Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit eszik a mai szegény ember? fórum

Mit eszik a mai szegény ember? (beszélgetés)


1 2 3 4 5
138. c130f7eb3b (válaszként erre: 137. - Syria)
2011. máj. 23. 07:22
Ez igaz! De ha az embert sarokba szorítják, jóval többre képes, mint gondolná... De miért kell nekünk a sarokba állnunk?! :(((
137. syria (válaszként erre: 136. - C130f7eb3b)
2011. máj. 23. 07:19
És nem győz elég találékony lenni. :)
136. c130f7eb3b (válaszként erre: 135. - Syria)
2011. máj. 22. 14:57
Ja. És szegény ember vízzel főz :)))
135. syria (válaszként erre: 58. - C130f7eb3b)
2011. máj. 22. 14:28

Ez eszembe sem jutott: kerti parti keretében sültkrumpli. JÓ!!!

Na és? Van víz. :)

2011. máj. 21. 09:01
A férjem szenzációsan jó állagú rizst csinál, csak leveskockát használ a felforralt vízhez amivel felönti, magában megtudom enni. Max. egy pici majonéz kell hozzá, de nem muszály.
133. f5848578d5 (válaszként erre: 84. - Evawitch)
2011. máj. 21. 08:42
Hmmm, az édes bundáskenyér. Tojásba vaníliáscukrot rakok és amikor kisűlt egy kis darab vajjal turbózott olajon akkor meghintem egy gondolatnyi fahéjjal.
132. f5848578d5 (válaszként erre: 47. - C130f7eb3b)
2011. máj. 21. 08:32
Én nem szeretem a főzeléket feltéttel. Leginkább még kenyeret sem igénylek hozzá.
131. syria (válaszként erre: 54. - 06718ca650)
2011. máj. 21. 08:27
Akkor ti jól bírjátok a meleget. :)
130. 745f85108f (válaszként erre: 129. - 241349700b)
2011. máj. 21. 08:23
Nekem nem megy a hasam az olcsó virslitől sem. Amúgy meg kinek a pap, kinek a papné. Nekem bőven megteszi 550 ft-rt a surjány virsli is. Emellett megeszek rahedli gyümölcsöt meg zöldséget, szóval nincs vitaminhiányom sem.
2011. máj. 20. 23:35
Szerintem a jó virsili már nem olcsó, a gagyitól meg megy a hasunk, én inkább húst eszek virsli helyett nézzétek csak meg bármelyik boltban a virsli és a hús kilogrammonkénti árát. Döbbenetes!!
128. .Babec. (válaszként erre: 126. - .Babec.)
2011. máj. 20. 23:29
Jááájjj látom az is bement az előbb nem adta ki gondoltam leírom újra... nah mind1 Most 2féle van de itt több variációt is írtam. :-)
127. .Babec.
2011. máj. 20. 23:27

A mennyiséget rátok bízom. :-)


A zsömle kalapját levágni, a zsömi belét kiszedni darálthúsal tojással fűszerekkel hagymával összedolgozni. lábosba pici vajon, olajon összeforgatni. A zsöm9be vissza tölteni sajtot reszelni a tetjére kalap rá & mehet a sütőbe.


A tölteléket lehet variálni bármit lehet bele tenni. Paprika darabokat paradicsomot vagy akár túrós is lehet a töltelék. (túró cukor toji reszelt citromhéj)


Jó étvágyat!!!!!!!

126. .Babec.
2011. máj. 20. 23:23
A másik: zsömle tetejét levágom kibelezem, kevés darálthússal v konzervel összekeverem befűszerezem visszatöltöm a lukba ha van sajt szórok rá ha nincs az se gond. Kaéapja vissza & megsütöm picit Ha hússal készitem érdemes előtte a husit megforgatni serpenyőben mert a zsöminek sok lenne az a sütés ami a husinak kellene.
125. .Babec.
2011. máj. 20. 23:19
Amit szoktam csinálni: bármilyen fagyasztott zöldséget. 1kg kiszerelésben van mexikoi akár.... olajon megfuttatom mikor nagyjábo lpuha felöntöm vízzel elmorzsolok benne tyúkhús leveskockát felforr & kész. A kocka mennyisége függ a zöldség mennyiségétöl.
124. Kira88
2011. máj. 20. 22:29

Szerencsére nem kell ételen spórolnom,de a vicces mégis az,hogy én ezeket az olcsó,egyszerű ételeket nagyon szeretem.

