom. :-)
A zsömle kalapját levágni, a zsömi belét kiszedni darálthúsal tojással fűszerekkel hagymával összedolgozni. lábosba pici vajon, olajon összeforgatni. A zsöm9be vissza tölteni sajtot reszelni a tetjére kalap rá & mehet a sütőbe.
A tölteléket lehet variálni bármit lehet bele tenni. Paprika darabokat paradicsomot vagy akár túrós is lehet a töltelék. (túró cukor toji reszelt citromhéj)
Jó étvágyat!!!!!!!
Szerencsére nem kell ételen spórolnom,de a vicces mégis az,hogy én ezeket az olcsó,egyszerű ételeket nagyon szeretem.
Mindig is imádtam a krumplit,a nagymamám mondta nekem mindig kicsi koromban,hogy ideális parasztlány lettem volna,mert ugye a szegények szinte csak krumplit ettek:))
Szeretem én a minőségi,"drágább" ételeket,a csirkemellet,a lazacot,a párolt zöldségeket,az igazi étcsokoládét,de az az igazság,hogy egy jó paprikás krumpli tejfölös uborka salátával ma is legjobb amit el tudok képzelni:)))
És persze a jó öreg héjában főtt krumpli,vajjal,sajttal, esetleg szalonnával:P
Az én spórolós kajáim:
-Olcsó párizsi felkockázva,olajon megpirítva(lehet virsli is karikázva),borssal,bazsalikommal,oregánóval fűszerezett paradicsomszósszal vagy tejfölös-sűrítettparis szóssszal össszekutyulva és főtt tésztára ráöntve;
-Spenót(néhány boltban lehet kapni nagyon olcsóért fagyasztottat)csirkemájjal(a fagyasztott csirkemáj szintén olcsó) -----> EZT IMÁDOM! :)
Ezt a 2 dolgot fel szoktam tankolni mert mindkettőből lehet olcsó és finom dolgokat készíteni,én pl szoktam csinálni spenótfasírtot,és a rántott csirkemáj is finom.
-Töltött bundáskenyér,a két szelet kenyér közé kenőmájast kenek(ha van sajt az is mehet bele),összerakom szendvicsnek és igy áztatom a tojásba,nagyon laktató.
-Hagymás-szalonnás nokedli:olajon felkockázott hagymát és olcsó kenyérszalonnát megpirítani,és beleforgatni a kiszaggatott nokedlit,salátával tök jó.
-És a kedvencem: Krumpligombóc,leöntve fűszerezett vagy sima tejföllel,maradék káposztából párolt káposzta mellé.Imádom!
De ha van otthon feltankolva liszt,tészta,rizs,hagyma,krumpli,tojás,fagyasztott pipifasírt,akkor éhezni már nem kell.
Én szoktam csinálni morzsás tésztát, olajon vagy vajon pirítok morzsát, mint a nudlira vagy szilvás gombócra, és lekvárral esszük. Nagyon szeretjük! Sőt a múltkor maradt nokedli vasárnapról, és azt forgattam morzsába, az is fincsi volt:-)Porcukorral és lekvárral!
Joghurtos fánk - olcsó és finom!
Aztán szoktam még csinálni sült hagymát tésztával vagy rizzsel, hihetetlen de nagyon szeretjük! És nem mindig spórolás miatt, hanem mert van, amikor az ilyen "gagyi" kajákat kívánjuk meg :-)
A rizskoch is viszonylag olcsó, és laktató is. Sőt finom...
További ajánlott fórumok:
- Borzasztó, hogy milyen sok szegény ember van! Néha nagyon...
- Miért nézik le a szegényebb embert még a rokonai is?
- Rengeteg szegény ember van
- Te hogy segitesz szegényebb ember társaídon?
- Szerintetek, mennyire látszik ránézésre az embereken, hogy szegényebb vagy gazdagabb családból származnak?
- Szegény embert az ág is húzza... Matolcsy-csomag