Mindig is imádtam a krumplit,a nagymamám mondta nekem mindig kicsi koromban,hogy ideális parasztlány lettem volna,mert ugye a szegények szinte csak krumplit ettek:))


Szeretem én a minőségi,"drágább" ételeket,a csirkemellet,a lazacot,a párolt zöldségeket,az igazi étcsokoládét,de az az igazság,hogy egy jó paprikás krumpli tejfölös uborka salátával ma is legjobb amit el tudok képzelni:)))

És persze a jó öreg héjában főtt krumpli,vajjal,sajttal, esetleg szalonnával:P

123. 745f85108f (válaszként erre: 120. - E417245f24)
2011. máj. 20. 21:44
Oh semmi gond!
122. Kmeli
2011. máj. 20. 21:37

Az én spórolós kajáim:


-Olcsó párizsi felkockázva,olajon megpirítva(lehet virsli is karikázva),borssal,bazsalikommal,oregánóval fűszerezett paradicsomszósszal vagy tejfölös-sűrítettparis szóssszal össszekutyulva és főtt tésztára ráöntve;


-Spenót(néhány boltban lehet kapni nagyon olcsóért fagyasztottat)csirkemájjal(a fagyasztott csirkemáj szintén olcsó) -----> EZT IMÁDOM! :)

Ezt a 2 dolgot fel szoktam tankolni mert mindkettőből lehet olcsó és finom dolgokat készíteni,én pl szoktam csinálni spenótfasírtot,és a rántott csirkemáj is finom.


-Töltött bundáskenyér,a két szelet kenyér közé kenőmájast kenek(ha van sajt az is mehet bele),összerakom szendvicsnek és igy áztatom a tojásba,nagyon laktató.


-Hagymás-szalonnás nokedli:olajon felkockázott hagymát és olcsó kenyérszalonnát megpirítani,és beleforgatni a kiszaggatott nokedlit,salátával tök jó.


-És a kedvencem: Krumpligombóc,leöntve fűszerezett vagy sima tejföllel,maradék káposztából párolt káposzta mellé.Imádom!


De ha van otthon feltankolva liszt,tészta,rizs,hagyma,krumpli,tojás,fagyasztott pipifasírt,akkor éhezni már nem kell.

121. bzanna (válaszként erre: 103. - 745c235007)
2011. máj. 20. 21:37
ez főtt krumpli olajon pirított paprikás hagymával
120. e417245f24 (válaszként erre: 116. - 745f85108f)
2011. máj. 20. 21:17
Gratulálok a fogyásodhoz!Ha tudtam volna,nem emlegetek ilyeneket,ne haragudj!
2011. máj. 20. 20:46
Mondjuk én nagyon rákattantam a párolt vegyesköretre, többnyire natúr szelettel vagy virslivel eszem. Olcsó és finom.
2011. máj. 20. 20:44

Én szoktam csinálni morzsás tésztát, olajon vagy vajon pirítok morzsát, mint a nudlira vagy szilvás gombócra, és lekvárral esszük. Nagyon szeretjük! Sőt a múltkor maradt nokedli vasárnapról, és azt forgattam morzsába, az is fincsi volt:-)Porcukorral és lekvárral!

Joghurtos fánk - olcsó és finom!

Aztán szoktam még csinálni sült hagymát tésztával vagy rizzsel, hihetetlen de nagyon szeretjük! És nem mindig spórolás miatt, hanem mert van, amikor az ilyen "gagyi" kajákat kívánjuk meg :-)

A rizskoch is viszonylag olcsó, és laktató is. Sőt finom...

117. 06718ca650 (válaszként erre: 111. - 65e2c784c6)
2011. máj. 20. 20:29
ennél már csak a csontleves pálcikával jobb, és az még update is. :)
116. 745f85108f (válaszként erre: 115. - E417245f24)
2011. máj. 20. 20:26
Tudom-tudom. Régen én is így ettem. De idén sikerült 10 kilót fogynom, így önmagában megeszek két virslit piros arannyal.. Igaz nem lakok jól, de mindegy.
115. e417245f24 (válaszként erre: 114. - 745f85108f)
2011. máj. 20. 20:23
Nekem mindig van a fagyasztóban leveles tészta:ha beletekered a virslit,lekened tojással,sütőbe tolod 10 percre,még finomabb,laktatóbb meg másabb.Jobb napokon hajszálvékony sajtszelet is kerülhet bele.
2011. máj. 20. 20:15
Én jobb híján virslit virslivel eszek ilyenkor....
113. Evawitch (válaszként erre: 111. - 65e2c784c6)
2011. máj. 20. 19:30
:D
112. Evawitch (válaszként erre: 110. - 9b10f3d7ff)
2011. máj. 20. 19:30
Nem régen csináltam zöldség fasírtot. Elég jó lett ahhoz képest, hogy soha nem csináltam még semmilyen fasírtot. :)
2011. máj. 20. 19:27
Grízes tészta, kanállal
110. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 102. - 16df40c691)
2011. máj. 20. 19:26
Én ismerem és szeretem is. Én a fasirt husit is főtt krumplival szoktam készíteni, szerintem finomabb, mint a kenyér, vagy zsemle.
2011. máj. 20. 19:19
Gyakran készítek én is olyan ételeket,amik a lehető legolcsóbbak. Ilyen pl. a rántott kenőmájas a legolcsóbb vastag májasból,/lidlis májas/,mindent bele tepsis palacsint,fasírozott löncshúsból /mintha fél kg húst használnál,de olcsóbb/rakott kel virslivel,stb.....
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook